AKP’nin rejim değiştirmesi nasıl önlenecek?

AKP iktidarının 19 Mayıs’ın başkent dışındaki stadyum ve meydanlarda kutlanmasını yasaklaması üzerine, Danıştay’ın verdiği bozma kararından sonra tartışma büyüdü.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  “Milli bayramların kaşınmasındaki ve üzerinde oynanmasındaki maksat Cumhuriyet’in yapı taşlarını kırmak, taşıyıcı sütunlarını yıkmak ve son tahlilde hayâsızca planlanan rejim değişikliğini hayata geçirmektir.
Bu itibarla Türk milleti tarihinin en büyük musibetlerinden biriyle karşı karşıyadır. 29 Ekim 1923 tarihini gözden düşürmek için aşağılık bir tertip, Gazi Mustafa Kemal’i İstanbul Hükümetine darbe yapan birisi olarak sunmaya çalışan alçak bir proje sürekli ivme kazanmaktadır.
Başbakan Erdoğan’ın sıkıcı bulduğu 19 Mayıs törenleriyle uğraşması, milletimizi etnik kimliklere taksim etmesi, geçmişin tozlu defterlerini tekraren aralaması ve manevi duyguları istismar etmesi rastlantı görülmemelidir” uyarısında bulundu. 

***

Bahçeli, “AKP iktidarının bugünkü faillerinin, tıpkı teslimiyetçi İstanbul hükümetinin mensupları gibi bir denizaltıyla okyanus ötesine ricat edeceklerini” söyledi.
Peki bu nasıl olacak?
Bahçeli’ye göre “Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmayı, devletin adını ve yönetim şeklini değiştirmeyi aklından geçiren AKP zihniyeti; parmak sallayarak değil, sandığa mühür vuracak muhteşem millet iradesiyle eninde sonunda geldiği gibi gidecektir...”
İyi ama, AKP her geçen gün rejimin bir temelini söküyor! Zaten son seçimler 6 milyon hayali seçmenle yapıldı. Bu gidişle demokratik bir seçim bir daha yapılamaz.
Üstelik AKP’nin karşısında iktidara aday olduğunu gösteren bir yapı da yok ortalıkta...

***

Aslında, AKP’nin 19 Mayıs operasyonu yeni değildir. 2003 yılında, yani AKP iktidarının ilk aylarında Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs törenlerinden ayrı olarak 18 Mayıs günü bütün Türkiye’de “Atatürk’ü anma ve halk yürüyüşü” düzenlemişti!
Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bütün valilere gönderilen talimat yazısı Genelkurmay’a bilgi için dahi gönderilmezken, valilerin garnizon komutanlarını bilgilendirerek katılımlarının sağlanması istenmişti. Garnizon komutanları, Genelkurmay’dan emir almadıkları için, yürüyüşe katılmama kararı vermişti
19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı, “Ulusal ve resmi bayramlarda yapılacak törenler yönetmeliği”ne göre Milli Eğitim Bakanlığı’nın koordinatörlüğünde ve Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da karaya çıktığı saat olan 07.00’de başlar ve 19 Mayıs günü saat 24.00’te son bulur.
Durum böyle olduğu halde, Recep Tayyip Erdoğan, yönetmelikte hiçbir değişiklik yapmadan, 18 Mayıs’ın Pazar olmasından da faydalanarak resmi 19 Mayıs törenlerinden ayrı olarak başka bir faaliyete girişmek istemişti..

***

18 Mayıs günü, bütün Türkiye’de “Atatürk’ü anma ve halk yürüyüşü” düzenleyen Başbakan Erdoğan, valiliklere yönetmeliği yok sayarak talimat gönderiyor ve 18 Mayıs’ta bütün kamu kurum ve kuruluş mensuplarının halk yürüyüşüne katılmasını istiyordu.
Biz o zaman “Tayyip Erdoğan ateşle oynuyor!” başlıklı bir yazı ile uyarıda bulunmuş ve 19 Mayıs gibi milli bir bayramın içine ikilik sokmamasını, bayramdan bir gün önce, “halk yürüyüşü” adı altında siyasi gösteri yapmamasını, milli bir bayrama, alternatif oluşturmaya çalışmamasını söylemiştik.
Sonunda uygulama iptal edilmişti.
Elbette bir bayramın kitlesel olarak kutlanması daha güzel olurdu. Ancak bugünkü kararlarından da anlaşılan odur ki iktidar, Cumhuriyetin temellerini hedef almıştır ve önüne hiçbir engel çıkmayacağını zannetmektedir.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget