Utanç davasında skandal sözler!

Sakarya'da 2'si polis 34 kişinin cinsel istismar ve tacavüzüne maruz kalan 14 yaşındaki Ö.C'nin davası başladı.

Sakarya'da 2'si polis 34 kişinin cinsel istismar ve tacavüzüne maruz kalan 14 yaşındaki Ö.C'nin davası başladı. Duruşmanın görüldüğü Sakarya Adliyesi önünde açıklama yapan bir grup kadına, sanık yakınları, "Kendi rızasıyla oldu" ve "Tecavüzü bunlar yaşamış herhalde" sözleriyle saldırdı.
Sakarya Adliyesi'nde görülen dava öncesinde pankart açıp açıklama yapmak isteyen Sakarya Kadın Platformu üyelerine Ö.C'ye cinsel taciz ve tecavüz suçlamasıyla yargılanan 34 sanığın yakınları sözlü sataşmada bulundu. Platform üyeleri açıklama yaptıkları sırada, bazı sanık yakınları, "Kendi rızasıyla oldu", "Kız diyor kendi rızamla yaptım", "Tecavüzü bunlar yaşamış herhalde" gibi sözlü saldırılarda bulundular.

 Platform üyeleri adına açıklama yapan Özgür Kahraman, "Ülkemizde gelir adaletsizliğinin artması sonucu toplumumuzda şiddet olaylarının arttığını görüyoruz. Bu sorun özelde kadınları daha fazla etkilemektedir. Kadına yönelik taciz ve tecavüzün artmasında bu denli artmasında yasaların yetersizliği hatta tecavüzü koruyan yapısı da etkili olmaktadır. Yasa uygulayıcılarının kadına bakış açısının da bu sorun da etkisi oldukça büyüktür" diye konuştu.

Güvenlik önlemleri artırıldı
"Tecavüzcü devlet istemiyoruz" yazılı pankart açan ve "Kadınlar susmayacak", "Çiçek değil adalet istiyoruz" sloganları atan gruptakilere sanık yakınlarının sözlü sataşmalarının artması üzerine polis adliye önünde geniş güvenlik önlemi aldı.
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget