Milyonlarca Oy Çöplüklere Gitmesin! - Oktay Akbal



Seçimlerde yüzde 10 barajını geçemeyen partilerin milyonlarca oyu nereye gidiyor?
Çöplüklere!..
Sen, gitmiş oyunu Adalet Partisi’ne, Demokratik Sol Parti’ye, Demokrat Parti’ye, İşçi Partisi’ne, Saadet Partisi’ne, bilmem hangi partiye, yok daha başka partiye vermişsin!.. Toplamı milyonlar milyonlar…
Ama, hepsi çöplüklere!..
Bu gerçeği çok yaşadık, bir türlü bıkmadık!
Şu yüzde on seçim barajı kaldırılmadan, iki, üç ya da dört parti dışındakilere TBMM’de yer yok! Bu gidişle de hiçbir zaman olmayacak!..
Yeni kurulan Demokrat Parti Başkanı bağırıyor, güzel sözler söylüyor, umut veriyor, seçmenden oy istiyor… Ecevit’ten hatıra DSP’nin başkanı da adaylarını sunmuş, o da oy istiyor. Öteki partiler de!..
***
Ama bu partilerin başkanları, üyeleri, seçmenleri biliyorlar ki, 12 Haziran oylamasında yüzde on çizgisinin gerisinde kalacaklar… Yüzde üç, dört, beş oranında oy alsalar da, hepsi boşa gidecek! Doğru çöplüklere!..
“Bile bile lades” denir buna! Önceden yenik düşeceğini bilmek…
***
Oysa 12 Haziran seçimi önemli bir dönüm yeri… Dokuz yıldır iktidardaki “tek adam” yönetimindeki AKP’yi halkımızın oylarıyla alt etmek gerekiyor. Öyle bir iktidar partisi ki, her şey elinde, Adaleti, Danıştay’ı, Yargıtay’ı, Yargıçlar Kurulu, emniyeti, jandarması, hatta askeri… 12 Haziran’dan bir gün sonra yeniden iktidara geldi mi, Atatürk Cumhuriyeti’nin yaşamasına paydos!.. Ya ABD’nin uydusu olacağız ya da ılımlı bir İslam topluluğu!.. O da yine yabancı güçlerin doğrultusunda…
***
İyisi mi CHP’yi olanca gücümüzle desteklemek gerekiyor. Bu arada, bağımsız Güçbirliği adaylarını da… Meclis’e Kemalist devrime bağlı, CHP’yi, MHP’yi ve bağımsız güçbirliğini sokabilmek tek amaç!..
Bu yüzden de üç beş, bin ya da milyon oy alıp da, yüzde onun altında kalacak partilerin liderlerini uyarmak istiyorum! Seçimden çekilin, aklınız varsa, milleti seviyorsanız, CHP’yi, MHP’yi, bağımsız Güçbirliği adaylarını destekleyin!

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget