Bugün birbirinden düşündürücü üç haberle karşınızdayım. Yurt gezimize Tekirdağ’dan başlıyoruz:
Tekirdağ Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü‘nde görevli memurlardan R.M., duman sensörünün tavanda değil de tam karşısındaki duvarda durmasından kuşkulanıp içini açtı. Aman Allah‘ım bir de ne görsün? Yangını haber verecek sensör yerine gizli kamera yerleştirilmemiş mi! Şaşkınlıktan küçük dilini yutmak üzere olan memur, hemen 155 Polis İmdat‘ı arayıp “İmdat, burada gizli kamera var!” dedi. Bu arada koşarak müdürün odasına gitti ve durumu ona da bildirdi. Ancak hiç beklemediği bir davranışla karşılaştı. Zira müdür, gizli kameranın kendisi tarafından yerleştirildiğini söylüyordu! Bu sırada polisler de gelmişti.
Gizli kamera tutanağa kaydedildi ve şikayetçi memur R.‘nin ifadesi alınmaya başlandı… Müdür, emrindeki görevlinin kendisini ihbar etmesine çok içerlemişti. İddiaya göre öfkesine hakim olamadı ve R.’nin üzerine atlayarak dövmeye başladı. Arkadaşları tarafından müdürünün elinden güçlükle kurtarılan memur, şikayetinden vazgeçmeyince Valilik idari soruşturma başlattı. Savcılık da gizli kamera skandalına el koydu.
Şanlıurfa'daki bir ilköğretim okulunda müdür yardımcısıyken, kısa süre sonra Tekirdağ Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne atanan müdürün, gizli kameraları ne amaçla yerleştirdiği, soruşturma sonrasında ortaya çıkacak...
Kim demiş üniversitelerimizde boş oturuluyor, yeterince bilimsel çalışma yapılmıyor diye?
Niğde Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Sair Kahraman'ın imzasını taşıyan bir çalışmayı, dünyaca saygın bilim dergilerinden önce virgülüne dokunamadan biz yayınlıyoruz:
"Fakültemiz lavaboları ve tuvaletlerinin sık sık tıkanmasından dolayı, her türlü atıkların çöp kutularına atılmasında gerekli hassasiyetin gösterilmesi, konunun Bölümümüz İdari ve Akademik personeline imza karşılığı duyurularak, yapılan duyurunun bir örneğinin Dekanlığımıza gönderilmesine, dikkat etmeyenler hakkında yasal işlem yapılacağı hususunda gereğini rica ederim. İmza: Profesör Doktor Sair Kahraman, Dekan..."
Dekan'ın yazısından anlaşılıyor ki, Mühendislik Fakültesi boş oturmuyor, atıklar üzerine müthiş bilimsel çalışmalar yapıyor!
Şimdi de Adana Valiliği'nin resmi internet sayfasından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın bu kentimizde nasıl kutlandığını birlikte okuyoruz:
"19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Adana'da coşkuyla kutlandı." Kutlamalarda günün anlam ve önemini anlatan konuşma, Gençlik Hizmetleri ve Spor İli Müdürü Fazlı Bayram Hadi tarafından yapıldı. Konuşmanın ardından resim, şiir ve kompozisyon dalında yapılan yarışmalarda dereceye girenlerle, Gençlik Koşusu'nda dereceye girenlere ödülleri verildi.
Kutlamalar, halk oyunları gösterilerinin ardından bisiklet ekibinin gösterisiyle devam etti. Daha sonra farklı dallardaki sporcular, hazırladıkları gösterileri sundular.
Kutlamalarda, Çukurova Enduro Motor Kulübü üyelerinin motorları ile yaptıkları gösteri ve engelli öğrencilerin yaptıkları dans gösterisi ilgiyle izlendi.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, kutlamaları İstasyon Meydanı'ndaki törenin ardından farklı etkinliklerle devam etti.
Törenin ardından bisiklet ile gösteri yapan gençlerle bir süre sohbet eden Vali Hüseyin Avni Coş, sporcuların kullandığı bisikletlerden birini alarak İstasyon Meydanı'ndan Gazi Paşa Caddesi'ne kadar pedal çevirdi.
Vali Coş, Gazi Paşa Caddesi'nde bir basın mensubunun sorusu üzerine "Bisiklet kullanmak sağlık açısından önemli bir spor olmasının yanında kentteki trafik sorunlarının aşılmasında çözüm olabilecek bir ulaşım aracı. Bisiklet kullanımını toplumda yaygınlaştırmamız lazım. Boş zamanlarımızda bisiklete binmemiz gerektiğini bir kez daha anladım. Normal şartlarda bu trafikte bisiklet kullanmak çok zor, bu nedenle bisiklet yolları yapılması şart" dedi.
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un BİSİKLET konusunda derin bilgi sahibi olduğunu gösteren 19 Mayıs konuşmasında ATATÜRK, tek kelime ile bile anılmıyor!..
19 Mayıs Gençlik, Spor ve Bisiklet Bayramı, Adanalılara kutlu olsun!..
Yorum Gönder