'Kışlanızda oturun bir tepki vermeyin'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Orgeneral Bilgin Balanlı'nın tutuklanmasına ilişkin "Bir orgeneralin tutuklanması sıradan bir olay değildir, önemlidir. Benim buradan Türk Silahlı Kuvvetleri'nden isteğim sakın ola ki herhangi bir tepki falan vermeyin. Kendi kışlanızda oturun soğukkanlılıkla olayları izleyin" açıklamasında bulundu.

NTV televizyonunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Bakanı Kemal Kılıçdaroğlu, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı'nın tutuklanmasına ilişkin soruyu yanıtladı. Balanlı'nın tutuklanmasının sıradan bir olay olmadığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Önemli bir olay. Umarım yarın bir gün ayrıntılar biraz daha ortaya çıkar. Biz de görüşümüzü belirtmiş oluruz" dedi.
"Seçim öncesi gelen bu tür kararlar seçimin sonucunu etkileyecek yankılar yapıyor. Burada da benzer bir şey bekler misiniz yoksa normal bir süreç midir bu?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Samimi düşüncemi söyleyeyim, yargının siyasallaştığını biliyorum. Siyasi otorite karar alır, belli yargı organları da bu kararları uyguluyor. Bu Türkiye'nin bilinen bir gerçeği. Bunu ben söylemiyorum zaten Sayın Erdoğan kendisi söyledi. 'Ayağa kalkmadı' dedi. 'Şimdi yerini buldu Silivri'ye attık' dedi. Ne söyleyeyim ben başka. Eğer bir ülkede yargı bağımsız değilse, yargı tarafsız değilse, zaten o ülkede o olaylar olur bizler de bakarız. Ama benim bütün arzum bu tutuklamaların haklı gerekçelere dayanmış olmasıdır. Eğer haklı bir gerekçe yoksa bu gerçekten Türkiye için ciddi bir sorun" yanıtını verdi.


'Kışlanızda oturun olayları izleyin'
Türk Silahlı Kuvvetlerine "tepki vermeyin" çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Bu tür olaylar iktidar tarafından programlanıp yürürlüğe konulabilir. Asker tepki versin, biz yine mağdur edebiyatı yapalım ve seçime gidelim diye. Benim buradan Türk Silahlı Kuvvetleri'nden özellikle isteğim sakın ola ki herhangi bir tepki falan vermeyin. Kendi kışlanızda oturun soğukkanlılıkla olayları izleyin. Başka söyleyecek bir şey yok. Adalet sonunda tecelli edecektir. Haklı gecikerek de olsa ortaya olacaktır. Bir orgeneralin tutuklanması sıradan bir olay değildir, önemlidir. Ama ayrıntıları bilmemiz gerekiyor. Bu olayın büyük ölçüde siyasallaştığını biliyoruz. Sayın Başbakan 'ben bu davanın savcısıyım' demişti zaten. Başbakan davalar zincirinin savcısı olursa zaten bu siyasallaşmış demektir."
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget