Gezi Kuva-yi Milliyenin dirilişidir - Tünay Süer

Koray Çalışkan “CHP gençliği bakın ne yaptı” başlıklı yazısına “Pazar akşamı Maltepe’de ‘Barış, Demokrasi ve Özgürlük Sempozyumu’na ve ‘Yeryüzü İftarına katıldım. CHP Gençlik Örgütü’nün hamiliğinde gerçekleşen etkinlikte hayatım boyunca unutmayacağım bir şey oldu.” Diye başlamış.
İnşallah ta unutmazsın ilk ve son olmaz, Koray Efendi.
Söylediği sözlerin başlıklarına bakalım;
Cumhuriyet Mitinglerinde askere göz kırpmak!
Ayyaş imasına rağmen Anıtkabir’e çıkmamak..
Gezi sırasında atılan “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganının eski vesayetçiliği bırakmak istemediği.
Vesayet rejiminin bitip, siyasetten militarizmin ayrılmaya başlaması!
Bu konuşmaları yaptığı sırada alaylı ve küstah tavrı gözlerimin önünden gitmiyor. Orada yanıt vermem mümkün değildi. Keşke imkân olsaydı da yazarak değil, karşısına geçip konuşabilseydim.
                                                                     ****
Cumhuriyet Mitinglerinin askere göz kırpmak olduğunu söyleyen bu şahsa o mitinglerin hemen hemen hepsine katılan bir kişi olarak şunu sorardım.
Hangi mitingde  “Ordu Göreve” pankartı vardı?
Hangi konuşmacı askeri çağırdı? Askeri çağıran sloganlar mı atıldı?
O mitinglerin askere göz kırpmak olduğunu söylemek terbiyesizliktir bence.
Silivri Ceza Evinde tutuklu olan ve diğer suçlamalar yanı sıra Cumhuriyet mitingleri için ayrıca ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen Tuncay Özkan, bu ve bunun gibi zihniyetler yüzünden mitinglerin baş sorumlusu yapıldı.
AKP’nin baskısıyla Milliyetten ayrılmak zorunda kalan Derya Sazak'a 2009 da yazdığı mektup yeniden basına düştü. İşte o mektupta daha etraflıca bilgi var. Koray Beye okumasını öneririm.
 Milyonların toplandığı Cumhuriyet mitinglerine CHP li vekillerin yanı sıra örgüt te tam destek vermişti. Darbelerden en çok zarar gören hatta kapatılan bir CHP neden darbeye göz kırpsın?
Bu konuşmacı kaş yapayım derken göz çıkartıyordu. Sözleri ile CHP ye adeta hakaret ediyordu ama orada bulunan bazı kesim sözlerin nereye gittiğinin farkında olmayarak veya bilerek alkışlıyor destek çıkıyordu kendisine.
                                                              ****
  Ayyaş imasına rağmen Anıtkabir’e çıkmamak sözlerine gelince sözün sahibine en güzel cevabı gerçek, dürüst, vatansever gazetecilerden Bekir Coşkun çok güzel vermişti.
Senin “ayyaş” dediğin insanlar at sırtında üzerinde oturduğun cumhuriyeti kurdular. Sen otuz saniye duramadın atın üzerinde.
Başbakan isim vermemişti üstüne gidilse ben onlara demedim diyebilirdi. Koray Bey neden ille de Atatürk ve İnönü’ye söylendiğini böyle bir sempozyumda deşmeyi yeğledi acaba?
Ardından Anıtkabir’e çıkılmadığını söylemesi sanki, Atatürk’ü bitmiş havasına getirme düşüncesiydi.. Ciddiye alınmayacak sözlerdir bunlar zira bu topraklarda Atatürk'e, İsmet İnönü'ye 'Ayyaş' diyecek bir babayiğidi analar henüz doğurmamışlardır.
                                                                *****
Mustafa Kemal’in askerleriyiz demek seni neden bu kadar rahatsız ediyor?
Emperyalizme karşı kurtuluş savaşını veren Kuvayı Milliyeyiz, Atatürk’ün izindeyiz, onun değerlerinin savunucusuyuz demek anlamına geldiği için mi ?
Askeri İç Hizmet Kanunu’nun 35. maddesiyle ilgili değişiklik meclisten geçti vesayet bitti ama yerine diktatörlük oturdu..
Sahte delillerle, PKK lı gizli tanıklıklarla ordusu darmaduman edilmiş, zindanlara kapatılmış, bölünmeye giden bir Türkiye, seni ve aynı düşüncede olanları çok mu mutlu kıldı acaba beyefendi?
Demokrasinin, yargının iğdiş edildiği ülkemizde PKK bayraklarının dikilmesi, bölünmeye gidilmesi, belki de bir iç savaşa sürüklenmemiz söz konusu iken bu kadar rahat olmanız nedendir acaba? Siz kimden yanasınız?
                                                        ****
 “O sırada yaklaşık 4000 kişinin katıldığı forumun arkalarından bir iki hanımefendi Atatürklü bayraklarını sallayarak “Mustafaaaa Kemaaliin askerleriyiz!” diye slogan attı.” Diyerek nasılsa doğru bir şey yazmışsın.
O hanımların teki, hatta ilk tepkiyi koyanı bendim. “Buyurun atın ama benim fikrim bu” dedin ben de sana katılmadığımı anlatmaya çalıştım.
“ Forumun sol tarafından TGB’li olduğunu düşündüğüm başka bir küçük grup da aynı slogana katıldı. Afallamış bir İşçi Partili de masaya gelip “Bu nasıl CHP!” diye bağırdı, gitti.” Diyorsun.
Alınlarında mı yazıyordu ben şuyum buyum diye? Doğru olduğunu varsayalım. Yüzlerce CHP linin arasında bazıları susarken bu arkadaşların tepki göstermelerini takdirle karşılıyor, helal olsun diyor, teşekkür ediyorum. Ben de şaşırmıştım çünkü.
Üzüldüğüm diğer konu, Mustafa Kemal'in Askerleriyiz sloganın karşısında, Faşizme Karşı Omuz Omuza” sloganı atanların çoğunlukta olmasıydı. Bu da beyefendiyi çok mutlu kılmış anlaşılan.
                                                                  ****
“CHP gençliğinin Atatürkçülüklerinden bir şüphem yok. Ama kimsenin askeri, polisi olmadıklarını gösterdiler.
CHP’nin çatısındaki Birgül Ayman Güler tarzı İşçi Partisi ulusalcılığının, CHP gençliği içinde ne kadar zayıfladığını, gerçek demokratlar olarak ülkenin yönetimine bu pırıl pırıl gençlerin göz diktiklerini gördüm.” Diyorsun ya, ulusalcı olmayı da yanlış biliyorsun.
Ulusalcılık modern Türkçesi ile "ortak milli değerleri olan halk"  demektir. Siyasi anlamda tam bağımsız; milliyetçiliğe, halkçılığa, devrimciliğe ve laikliğe bağlı demokratik bir hukuk devleti anlayışı demektir. CHP ‘in altı okunda mevcuttur. Anlaşılan bunlar siz ve sizin düşüncenizde olanları çok rahatsız ediyor.
O zaman neden CHP ‘in içindesiniz diye sorarlar adama?
Gezi ruhu dediğiniz zaten bir Kuvayı Millîyle ruhudur. Tıpkı İstiklal Savaşımızdaki gibi tek yumruk olmaktır. Sizin gibi adamlar Gezi üzerinden nemalanıp, gençliğin kafasını karıştırmak için görevlendirilmişiniz anlaşılan.
‘’Onun bunun askeri olmayın’’ derken önderimiz Atatürk’ü o, bu yerine koymanı da şiddetle kınıyorum. Sen kimsin beyefendi?
CHP nin akil adamlarındanmışsın ne derece doğrudur bilemem ama ‘’CHP’nin şu anda ayağına takılan şey ideolojik Kemalizm’dir. Altı Ok’tur. Diyen bir kişinin ne CHP de nede gençliğinin sempozyumunda yeri olmamalıdır.
Ama ne var ki kabahat sende değil seni oraya konuşmacı diye çağıranlarda ve CHP içinde bu kadar değer verenlerdedir. Konuşmalarına destek çıkanlarla mutlu oldun, sonra da bilmem kaç koruma arasından çıkıp gittin. Ne gerek vardı, bizler çağdaş insanlarız sana saldıracağımızı mı sandın?
Son sözüm sen ve senin gibi düşünenler asla CHP yi istedikleri yere çekemeyeceklerdir.
Çünkü bizler Mustafa Kemal’in askerleri olmaya devam edecek, sizlere izin vermeyeceğiz.
TC.Tünay Süer

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget