Senaryo - Cüneyt Arcayürek

Gazetelerde, savcılık iddianamesinde TC 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un Ergenekon adındaki gizli terör örgütü hesabına TSK’ye “sızdığı” manşetlerini görünce; savcıları kutlamalıyız, dedim.
Nedeni açıklayayım:
Kimi savcılarımız iddianame adı altında ünlü gizli istihbarat elemanlarının bir diğer örgüte nasıl sızdığını konu edinen filmlere benzer bir senaryo yazıyorlar .
Öyle ki , bu konuda kitaplar yazan, örneğin John le Carre gibi ünlü yazarları kıskandıracak öykülere Başbuğ iddianamesinde yer veriyorlar.
Başbuğ iddianamesi:
30 yıl Sovyet Gizli Servisi KGB hesabına çalışan, şayet ikiyüzlü (double face) kimliği ortaya çıkmasaydı İngiliz Gizli Servisi MI6’nın başına geçmesi söz konusu olan Kim Philby’nin kimi serüvenlerine taş çıkartacak içerikte uzun bir öykü !
Öyle mi değil mi, karar vermek için lütfen izleyin:
AKP hükümetinin Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na getirdiği Orgeneral Başbuğ, hemen kolları sıvıyor.
Başbakan RTE ile yakın temasta; ama Başbakan’ı, MİT’i, Emniyet Genel Müdürlüğü istihbaratını, hatta İslamcı iktidarın asker içinde köstebeklerini yıllarca bir güzel uyutuyor.
Darbeye hazırlanıyor.
***
Ne zaman? Anayasa Mahkemesi’nde AKP’nin kapatılması davası görüşüldüğü sırada, Yüksek Mahkeme’nin -herhalde darbeyi hukuk açısından meşru gösterecek nedenleri saptamak amacıyla- kimi üyeleriyle görüşüyor.
Darbe için ortam da elverişli. 2002’de iktidara gelen AKP’nin, laik cumhuriyeti İslam cumhuriyetine dönüştüreceği kaygısı yaygın.
Talihsizlik işte! Ne çare, “hükümeti devirme planını uygulayacak uygun kadroyu bulamıyor!”
Ama amacından ödün vermiyor.
KK Komutanlığı sırasında başaramadığı “darbeyi” gerçekleştirecek ortamı, hükümet tarafından Genelkurmay Başkanlığı’na atanınca önünde buluyor.
Hükümeti devirecek örgüt kurmaya gerek yok! Örgüt hazır. Adı da Ergenekon!
Bir yandan yaşadığı, üstelik sıkı temas ve işbirliği içinde olduğu Başbakan RTE ile Çankaya’yı, KK Komutanlığı, Genelkurmay İkinci Başkanlığı’ndan beri MİT’i, Emniyet istihbaratını, asker içindeki köstebekleri uyutmanın mutluluğunu yaşıyor ve… beri yandan nihayet amacını gerçekleştireceğine inandığı gizli Ergenekon örgütüne “sızıyor!”***
Senaristler, iddianamede Başbuğ’un darbe yapmaya kararlı olduğunu kanıtlayacak önemli tanıklara yer veren bölümlerden yararlanabilirler.
Hazırlıklarını bu denli ustaca gizlemeyi başaran Başbuğ’un örgüte sızdığını kanıtlayacak tanıklar arıyor ve buluyorlar.
İçlerinden biri “evreka”, buldum diyor. Raflarda tozlanmış bir başka ifade.
Ergenekon sanığı gazeteci Mustafa Balbay’ın not defterinde Başbuğ ile görüştüğü yazılı.
Mantık cuk oturuyor: Başbuğ’un Ergenekon sanığı Balbay ile görüşmesi, Ergenekon terör örgütünün üyesi olduğunun kanıtı!
Terörist bir Genelkurmay Başkanı!
***
Daha ciddi deliller mi istiyorsunuz? Buluyorlar:
Başbuğ, Genelkurmay Başkanı iken gazetecilere lav silahını göstererek “boru” demiş ya; al sana delil!
Başbuğ’un Ergenekon terör örgütüne üyeliğini, hükümeti devirmeye hazırlandığını kanıtlayacak bu ve Balbay görüşmesini yeterli bulmuyor musunuz?
İşte delil: Başbuğ’un İrtica ile Mücadele Eylemi Planı belgesi için “kâğıt parçası” diyen sözleri!
Yeni senaryolar üretilmezse; TC’de terör örgütüne üye olmak, hükümeti devirmeye teşebbüs etmekten sanık, cümbür cemaat devleti uyutan ilk Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ; beraat ederse…
…“darbe gerçekleştirmek için gizli Ergenekon örgütüne sızan terörist bir Genelkurmay Başkanı” konulu filmin senaryosu Başbuğ’a çokkk para kazandırabilir.
Belki de bu kadar canlı, üstelik komedi-dram karışığı gizemli olayları içeren bir konuyu kimi senaristler; beyazperdeye aktaracak çalışmalara başlamışlardır bile...
40 yıl düşünseler böyle bir senaryoyu nerede bulacaklar?

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget