CHP'ye polis engeli

Yüzlerce CHP otobüsü Ankara girişinde durduruldu!
CHP bugün bir ilke imza atacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hükümetin eğitim sisteminde getirdiği 4+4+4 sistemini protesto etmek, bunun sıkıntılarını halka anlatmak için TBMM'de grup toplantısı yerine, milletvekillerini Ankara Tandoğan meydanında toplayacak. Mitingin başlamasına saatler kala CHP'li Gürsel Tekin, partilileri taşıyan yüzlerce otobüsün Ankara girişinde durdurulduğunu iddia etti.

Miting şeklinde gerçekleştirilecek bu toplantı, CHP'nin dün yapılan MYK toplantısında ele alındı.

Toplantıda, mitingi "sabote etmek isteyen" ve bu amaçla, meydana gelerek korsan, provokatif pankartlar açmak isteyenler olabileceği ele alındı.

Nitekim CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Hürriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, CHP örgütlerinin mitingi protesto etmeyi amaçlayan gruplar tespit ettiklerini, hatta mitingde açılmak üzere hazırlanan provokatif pankartlar ele geçirdiklerini söyledi.

Tekin, "Mitingi sabote etmek isteyen gruplar var. Örgütümüz bu grupları tespit etti. Ancak yine de toplantıda benzer çabalar olabilir" diyerek, CHP örgütünü bu çabalara karşı hassas ve dikkatli olmaya çağırdı. Gürsel Tekin, "Bu pankartları kimlerin hazırlamış olduğunu biliyoruz. Toplantıda da benzer çabalar olur, bu tip pankartlar açılırsa, sorumluları da kamuoyuyla paylaşırız" diye konuştu.

"CHP BAYRAĞI DEĞİL, TÜRK BAYRAĞI"

Tekin'in miting konusunda verdiği bir başka önemli ayrıntı ise, CHP örgütlerinin mitingde CHP bayrağı değil, Türk bayrağı açacak olmaları.
CHP Genel Başkan Yardımcısı, "Mitingde hassasiyet içinde davranıp, CHP bayrağı yerine Türk bayrağı kullanacağız. Böylece sadece tek bir partiyi değil, tüm Türkiye'yi ilgilendiren eğitim sorununda, CHP'ye oy vermiş olsun olmasın, tüm vatandaşlarımızla birayaya gelmeyi amaçlıyoruz. Herkes mitinge Türk bayrağı ile gelsin. Bu CHP sorunu değil, Türkiye'nin sorunu. Eğitimle ilgili endişeleri olan tüm vatandaşlarımızı da mitinge davet ediyoruz" dedi.

'ANKARA GİRİŞİNDE OTOBÜSLERİ DURDURDULAR'

CHP'li Tekin, mitingin başlamasına saatler kala Ankara girişinde polislerin otobüsleri durdurduğunu ve uygulama yaptığını söyledi. 'Engelleme' yapıldığını iddia eden Tekin, ''Polisler tam da miting günü trafik polisleri olduğunu hatırladılar ve Ankara girişinde uygulama yapmaya başladılar. Yüzlerce otobüs bekliyor. Ben de bunu şiddetle protesto ediyorum ve şimdi İçişleri Bakanı'nı arayıp şikayet edeceğim'' dedi.
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget