Suriye’ye keklik avına mı gidiyorsunuz? - Arslan BULUT

Suriye’ye keklik avına mı gidiyorsunuz?


Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesindeki PKK saldırısı, bombaların Suriye’den getirildiği iddiasıyla birlikte Türk kamuoyuna sanki Suriye’nin bir saldırısı gibi sunuluyor. Suriye yönetiminin böyle bir çılgınlık yapmayacağını herkes biliyor ama müdahale için gerekçe oluşturulması gerek..
Nitekim, Bilun Çelik’e görüşlerini açıklayan uzmanlar,  “komplo” uyarısı yapıyor.
Emekli Tümgeneral Alâeddin Parmaksız, “Pınarbaşı olayı bir gerçek ama daha bomba patlamış, kimlikleri daha ortaya çıkmadan Suriye’den gönderildiği iddia ediliyor. Suriye’den gönderildiğini biliyordun da neden önlemedin diye sormak lazım. Biraz komplo da var gibi duruyor tabii, şu anda kötü çocuk Esad olduğu için ne vurursan vur üzerine. Bir zamanlar sabah akşam Esad’ı indirecektik orada.. Başbakan’ın, Davutoğlu’nun ağzından çıkanlar onu gerektiriyordu. Şimdi bu politika bana göre karaya vurdu. Şimdi kendi politikasını haklı göstermek için bu tür şeyleri kullanıyor” diyor. 
Onur Öymen de,  “Diğer tarafta kanıtlanmış bir durum var. O da Irak’tan Türkiye’ye gelen teröristler. Burada bakıyoruz Başbakan, Irak Başbakanı’na eleştirilerde bulunuyor ama ’topraklarınızı Türkiye’ye karşı bir terör örgütüne kullandırıyorsunuz bu nasıl iş derhal PKK’yı tasfiye edin’ gibi laflar yok. Bir şey söyleyecekseniz önce oraya söyleyin”  diye görüş bildiriyor.
Uludere tartışması ile ilgili olarak da CHP Mersin Milletvekilli İsa Gök
“Sonuçta bu olayın asıl önemli yanı Türkiye’nin dış güvenliğini ve Türkiye’nin iç güvenliğini hükümetin, hükümetle beraber Cumhurbaşkanlığı katının dahi yurtdışında, Atlantik ötesinde bir devlete, bir devletin silahlı kuvvetlerine emanet etmiş olmalarındadır, asıl sorun budur. Bu konuşulmuyor” diyor.

***

Evet gerçekte, Türkiye, ABD adına Suriye’ye müdahale etmek istiyor ve Türk kamuoyuna Suriye’yi çantada keklik gibi gösterecek haberler pompalıyorlar. Ama Suriye öyle bir ülke değil..
Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Dr. Faysal Miktat, geçen yıl yaptığımız görüşmede,  “Suriye’ye müdahale bizi dayanışmaya götürür. Kendi gücümüzle direnmeye hazırız. Şüphesiz böyle bir müdahale olursa çok farklı güçler harekete geçecektir ama Suriye’de iktidar ve muhalefetiyle herkes bir bütün olur. Suriye’nin elinde bilinen ve bilinmeyen çok önemli kozlar var. Evet bazı bölge ülkeleri ABD ile ortak hareket eder ama bunlar şunu bilir ki Suriye’ye verilen zarar kendilerine verilmiş zarardır. Biz zayıf bir devlet değiliz. Batı ile birlikte hareket edenler bunun karşılığını görecektir ama bu ülkeler Suriye düşerse sıranın kendilerine geleceğini bilmektedir.
Rusya ve Çin de Batı’nın askeri müdahalesine kesinlikle izin vermeyecektir. Rusya ve Çin, Suriye’yi korumak için değil kendi çıkarlarını korumak için müdahaleye izin vermeyecektir”  demişti. İşte şu ana kadar gelişen olaylar Miktat’ın değerlendirmesini doğruluyor.

***

Türkiye bir taraftan da avcı kekliği gibi hareket ederek, İslam ülkelerini Batı’nın tuzağına düşürüyor.. Fakat ava giderken avlanmak da var. İşte Batman’dan bir haber.. Gercüş ilçesi kırsalında keklik avlamak için tuzak kurduktan sonra pusuda bekleyen Hüseyin Şahin yılan tarafından sokularak zehirlendi. Cep telefonuyla durumu yakınlarına bildirmesi üzerine Gercüş Devlet Hastanesi’ne ulaştırılan Şahin, yapılan ilk müdahalenin ardından Batman Bölge Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Burada tedavi altına alınan Şahin’in hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.
Hüseyin Şahin’e acil şifa dilerken benzer bir olayın Türkiye’nin başına gelmemesi için halkı uyarmaya çalışıyoruz...

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget