28 Şubat soruşturmasında 5. dalga kuvvet komutanlarına

28 Şubat soruşturmasında 5. dalga kuvvet komutanlarına
Geriye sadece 4 isim kalpı
28 Şubat kararlarını 10 kişi imzaladı. 3'ü dün yapılan operasyonla ifadeye çağırıldı... 2'si hayatını kaybetti. 11 davanın müştekisi. 4 isim ise henüz davaya dahil edilmedi!

Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce yürütülen 28 Şubat soruşturmasında 5. dalga operasyonu dün yaşandı. Operasyon, dönemin kuvvet komutanlarına ve soruşturmaya neden olan Batı Çalışma Grubu'nun (BÇG) üst düzey yöneticilerine yönelikti. Ancak savcılık bu kez gözaltına almak yerine 'ifadeye çağırmayı' tercih etti.

Ankara'ya gönderildiler
İstanbul'da Kara Kuvvetleri eski Komutanı emekli Org. Hikmet Koksal, Hava Kuvvetleri eski Komutanı emekli Org. Ahmet Çörekçi, Jandarma eski Genel Komutanı ve MİT eski Müsteşarı Orgeneral Teoman Koman ile Milli Güvenlik Kurulu (MGK) eski Genel Sekreteri Orgeneral İlhan Kılıç, sabah saatlerinde adliyeye gitti. 4 emekli komutan, ifade vermek üzere uçakla Ankara'ya gönderildi.

Gece yarısı gözaltı
Emekli Korgeneral Kamuran Orhan, İzmir'de gece yansı gözaltına alındı. Emekli Korgeneral Vural Avar, Muğla Datça'da gözaltına alındıktan sonra Ankara'ya gönderildi. Dün gerçekleştirilen 5'inci dalga operasyonuyla, 28 Şubat kararlarının altında imzası olan 4 isim daha soruşturmaya dahil edilmiş oldu.

2si yaşamını yitirdi
Soruşturmaya neden olan 15 yıl önceki MGK'da alınan kararların altında Kurul'da görevli 10 kişinin imzası bulunuyor. Bu isimlerden,
dönemin Başbakanı Necmettin Er-bakan ve Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Oramiral Güven Erkaya yaşamını yitirdi.

Akşener de ifade verdi
O belgede imzası bulunan dönemin içişleri Bakam Meral Akşener, 'tehdit edildim' diyerek soruşturma savaşma ifade verdi. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hikmet Koksal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ahmet Çörekçi, Jandarma Genel Komutam Orgeneral Teoman Koman dün 28 Şubat soruşturması kapsamında

İfadeye çağırıldı.
28 Şubat kararlarında imzası olan ve soruşturma kapsamında ifade vermeyen 4 isim kaldı: 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller ve Milli Savunma Bakam Turhan Tayan. Soruşturmanın nereye kadar uzanacağı merak ediliyor...

Gözaltı yok, davet var
öte yandan soruşturmayla ilgili Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nden bir açıklama geldi. Açıklamada, İstanbul, İzmir, Silivri ve Muğla'da Cumhuriyet Başsavcılıklarına yazı yazılarak, 9 şüphelinin bugün (dün) ifade vermeleri için hazır edilmelerinin istendiği belirtildi.

51 kişi tutuklanmıştı
Nisan ayında başlatılan 28 Şubat soruşturması kapsamında şimdiye kadar 75 muvazzaf gözaltına alınmış ve 51 kişi tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasında dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir bulunuyor.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget