Dünya bize rezil oluyor - Ferhan Şensoy

Cumartesi anneleri yıllardır her cumartesi Galatasaray Lisesi’nin kapısındalar. Cumartesi annelerinin çocukları zayiattan bile sayılmıyor. Lisenin kapısındaki simitçi durumdan memnun, lisenin önünde bir toplaşma olunca daha çok simit satıyor. Daha huzurlu koyuyor başını yaştığa cumartesi geceleri.
Şehit cenazesiz günümüz yok. Çocuk barikatına ateş edemiyor polis, insan olarak. Çocukların bacak arasından polis vuran yaratık olarak hangi cins? İnsan olamaz. İnsanlık buna izin vermez.
Taş atmayın, barikat olmayın, savaşmayın, siz babanızdan büyüksünüz çocuklar!
CIA başkanı Ankara’ya geldi, başbakanla görüştü. Başbakan Obama’yla görüştü! Bu görüşmeler hiç iyiye alamet değil. Her görüştüğünde başımıza turfanda felaketler geliyor. Bize ABD tarafından yeni bir görev verildi, uygulanacak. Bunu lisenin kapısındaki simitçi de biliyor, ama başkaldırma alışkanlığı yok, simitçiyim kaderciliğine bürünmüş.
Dışişleri bakanı çok anlam veremediğimiz epik gülücüklerini sürdürüyor, sanki tüm cephelerde savaşları kazanmışız gibi bir tavrı var .
Hangi savaşın ya da savaşların içindeyiz? Afganistan? Irak? Suriye? Kandil? Cudi? İmralı? Savaş halinde olduğumuzu biliyoruz ve fakat cephe neresi? Simitçiye bilgi verin, nerde simit satacağını bilsin! Cumartesi anneleri giderek azalıyor.
Balyoz davası tutuklu sanıklarından Çetin Doğan Paşa’nın kızı Pınar ve damadı Rodrik, Amerika’daki bilişim uzmanlarının hazırladığı bir raporu faş ettiler! Delil olarak gösterilen 2003 tarihli CD’lerde, 2006’da icad edilen yazılımlara yer verildiği gözümlendi. Demek ki Çetin Paşa, dünyadaki icadından 3 yıl önce, sistemi çözmüş ve herkesten gizli kullanmaya başlamış! 3 yıl sonra yazılımı icad edenlerden de telif hakkı istememek alçakgönüllüğünü göstermiş!
Adalet ve yargı adına bir laz fıkrası mı yaşıyoruz? Simitçi laz değil, laz fıkrası kavramı yok, o kaderci, arabesk dinleyip simit sıvazlıyor.
Fıkra değil, gençliğimde yaşanmış bir olay; Karadeniz bölgesinde kaçak silah üreten bir atölyeyi basıyor polis. Uşaklar harıl harıl Smith Wesson tabanca üretiyorlar. Üretim çok başarılı, özgünüyle lazın ürettiği yan yana koyulduğunda hangisi sahisi, anlamak mümkün değil! Küçük bir ayrıntıdan anlıyor polis hangisinin sahte olduğunu. Orjinali aynen taklit eden laz uşağı, “MADE IN USA” yerine, işi pekiştirmek için; “MADE IN USAtur” yazmış!
Sahte delil CD üretirken Karadenizli eleman kullanmamak lazım. Dünya bize rezil oluyor!
Simitçi olayların farkında değil, New York’ta Rahmi Koç simitçi açacakmış, Amerika’da Koç Smith’e terfi etmeyi düşlüyor!

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget