Tarhan:Bakan kızı 200 bin gencin hakkını yedi


CHP TBMM grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in kızının usulsüz bir şekilde "Hacettepe ingilizce Tıp Fakültes'ne naklini TBMM gündemine taşıdı.
Tarhan, Çelik'in kızının 200 bin öğrencinin hakkını yediğini söyledi.
Faruk Çelik'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, basında Zeynep Çelik'in Acıbadem Üniversitesi'nden yatay geçişle Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin İngilizce bölümüne naklinin yapıldığı bilgisinin yer aldığını hatırlattı. Hacettepe Üniversitesi ingilizce Tıp Fakültesi'nin, üniversite sınavında en yüksek puanlı öğrencilerin giriş yaptığı bölümlerden biri olduğunu kaydeden Tarhan, "Bu bölümü ancak ilk bin kişi arasındakilerin tercih etmesi mümkün olmaktadır. Bölüme yatay geçiş ise aynı oranda zor koşullara bağlıdır. ''

Bu koşulları YÖK belirlemekte ve koşullara ilişkin değerlendirme konusunda, üniversitenin ilgili organlarında karar alınması gerekmektedir. iddiaya göre, Zeynep Çelik isimli öğrenci, bu seçkin fakülteye yatay geçiş koşullarını taşımamasına karşın rektör Murat Tuncer'den bu öğrenci için bir çözüm bulması rica edilmiş ve gereği yapılmıştır. Buna göre, öğrencinin yatay geçiş için belli bir süre içerisinde ve bizzat başvuruda bulunması gerekmesine rağmen, sürenin bitmesinden bir hafta sonra rektör 24 Ağustos günü Üniversite Senatosu'nu acele toplantıya çağırmış, rutin olarak Çarşamba günü yapılması gereken toplantı, başka bir günde yapılmış ve öncesinde de yatay geçiş koşullan değiştirilmiştir" dedi.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget