Tayyip'in korumalarına dayak cezası!

2009 yılında AKP İzmir İl Binasının açılış töreninde terör estiren Başbakanlık korumalarının avukatlık bürosunu basarak darp ettiği Avukat Tacettin Çolak, Başbakanlık korumaları hakkında açtığı davayı kazandı. Çolak, yargının AKP’nin hukuk bürosuna dönüştüğü böyle bir dönemde alınan kararın önemli olduğunu söyledi.
30 Eylül 2009 yılında AKP İzmir İl Binasının açılış töreninde Başbakanlık korumalarının saldırısına uğrayan Avukat Tacettin Çolak açtığı davayı kazanırken, Başbakanlık Koruma Müdürü Zeki Bulut ve İsmail Dalkıran, Refik Farsakoğlu ve Aydın Akgül hakkında 5 ay ile 2 ay arası adli para cezası verildi.
“Başbakan geldi diye hayatı durdurdunuz…”
2009 yılında Başbakan Erdoğan’ın katıldığı AKP İzmir İl Binası açılışında polisin aldığı yoğun güvenlik önlemleri sonucunda, Başbakanlık korumalarının saldırısına maruz kalan Çolak o gün yaşananları şöyle anlatıyor:
“Başbakanlık korumalarının gün boyunca estirdikleri terör öylesine azgındı ki, diğer yerel polisler bile bu durumdan usanmışlardı. Girişi tamamen ayrı olan bu iki binanın tamamının giriş çıkışlarını tutan polisler, büromuza gelen müvekkillerimizin ve hatta eşimin dahi binaya girmesini engellemişlerdi. Bunun üzerine büromun camından seslenerek polisin bu tutumunu eleştirmiş ve “Başbakan geldi diye hayatı durdurdunuz, halkından böylesine korkan biri başbakan olamaz” şeklindeki tepkimi dile getirmiştim. Bunu duyan 15-20 kadar Başbakanlık koruması, büromu basmışlar, o an büroda bulunan bir diğer avukat meslektaşım da dâhil olmak üzere her ikimize de, küfürler etmişler, yere yatırarak ve darp ederek kelepçe takmışlardı. Avukatlıktan kaynaklanan haklı-meşru ve yasal dirençlerimizi gösterdiğimizde, bir süre sonra geri adım atarak olay yerinden ayrılan bu pervasız korumalar hakkında aynı gün suç duyurusunda bulunmuştuk.”
“Başbakan geldi diye hayatı durdurdunuz, halkından böylesine korkan biri başbakan olamaz” diyen ve duruma tepki gösteren Tacettin Çolak, Başbakanlık korumalarının saldırısına maruz kalmıştı.
Başbakanlık korumaları suçlu bulundu
Çolak’ın yaşanan bu saldırının ardından Başbakanlık korumaları hakkında “Zor Kullanma Yetkisinin Aşılması Suretiyle Kasten Yaralama” ve “Hakaret” suçlamasıyla açtığı davada Başbakanlık Koruma Müdürü Zeki Bulut ve İsmail Dalkıran, Refik Farsakoğlu ve Aydın Akgül her iki suçtan da suçlu bulundular. Korumaların tamamı 5 ay ile 2 arası adli para cezası alırken, hükmün uygulaması geri bırakıldı.
“Meydanın boş olmadığını görecekler”
Yaşanan saldırı sonrasında alınan kararı değerlendiren Çolak, “verilen cezanın sonuçları Ceza Usul Yasası uyarınca yumuşatılmış olsa da, şimdiye kadar yaptıkları hep yanlarına kar kalan bu saldırganlar, artık meydanın boş olmadığını görecekler” dedi.
“Yasa, hak, hukuk tanımaz bu korumaların bundan sonra suç işleyeceği zaman ellerinin titremesini sağlayacak bu kararı olumlu karşıladığını belirten Çolak, “Yargının AKP’nin Hukuk Bürosuna dönüştürüldüğü bugünlerde verilen bu kararı avukatlarımızın ve davayı bizlerle takip ederek destek sunan mensubu olduğum İzmir Barosu İlerici Avukatlar Grubu’ndan dostlarımızın bir hukuk mücadelesi zaferi olarak addediyoruz” diye konuştu.
(soL - Haber Merkezi)
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget