Ankara köstebeğin peşine düştü

YURT’un iki gündür manşetten duyurduğu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün zehirlendiğine ilişkin “Gül’ü zehirlediler mi?” ve “5+5 suikastı” haberleri Türkiye’nin gündemine bomba gibi düştü. Gül, Türk Konseyi Zirvesi için geçen hafta Kırgızistan’a gitmiş ve ardından rahatsızlanarak Türkiye’ye getirilmişti. 5 gün Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yattıktan sonra Milli Güvenlik Kurulu’na (MGK) katılmak için bir gün izin almış, ardından tekrar tedavisine devam edilmek üzere hastaneye dönmüştü.

“Gül’ü zehirlediler mi?” haberinin ardından ilk açıklamayı Sağlık Bakanı Recep Akdağ yapmıştı. Ardından Çankaya Köşkü’nden bir cümlelik açıklama gelmiş ancak Gül’ün sağlık durumuyla ilgili tek kelime edilmemişti. Son açıklama ise Hacettepe Tıp Fakültesi Hastanesi’nden... Hastane yetkilileri, Gül’ün sağlık durumundan öte, haberin içeriğinde yer alan yanlış tedaviyle ilgili uzman görüşüne değindi.

Köşke yakın kaynakların iddialarına göre Gül, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından AKP’de genel başkanlık koltuğuna oturmaya niyetli. Başbakan Tayyip Erdoğan da Çankaya Köşkü’nü istiyor. Ancak Erdoğan, kendisinden boşalacağı koltuğa “idare” edebileceği bir genel başkan oturtmak istediği için Gül’ün devre dışı kalması gerekiyor. Gül’e yakın kaynaklar bu nedenle suikastın öldürme amaçlı değil, “sağlıksızlaştırmak” ve “iş göremez” raporu için yapıldığını öne sürüyor.

Tüm bu gelişmelerin ardından tek bir açıklama yapmayan yetkililer ise Gül’ün sağlığıyla ilgili son durumu açıklamak ve “5+5 suikastı mı?” sorusuna cevap vermek yerine haberin kimden sızdığının peşine düştü. Ankara’da araştırmalar yapan yetkililer, haberin bakanlıklardan mı yoksa hastane personelinden  mi sızdığının belirlenmesi için teyakkuza geçmiş durumda.

TÜRKİYE BU SORULARIN CEVABINI BEKLİYOR?

YURT’UN dün başka Sağlık Bakanlığı, Çankaya Köşkü ve hastane yetkililerinin cevap vermesi için sorduğu bir dizi soruya hala yanıt gelmedi. Cumhurbaşkanlığı, Sağlık Bakanı ve tedaviyi uygulayan Hacettepe Üniversitesi Rektörü açıklama yapmasına karşılık kamuoyuna sadece şu bilgi verildi: “Sağlık durumu iyiye gidiyor.” Sosyal paylaşım sitelerinde çeşitli yorumlar yaparak kamuoyu durumu anlamaya çalışıyor. Bir gazetecilik başarısıyla kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getiren YURT, resmi makamlara şu soruları tekrar yöneltiyor:

- Cumhurbaşkanı Gül’e konulan teşhis nedir?

- Hangi tedavi yöntemi uygulanmaktadır?

- Konunun uzmanı Profesörler “İki günde iyileşmeliydi” derken neden günlerdir hastanede kalmaktadır?

- Cumhurbaşkanı Gül, Kırgızistan zirvesinden tedavi altına alınana dek neler yaşandı?

YURT
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget