Dini motifli dernekler besleniyor

Destek kazanan 120 projenin sahiplerinin önemli birçoğunluğu "dini motifli" dernek ve vakıflardan oluştu.

Destek kazanan 120 projenin sahiplerinin önemli birçoğunluğu "dini motifli" dernek ve vakıflardan oluştu. Destekten nemalananlar arasında Ensar Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği, İmam Hatip Liseleri Mensupları Mezunları Derneği, İlim Yayma Cemiyeti ve imam hatip liseleri göze çarpıyor.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “gençliğin kişisel ve sosyal gelişimini desteklemeyi” amaçlayan projesinde destekler “tanıdık” dernek ve vakıflara gitti. Bakanlıktan 5 bin TL ile 250 bin TL arasında değişen destekten nemalananlar arasında Ensar Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği, İmam Hatip Liseleri Mensupları Mezunları Derneği, İlim Yayma Cemiyeti ve imam hatip liseleri göze çarpıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2012 yılı Gençlik Projeleri Destek Programı’nı hazırlayarak proje teklif çağrısına çıktı. Bakanlık projenin amacını şöyle açıkladı:

“Gençliğin kişisel ve sosyal gelişimini desteklemeyi, gençlerin potansiyellerini gerçekleştirebilmelerine imkân sağlamayı, gençlerin karar alma ve uygulama süreçleri ile sosyal hayatın her alanına etkin katılımlarını artırmayı ve yenilikçi fikirlerin hayata geçirilmesini hedefleyen projeleri desteklemek.”
250 bin TL’ye kadar nakit

Duyurunun ardından mayıs ayı sonuna kadar bakanlığa yapılan başvurulardan “başarılı” bulunan projeler seçildi ve destek süreci başlatıldı. En fazla uygulama süresi 12 ay olan projelerin desteklendiği programda mali destek ise “iştah kabarttı”. Projelere verilecek destek tutarının alt sınırı 5 bin, üst sınırı da 250 bin TL olarak belirlendi. Durum böyle olunca Türkiye çapından yüzlerce dernek, vakıf, üniversite, lise ve belediye bakanlığa proje sundu. Bakanlık gelen projelerden 120 tanesini “desteklenmeye değer” buldu.

Ancak destek kazanan 120 projenin sahiplerinin önemli bir çoğunluğunun “dini motifli” dernek ve vakıflardan oluşması dikkat çekti. Desteklerden ikisi Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Hasköy İmam Hatip Lisesi’ne giderken, biri de İmam Hatip Lisesi Mensupları Mezunları Derneği’nin (ÖNDER) oldu. Destek kazanan kurumlar ve projelerinden bazıları şöyle:

• Şehir ve Medeniyet Derneği: Gelenekten Geleceğe Fikir Sohbetleri.

• İlim Yayma Cemiyeti Edirne Şubesi: Dezavantajlı (Roman) Gençlerin Toplumla Bütünleşmesi.

• Anadolu Gençlik Derneği Bingöl Şubesi: Zeki, Çevik ve Ahlaklı Genç.

• Bolu Eğitim Sevenler Derneği: Bolu Gençliği Tarihle Buluşuyor.

• İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği: Kıbrıs Gençliğinin Problemlerinin Tespiti ve Çözüm Önerilerinin Geliştirilmesi.

­• Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi: Dil Okulu

• Ensar Vakfı: İstanbul Tarih ve Kültür Derinliğine Genç Yolculuk.

• ÖNDER İmam Hatip Lisesi Mezunları Mensupları Derneği: Önder Akademi Yaz Eğitim Kampı.

• Konya Erdemli Gençlik ve Spor İzcilik Kulübü Derneği: Liderim Olur musun Konya?

• Hasköy İmam Hatip Lisesi: Neyleyeyim Ney’i Ya Mevlana

• Gökkuşağı Derneği Sakarya: Depremle Yaşamak.

• Mercan Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği: Herkese Bir Şans Verin.

• Şefkat Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği: Her Şey Bir Düş ile Başlar.

• İpek Yolu Eğitim Bilim Kültür ve Sanat Derneği: Bölgesel Farklılıkların Ortadan Kaldırılması ve Girişimcilik Kültürünün Eğitimli Gençler Arasında Yaygınlaştırılması.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget