Peygamber devrimciydi - Rıza Zelyut

"Gaza namıyle dindaş öldüren bi çare dindaşlar"                                                

Mehmet Akif Ersoy
Peygamberimiz Hz. Muhammet ile ilgili genel değerlendirmem, daha gençlik yıllarımda başladı. Devrimci gelenekten gelen bir insan olarak; onun yaşam mücadelesi ve kurduğu yeni düzene bakarak; aramızda bir bağ olduğunu keşfettim. O; kendi çağında; bizim bu çağda yapmaya çalıştığımız devrimi başarmış bir liderdi.
Daha sonraki yıllarda yaptığım ayrıntılı çalışmalar; bu ilk tespitlerimin ne kadar doğru olduğunu gösterdi.
O insanlık tarihini düzelten bir müdahaleciydi. Bunu da Mekke'deki köleci düzene karşı çıkarak; o düzeni devirerek ortaya koymuştu.

TARİHTEN HABERSİZ MÜSLÜMANLAR


CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun bir iftarda yaptığı konuşmada; benim görüşlerime çok benzeyen değerlendirmeler yaptığını okuyunca memnun oldum.
Bu değerlendirme; Hz. Muhammed'i kıstırıldığı "din adamı" kalıbından kurtararak onu insanlık tarihindeki genel ve geniş yerine yerleştirecektir.
Evet; Hz. Muhammed; köleci düzenin simgesi olan putçuluğa karşı çıkmıştır. Cahiliye devri denilen köleci sistemin dünyadan habersiz toplumunu; o davranışları ve görüşleriyle aydınlatmıştır. Böylece cahiliye devrinden "bilgi devri"ne geçilmiştir.
Öyleyse; İslam öncelikle bilgidir...
İşte zaman içinde İslam dünyası; özellikle bu dünyayı yöneten egemen kesim o bilginin üstünü örtmüştür. Böylece bize o ulu Peygamber'i insanlara "savm-sala- hacc ü zekat" öneren bir din tebliğcisi gibi göstermişlerdir. Böylece Peygamber İslamının yerini zamanla saltanat İslam'ı almıştır. Bunun sonucunda da din bile gösterişe dönüştürülmüştür. Ulu Muhammet bunu daha yaşarken sezmiş; Maun Suresi de açıkça ibadeti gösterişe dönüştürenleri kâfarilikle (dini inkâr etmekle) suçlamıştır. Okuyun o Kuran bildirisini... Şu anki gösterişçi  ibadetlerin nasıl kötülendiğini anlayın.

YENİDEN KEŞFETMEK

İslam dünyası Hz. Muhammed'i yeniden keşfetmek zorundadır. Hz. Muhammed üstüne sonradan yığılan gösterişli ve riyalı tapınım modelleri ile Muhammedi sistemin ilgisinin olmadığını çağımızın Müslümanları  anlamak zorundalar.
Bunun için İslam dünyasında sosyal tarih bilincine uygun yorumlara ihtiyaç var.
İslam tarihini, "sahabe hikâyeleri, siyerler, tefsirler" gibi göstermek; tarihin akışını değiştirdi. Çöken tarih; döndü İslam dünyasını çökertti.
Tarih maddi bir güç müdür ki dönüp toplumları vursun?
Evet; tarih maddi bir güçtür. Toplumların bilincine yön vermeye başladığında dev ayaklı bir canavara dönüşerek önüne geleni ezer. Bugün Müslümanlar birbirlerini boğazlıyorsa, bunu yaptıran çarpıtılmış İslam tarihinin ta kendisidir. Mısır'da, Irak'ta, Suriye'de, Afganistan'da Müslümanlar birbirlerini boğazlıyorlarsa; bu katliamı yapanlar kendilerini işte o çarpıtılmış tarihe dayıyorlar.
Öyleyse; Hz. Muhammed üzerine kurulan yalan tarihi  artık değiştirme zamanı gelmiştir.. Onu insanlığın bir büyük evladı ve yeni düzen getiren bir devrimci olarak görmezsek; kendimizi karanlıklarda gizleyen zavallılar olarak kalırız.
Kendisini en sıkı Müslüman ve Muhammed yandaşı sanıp da Müslüman katledenler var ya... İşte en önce bunların bakış açılarını değiştirmesi şart.  Yoksa; batılılar devrimci Muhammed'i gerici Muhammed, terörist Muhammed olarak çizmeye devam ederler.
O çizgileri Batılı sömürgeci çocuklarına veren bizim El Kaidecilerimiz değil midir?

***

Hz. Muhammed'e, "En büyük devrimci" diyerek bir büyük gerçeği siyasi dünyada açıkça dillendiren Kemal Kılıçdaroğlu'nu kutluyorum.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget