Müftü vekilden AKP’ye din dersi

“Meyhaneye kendi parasıyla gideni Allah affeder ama kul hakkı yiyeni Allah asla affetmez...” CHP İstanbul Milletvekili eski müftü İhsan Özkes, TBMM Genel Kurulu’nda kesintili eğitim teklifiyle ilgili yaptığı konuşmada AKP’lileri

“Meyhaneye kendi parasıyla gideni Allah affeder ama kul hakkı yiyeni Allah asla affetmez...”
CHP İstanbul Milletvekili eski müftü İhsan Özkes, TBMM Genel Kurulu’nda kesintili eğitim teklifiyle ilgili yaptığı konuşmada AKP’lileri, dini siyasete alet etmekle suçladı. ABD vesayetli dış politika ile komşu ve Müslüman ülkelerin hedef alındığını belirten Özkes, iktidara şöyle seslendi:
Biz bir kimseye dokunmayı ibadet saymıyoruz. İkinci Peygamber gibi görmüyoruz. Kimseyi de Hz. Musa’ya, Hz. Eyyub’a benzetmiyoruz.
AB istedi diye hutbelerden ayeti çıkartmadık. Kelime-i Tevhit’ten Hz. Muhammed’i çıkartmadık.
Mayınlı araziyi İsrail’e biz vermek istemedik.
Yahudi üstün cesaret ödülünü biz almadık. Hz. Muhammed’i terörist gösteren karikatüre destek veren Rasmussen’i NATO Genel Sekreteri biz seçmedik.
BOP Eşbaşkanı biz değiliz. Irak’ta camileri yıkan, Müslümanların ırzına geçen, kanını akıtan, çocukları yetim koyan ABD askerlerine dua etmedik.

Vatandaşlara din iman kendilerine han hamam
Bu sözlerle AKP’nin getirdiği 4+4+4 tasarısını eleştiren Eski müftü İhsan Özkes, “Kur’an’ın arkasına saklanıp haksızlığa alet ediyorlar. Din siyasete alet edilirse, dini hayat gösterişten ibaret kalır, samimiyeti biter” dedi.
Meclis Genel Kurulu’nda, 4+4+4 teklifi üzerinde konuşan CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes,  CHP’nin, en çok imam-hatip okulları açan parti olduğunu ancak, “siyasi tarihinde tek bir imam-hatip okulu açmayan din istismarcılarının, imam- hatipler üzerinden siyaset yapmayı” sürdürdüğünü söyledi. Özkes, “Kur’an’ın arkasına saklanıp, haksızlığa alet ediyorlar” dedi. Kürsüden seslenen İhsan Özkes, “Kısa bir süre de olsa Din ve Ahlak bilgisi öğretmenliği yaptım. Bu derste Kur’an’dan sûreler, açıklamaları, Hz. Muhammed’in hayatı ve 32 farz gibi İslam ilmihali bilgileri vardır. Zorunlu olarak okutulan Din ve Ahlak Bilgisinde, bu yasa ile getirilen hükümler kısmen de olsa vardır. Sizin yaptığınızı ürünü olduğunuz Sayın Kenan Evren 1980 yılında zaten önemli ölçüde getirmiştir” diye konuştu. Özkes, şunları söyledi: “CHP olarak Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere ’din görevlisi yetiştirecek İmam Hatip Lisesi ve Kur’an Kursları programlarının yoğunlaştırılması için varız’ diye ta baştan beri açıkladık. Türkiye’de ki İmam-Hatip Okullarının hepsi bugünkü iktidar zihniyeti dışındaki partiler tarafından açılmıştır. CHP en çok İmam-Hatip Okulları açan partilerdendir. Ancak siyasi tarihinde tek bir İmam-Hatip dahi açmayan din istismarcıları İmam-Hatip üzerinden siyaset yapmayı sürdürmüşlerdir.”

Din üzerinden gerginlik
Özkes, “Malı götürmek, saltanatı sürmek isteyenler din üzerinden gerginlik oluşturuyor. 1400 yıl önce savaşı kaybetmek üzere iken Kur’an’ı mızrak ucuna takan zihniyet, bugün de sıkıştığında Kur’an’ın arkasına saklanıyor ve hak olan Yüce Kur’an’ı haksızlıklarına alet ediyor. Dün Hz. Ali bunun bir oyun, hile ve entrika olduğunu söyledi ama çevresine anlatamadı. Fakat bugün Hz. Ali’nin haklılığı, Kur’an’ı istismar edenlerin de haksızlığı tüm Müslümanlar tarafından kabul görüyor” diye konuştu. Dinin siyaset üstü olduğunu belirten Özkes, “Din siyasete alet edilirse o dinin sadeliği, samimiyeti kalmaz, dini hayat gösterişten ibaret kalır. Bu durumda din de, siyaset de zarar görür. Ancak din üzerinden siyaset yapanlar saltanat ve mal mülk sahibi olurlar. Yani halka din iman, kendilerine han hamam kalır” dedi.

Allah’la Kandıran Partiler
Özkes sözlerini şöyle sürdürdü: “Kimse, İslamiyeti Allah’la Kandıran Partilerden öğrenmedi. CHP’liler siz siyasi tarihte yokken de Müslümandılar. Yarın siz iktidardan düştüğünüzde de Müslüman kalacaklardır. Şunu da biliniz ki, meyhaneye kendi parasıyla gideni Allah affeder ama kul hakkı yiyeni Allah asla affetmez. 74 milyonu ilgilendiren, yarının büyükleri çocuklarımızın eğitimi ve öğretimini siyasi alana çekmek yanlıştır. Özellikle böylesine önem arzeden bir konuyu din perdeli sömürü malzemesi yapmak ise telafisi mümkün olmayan yanlıştır.”

İhsan Özkes’ten kurşun gibi sözler
- Biz bir kimseye dokunmayı ibadet saymıyoruz.
- Kimseyi ikinci Peygamber gibi görmüyoruz.
- Şükür namazı istemiyoruz ve kimseyi de Hz. Musa’ya, Hz. Eyyub’a benzetmiyoruz.
- AB istedi diye hutbelerden ayeti çıkartmadık, Kelime-i Tevhitten Hz. Muhammed’i çıkartmadık.
- Mayınlı araziyi 44 yıllığına İsrail’e biz vermek istemedik.
- Hz. Muhammed’i terörist gösteren karikatüre destek veren Rasmussen’i Nato Genel Sekreteri biz seçmedik.
- Yahudi üstün cesaret ödülünü biz almadık.
- Büyük Ortadoğu Eşbaşkanı biz değiliz.
- Irak’ta camileri yıkan, Müslümanların ırzına geçen, kanını akıtan, çocukları yetim koyan Amerikan askerlerine dua etmedik.
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget