Yazmaya bile utanıyorum! - Necati Doğru
Tencerenin kapağı fokurduyor. Tencerede kaynatılan “çocukların geleceği” dir.
Eğitime yeni biçim veriliyor.
İnsan kaynağı yoğrulacak.
Eğitim ve öğretimle oynanacak.
Öğretim: Bilgi eksiğini giderir.
Eğitim: Zihniyeti değiştirir.
Türkiye “içinde din olmayan” eğitim sisteminden (laik eğitim) şimdi “içinde din olan” eğitim sistemine (islami eğitim) geçirilmek isteniyor. Ben bu köşede 5 gün ara vermeden peş peşe; “bir toplum için çok büyük talihsizlik” diye yazmıştım. Yeni Milli Eğitim Bakanı, intihal (bilimsel aşırmacılık) suçu işlediği için üniversite yönetimince görevden atılan kişiye (Ömer Dinçer) verildi diye dikkat çekmeye çalıştım.
Tekrar yazmaya utanıyorum.
Talihsizliğe yanıyorum.
Talihsizlik odur di, “eğitim sistemine yeni biçim verme” işte bu aşırmacılık yaptığı (başkasının yazdığı kitaptan intihal) için üniversiteden atılan yeni Milli Eğitim Bakanı’nın dönemine rast geldi.
xxx
Anneler, babalar!
Hepimiz şeffaflık istemeliyiz.
Çocuklar hangi geleceğe çekiliyor netleştirmeliyiz. İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu (CHP) Milli Eğitim Bakanı’na “netlik-şeffaflık- aydınlık isteyen” 10 soru sordu.
İyi hazırlanmış sorular.
Bu sorulara Bakan’ın vereceği cevaplar, onun da “gerçek bir eğitim reformu yapıp yapmayacağını” gösterecek.
Soru 1: Okullara FATİH Projesi kapsamında temin edilecek; kişisel bilgisayar, dizüstü bilgisayar, table bilgisayar,yazıcı, elektronik yazı tahtası, modem ve diğer elektronik donanım nedir? Öngörülen harcama miktarı ne kadardır?
Soru 2: Yerli-yabancı teknoloji firmaları ile “ortak üretim” konusunda işbirliği seçenekleri araştırılmış mıdır?
Soru: 3: Yazılım altyapısının sağlanması için öngörülen harcama miktarı ne kadardır? İhaleye çıkılmış mıdır, çıkılacak mıdır?
Soru 4: Eğitsel E-içeriğin sağlanması ve yönetilmesi için öngörülen harcama ne kadardır? Yüzde 100 yerli imkanlarla sağlanması mümkün müdür? Bakanlığınız bu konuda yapılmış bir araştırması var mıdır?
Soru 5: Öğretmenlerin hizmet içi eğitimi için öngörülen harcama nedir? Bunun için bir ihaleye çıkılmış mıdır?
Soru 6: Bilinçli, güvenli, yönetilebilir ve ölçülebilir bileşim teknolojilerini sağlamak için ne yapmayı düşünmektesiniz? Bu iş için bir ihaleye çıkılmış mıdır?
Soru 7: Bu projede TÜBİTAK, TÜBA ya da İleri teknoloji Enstitüleri ile sivil toplum kuruluşlarının görüşü alın mışdır? Alınmışsa bu görüşlerden birer örnek verebilir misiniz?
Soru 8: Fatih Projesi kapsamında planlanan yapım işleri var mıdır?
Soru 9: Planlanan harcamalar için hangi kurumların bütçesine ödenek teklif edilecektir? Yabancı ülke Eximbank kredileri de dahil olmak üzere yurt dışından kaynak temini düşünmekte misiniz?
Soru 10: Fatih Projesi kapsamındaki yapım işleri ile mal ve hizmet temini Kamu İhale Kanunu kapsamın da mı olacaktır?
(uyan borusu)
Eğitimin içine Hariri mi girecek!
Netlik, şeffaflık, aydınlık olmayınca “eğitim reformu” harcamalarının gelecek 5 yıla yayılacak miktarının da 40 milyar dolarlık bir pasta yaratacağı tahminleri yapılıyor. Bu pastadan önemli bir bölümünün de Türk Telekom’u satın alan Lübnanlı Hariri Ailesi’ne gideceği lafları dolaşıyor.
Yorum Gönder