Taksim ve Ankara karıştı!

AKP'nin Hopa mitinginde çıkan olaylarda ''Metin Lokumcu''nun hayatını yitirmesini protesto eden ve AKP Ankara İl Başkanlığı'na yürüyen grupla polis

AKP'nin Hopa mitinginde çıkan olaylarda ''Metin Lokumcu''nun hayatını yitirmesini protesto eden ve AKP Ankara İl Başkanlığı'na yürüyen grupla polis arasında arbede çıktı. İstanbul Taksim'de ise yapılan protestolarda protestocu grup ile polis arasında gerginlik yaşandı.

Aralarında, DİSK, KESK, TKP, EMEP, Halkevleri gibi bazı sendika, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti üyelerinin bulunduğu grup Sakarya Caddesi'nde, ''Boyun eğme'' yazılı pankartı açıp ''Metin Lokumcu'' ölümsüzdür şeklinde sloganlar attı.
Grup daha sonra, AKP aleyhinde de sloganlar atarak, polis eşliğinde Kocatepe Cami yanındaki AKP İl Başkanlığı'na yürüyüşe geçti. Başkanlık önüne siyah çelenk koymak isteyen ve geniş güvenlik önlemine tepki gösteren gruptakiler, taş ve sopalarla polise saldırdı.
Polis de gruba biber gazı ve gaz bombası ile müdahale etti. Dağılan grubun, Kızılay'da bazı yerlerde toplanıp yol kapattığı bildirildi.

Taksim'de karıştı!
Galatasaray Meydanı'nda toplanan grup, Taksim Meydanı'na yürüdü. Protesto sırasında grup üyelerinden bazıları bir otele asılı Başbakan Erdoğan'ın posterini indirdi. Grup ardından polise sopalarla saldırdı. Polislerin gruba müdahale etmediği gözlendi. Polis ile grup arasındaki gerginlik devam ediyor.
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget