CHP: Gelecek yıl da karın ağrısı olmasın

CHP: Gelecek yıl da karın ağrısı olmasın 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının iki yıldır iptal edildiğini belirterek, "Gelecek yıl umarız karın ağrısı gerekçe olmaz.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının iki yıldır iptal edildiğini belirterek, "Gelecek yıl umarız karın ağrısı gerekçe olmaz. Siyasal iktidar bu tür kararları alırken ulaşmak istediği hedefin zeminini hazırlamaya çalışıyor" dedi.

CHP'nin örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, İzmir Milletvekili Güldal Mumcu, Parti Meclisi Üyesi Berrin Dilekçi ve kadın yöneticilerin katılımıyla partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda geçen yıl ve bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının çeşitli gerekçelerle iptal edildiğini söyleyen Keskin şunları söyledi:

"Türkiye ilginç siyasi uygulamalarla karşı karşıya. Geçen yıl deprem gerekçe gösterilerek Zafer Bayramı etkinlikleri rafa kaldırıldı. Bu yıl Cumhurbaşkanı'nın kulaklarında ortaya çıkan rahatsızlık nedeniyle kutlanamadı. Gelecek yıl umarız karın ağrısı gerekçe olmaz. Siyasal iktidar bu tür kararları alırken ulaşmak istediği hedefin zeminini hazırlamaya çalışıyor. Bizim Zafer Bayramı'mız gençlerin beyinlerinden düşünce ve duygularından silinmeyecek olumsuzluklar içinde gerçekleştirildi. Savaşta kadınlarımız top mermisi taşımıştır. Yaşadığımız bazı olumsuzlukları gerekçe göstererek sanki çok doğal bir ortamda gerçekleşmiş gibi onların kutlanmasını önlemek yanlış. İktidar kendi ütopyasını kabul ettirme çabası içinde. Her gün sistemden bir tuğla çekerek sistemin ana sütunlarını çökertme çabası içindeler. Simge günlerimizi belleklerden silme de bunlardan biridir. Bu tür yapay gerekçelerle bu tür simge günlerin halk tarafından kutlanmamasını içimize sindiremiyoruz. Bunu, Cumhuriyetin aydınlanma devriminin kurumlarını ve kurallarını silme olarak görüyoruz. CHP örgütü bayramını kutladı. CHP iktidarın siyasi heveslerinin tutsağı olmayacağını gösterdi. Arkadaşlarımızın sergiledikleri bu dirençten mutluluk duyuyorum. Bu direnç benim mücadele aşkımı artırdı."

BARIŞ GÜNÜ EYLEMİ

Toplantıda CHP'nin, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde ülke genelinde kadınların ön planda olacağı bir eylem yapacakları da belirtildi. İzmir'de Alsancak Cumhuriyet Meydanı'nda saat 11.00'de toplanacak olan kadınlar, siyah giyecek, yakalarına kırmızı karanfil takacak, 'Analar ağlamasın' yazılı pankart açacak. Daha sonra kırmızı karanfiller barış dilekleriyle denize atılacak. Sadık Gürbüz'ün bir Azeri türküsü olan `ana öğüdü' çalınıp söylenecek. Türküde, "Silahları yandırın, arşa çıksın tütsüsü. Her obada her bir evde kanat açsın sulh sözü. Yüzü gülsün insanların bayram etsin yeryüzü" deniliyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Keskin, parti üyesi olan, partiye sempati duyan tüm kadınları bu eyleme katılmaya çağırarak, "Türkiye savaş tehlikesi ve şiddetle yeni bir 1 Eylül'ü yaşayacak. Özellikle kadına yönelik şiddet artmış durumda. Bu nedenle eylemde kadınlar ön planda olacak, onlar şiddete ve savaşa karşı haykıracak" dedi.

KOCAOĞLU'NA ZİYARET

CHP Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin ve Haluk Koç, CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, CHP İl Başkanı Ali Engin ve İl Başkanvekili Hüseyin Mutlu Akpınar ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu da ziyaret etti. Keskin, siyasal iktidarın kendi düşüncesi karşısında duran kişi ve kuruluşları etkisizleştirdiğini belirterek, "Hukuk uyuklar hale geldi. Adalet siyasal iktidarın talimatlarını yerine getiren bir kurum haline geldi. Bu olumsuz yaklaşımların en yaygın şekilde uygulandığı kent de İzmir. CHP açısından bir ahlak abidesi olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve mesai arkadaşları için yapılan uygulamalar, açılan davalar siyasal iktidarın bu konudaki dertlerine, amaçlarına ışık tutan yaklaşımlardır. Buradan İzmir halkına seslenmek istiyorum. Altın yere düşmekle pul olmaz" dedi.

Yerel seçimlerde İzmir halkının siyasal iktidara en iyi cevabı vereceğine inandığını belirten Keskin, "Bir takım yasal oyunlarla, yargı yöntemleriyle, tuzaklar kurarak CHP'nin övünç kaynağı olan belediye başkanlarının icraatlarıyla ilgili yapılan olumsuzluklar İzmir halkını etkilemeyecektir. İzmir'deki seçmenlerimiz siyasal iktidarın bu noktadaki etkinliklerini kavrayan, en iyi gören, değerlendiren insanlardır. Düne kadar `gavur İzmir' olarak nitelendirilen İzmir halkını, bilgi kirliliğiyle, yanlış haberlerle tutsak ederek kendi amacına ulaşmak isteyen siyasal iktidara inanıyorum ki yapılacak yerel seçimlerde İzmirliler gerekli dersi verecektir" diye konuştu.

İKİ BAKANA SESLENDİ

İzmir için son derece önemli olan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 18 aydır Bakanlar Kurulu'nda beklediğine değinen Keskin, İzmir milletvekili olan iki bakan Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a seslendi. Keskin, "Sürekli bir şekilde İzmir ile ilgili yürütülen çalışmaları gölgelemeye çalışan siyasal iktidar `gölge yapmasın başka ihsan istemiyoruz.' İzmir için çok önemli olan kentsel dönüşüm projesi 18 aydır iktidar tarafından izin verilmediği için yaşama geçmiyor. İzmir ile ilgili büyük projelerden; 35 projeden bahseden Sayın Bakanlarımız vakit yitirmeden bugünden itibaren bu kararı Bakanlar Kurulundan çıkartarak yapacakları hizmeti yapsınlar. Belediye başkanımızın hizmetlerinin önüne takoz koymaktan vazgeçsinler"dedi.

YURT
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget