Bolu Beyi ve Köroğlu! - Arslan BULUT



Bolu
Bolu, hem Bolu Beyi,  hem de Köroğlu ile meşhur bir ilimiz. Bugün de Bolu beyleri vardır ama bakalım Köroğlu kim olacak? Gerçi hafif yağmur altında bekleyen Bolulular, Kardelen meydanında Kemal Kılıçdaroğlu’nu  “Bolu Beyi’ne karşı Köroğlu, Recep Bey’e karşı Kılıçdaroğlu” sloganı ile karşıladı ama son kararı bütün Türk halkı verecek.

***
Kılıçdaroğlu, Bolu’da da beğendiği pankartları okudu: “Tencerede kalmadı aş, Yiye Yiye doymadı yandaş! Uyan artık vatandaş” ve “Tarlaya ektim soğan, mahvettin bizi Erdoğan.”
Kemal Bey, soğandan ayak alarak bölgenin patates kotası meselesine girdi.
CHP Bolu milletvekili adayı Tanju Özcan,  “AKP’nin patates üreticileri konusunda yaptığı bir yasal düzenleme var. Buna göre Bolu’daki üreticiler yemeklik patatesi üç yılda bir, tohumluk patatesi dört yılda bir ekebiliyor. Bu durumda üretici iflas eder. Üstelik, üretici patates ektiği takdirde 5 ile 20 bin TL arasında cezaya çarptırılıyor. Böyle bir dayatma sadece Bolu’da uygulanması açısından son derece düşündürücü. Bolu zaten işsizlikle boğuşuyor” dedi. 
Kılıçdaroğlu da Bolu halkına “Bolu niye küçülüyor?” diye sordu ve “Patatese kota getirerek AKP üreticiyi mahvetti. Ecevit’e de afyon kotası dayatması yapılmıştı ama o bu dayatmaya direndi. Biz de aynı genlere aynı inanca sahibiz. Yetki verirseniz Bütün bu sorunlarınızı ortadan kaldıracağız” dedi.

***

Bu sırada “Temeli 1923 olmayanın hedefi 2023 olmaz” pankartı biraz daha yükseltildi.
Yükseltilen diğer pankartlarda, “Çıraklık: KPSS, Kalfalık: YGS, Ustalık:?”, “Kemal dersem çık, Tayyip dersem çıkma”  yazıyordu.
Kılıçdaroğlu sözlerine “Yüreğim sizlerle, kalbim sizinle. Ülkemize hizmet eden herkesi saygıyla anacağız. Geçmişimize her zaman saygı duyduk duymaya da devam edeceğiz. İzzet Baysal Bolu’ya çok şey kazandırdı, rahmetle ve saygıyla anıyoruz” diyerek başladı, “İşsizliği, yoksulluğu, yasakları başımıza musallat eden bu hükümeti 12 Haziran’da alaşağı etmeliyiz. Bu ülkede yoksulluğu tarihe gömeceğim. Hiç bir çocuk yatağa aç girmeyecek. AKP’ye bağlanan bütün hortumları keseceğim. Yetki verin, destek verin” diye bitirdi.

***

Kılıçdaroğlu’na Krııkkale’de “Sanal lider”  lafı sorulmuş; “Benim arkamdan ne konuşuyor, yiğit adamsa çıksın karşıma konuşsun. Yüzüme karşı söylesin. Ama yapamıyor. Niye? Korkuyor. Korkak adamdan Başbakan olmaz. Çıkalım senin yandaş TV’ne konuşalım. El mi yaman bey mi yaman herkes görsün. Ama Recep Bey karşıma çıkabilir mi? Başbakan dediğin korkak olmamalı. Başbakan dediğin yiğit adam olmalı” diye cevap vermiş. Aynı sözleri Bolu’da da tekrarladı ve “Sabah Kılıçdaroğlu, öğle Kılıçdaroğlu, akşam Kılıçdaroğlu diyor, ezberini de bozdum, kimyasını da, daha da bozacağım” dedi.

***

20 dakika süren mitingden sonra Kılıçdaroğlu, Sakarya’ya hareket etti. Bolu Olay Gazetesi köşe yazarı, Mustafa Cop, gazeteye davet etti. Bu yazıyı orada yazdım. Yazı sırasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da üst kattaki radyoya program için geldi. Yetişirsem, Ankara’ya birlikte gideceğiz..
Gerçi çıkıp şu dağlara yaslanmak da vardı ama...

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget