Tartışma yaratacak açıklama

CHP Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Gül ile ilgili o ayrıntıya dikkat çekti.

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına katılmayıp, hastaneye yatırılması ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

İşte Baydar'ın yazılı açıklaması...

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün geçirmiş olduğu bir rahatsızlıktan dolayı Hacettepe Üniversitesine yatırıldığı ve bu nedenden dolayı da 2 ay süresince uçak ile seyahat edemeyeceği; ayrıca “işitme fonksiyonlarına zarar verebilecek aktivitelerden uzak kalmasının” tavsiye edildiği kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Sayın Cumhurbaşkanına geçmiş olsun dileklerinde bulunurum. Ancak Sayın Cumhurbaşkanının 28 Ağustos 2007’de seçildiğini ve Cumhurbaşkanlığı süresi ile ilgili yaşanan tartışmalar sonrasında 28 Ağustos 2012’de rapor aldığı noktasına dikkatlerinizi çekmek isterim. Acaba Sayın Cumhurbaşkanının hukukçu danışmanları bir tehlike mi gördüler ki “rapor alarak” herhangi bir devlet belgesine imza atmamasının önüne geçmek istediler. Atılacak olan imza ve imzaların hukuki açıdan bir sakınca yaratacağını mı düşünmekteler?

Anayasa Mahkemesinin Sayın Cumhurbaşkanının görev süresinin 7 yıl olduğu ve ikinci bir beş yıl içinde aday olabileceği yönündeki kararından sonra AKP sözcülerinin “Hem 7 yıl görev yapıp hem de yeniden aday olabilme kararı tutarsızlık içeriyor.” açıklamaları “rapor” alınması konusunda kafalarda soru işaretlerinin oluşmasına yardımcı olmaktadır.

Sayın Cumhurbaşkanına, Anayasa Mahkemesinin almış olduğu karardaki tutarsızlıklar neticesinde, Devlet Başkanı adı altında gerçekleştireceği işlemlerin Hukuken “yok hükmünde” sayılacağı nedeniyle, hastalığı bir takdir-i ilahi değilse, rapor alması konusunda tavsiyelerde bulunulduğunu düşünmekteyim.

Gündemdeki Suriye konusuyla ilgili “fotoğraflı bir mesaj” ile de kamuoyunun yönlendirilerek, hukuken bir sorun olup olmayacağı konusunda zaman kazanılmış olacaktır.

Sayın Abdullah Gül’ün 28 Ağustos 2007 günü başlayan Cumhurbaşkanlığı süresi, her türlü siyasi müdahaleye rağmen, fiilen 28 Ağustos 2012 tarihinde bitmiştir.

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget