Babalar ve kızları - Mehmet Ali Güller


Piyade Çavuş Ahmet Aytekin, Er Yusuf Vu­ral Bingöl’de şehit düştü, generaller Çetin Do­ğan, Özden Örnek, İbrahim Fırtına Silivri’de…
Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi, Hikmet Gü­ler Hakkâri’de şehit düştü, generaller Ergin Saygun, Şükrü Sarıışık Silivri’de…
Onbaşı Burak Ümit Gedik, Er Ahmet San­dala Afyon’da şehit düştü, generaller Kadir Sağ­dıç, Feyyaz Öğütçü, Mustafa Önsel Silivri’de…

Silivri değil Ankara cezalandırıldı

Türk Ordusu nu hedef alan operasyonla­rı hâlâ “dava” sananlar, hiç değilse ceza ka­rarlarını nesnel olarak incelesinler.
Özel yetkili mahkeme heyetinin Çetin Do­ğan, özden örnek ve İbrahim Fırtına için ver­diği kararda yer alan şu ifade eminiz ileride hukuk fakültelerinde “hukuk dışı” kararlara ör­nek olarak en başa yazılacaktır.  ”Sanıklar iş­lemeyi kast ettikleri eylemlerini elverişli vası­talarla icraya başlamış olmakla birlikte ellerinde olmayan sebeplerden dolayı sonucun mey­dana gelmediği ve bu nedenle eylemleri ek­sik teşebbüs aşamasında kalmış bulundu­ğundan (…) 20 yıl hapis cezası ile cezalandı­rılmalarına.”
“Eksik teşebbüse tam ceza” demek, eksik değerlendirmedir.
Karar, sanıkların darbe yaptığı için değil, darbe yapmadıkları için cezalandırıldıklarını or­taya koyuyor! Ve hatta bu karar, yargılananları cezalandırmaktan çok, görevdeki tüm subaylan hedef almakta, onları sindirme ama­cındadır!
Bu nedenle Balyoz davasıyla aslında 250 asker değil, 680 bin asker yargılanmıştır!

Hukuk esir alındı

Asıl darbe, 2003′teki seminerle değil ama bugün hukuk katliamıyla yapılmıştır. O nedenle Balyoz kararı “yasaldır” ama huku­ki değildir, meşru da değildir!
Hukuk dişilik sadece Balyoz ‘da mı?
Örneğin İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Ergenekon davasındaki savunması sırasında söylediği sözlerden yargılandığı da­vada yaptığı savunmasının da suç sayılması üzerine açılan yeni bir davadan yargılanıyor­du aynı gün… Savunmasının savunmasının da­vası yani!
Örneğin İşçi Partisi Genel Başkanvekili Ha­san Basri Özbey, Ergenekon’un gidişatı hak­kında basına bilgi verdiği gerekçesiyle mah­kemeye ifade veriyordu aynı gün…

Milli merkez inşa oluyor

Bu karar, Türk milletin ayağa kalkması için bir milattır artık!
Dün Türkiye’nin dört bir tarafında yapılan “askere sahip çıkma” eylemleri, milletin aya­ğa kalkmaya başladığına işaret ediyor.
Bu silkinişte hepimize örnek olacak isim­ler de Türk askerlerinin kızlarıdır. Nitekim ba­balarının kızları, önceki gün karar açıklan­dıktan sonra da dimdik ayaktaydılar… İrem Çi­çek, Özlem Balkış, Nazlı Üçok, Nil Kutluk, Ece Saygun, Dilara Çakmak, Aslıhan Aydın, De­niz Yavuz Yalçın, Eser Güner, Derya Baykal, Merve Karabulut, Ülkem Gürdeniz, İrem öğütçü, Meltem Sancar, Berna Sarıışık, Pınar Özarslan, Esra Balaban, Tülin Alan, Pelin Alan, Burcu Balardı, Şebnem Erakyol uzak­larda da olsa Pınar Doğan…
Babalarının kızları kararlıydı, “Karamsar­lığa yer yok, birleşerek, örgütlenerek duvarları yıkacağız” diyorlardı…
Hepimize önemli bir gerçeği işaret edi­yorlardı: Ordusuna sahip çıkmayan bir millet parçalanır!

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget