Savcı görevde kalsaydı sıra bakana gelecekti - Saygı Öztürk

CHP,nin uzun süre DGM savcılığı yapmış milletvekili Aldan “Atalay hakkında da suç duyuruları var. Operasyon büyüyecekti” dedi.
KAPATILAN Devlet Güvenlik Mahkemeleri'nde uzun süre Cumhuriyet Savalığı görevinde bulunan, emekliye ayrıldıktan sonra CHP den milletvekili seçilen Ömer Süha Aldan, SÖZCÜ'ye çarpıcı iddialarda bulundu. Aldan, "Eski İçişleri Bakanı ve halen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay için de suç duyurusunda bulunulmuştu. Sırada bakan ve müsteşarlar var" dedi.

Hukuki değil siyasi

AKP'yi iktidara taşıyan "koalisyonun" bozulmaya başladığım belirten Ömer Süha Aldan yaşanan gelişmeleri eski bir Devlet Güvenlik Mahkemeleri Cumhuriyet Savası olarak şöyle yorumladı:
- Cemaat, AKP'yi belli bir yere taşımak için geçmişte özverilerde bulundu, etik olmayan bir çok yöntemlere başvurup destek oldu.
- Şimdi cemaat tasfiye edilme endişesi taşıyor. AKP'de, "cemaat fazla olmaya başladı, hayatın her alanına giriyor" diye aralarında bir çatışma olduğunu değerlendiriyorum.

Devlette çatışma var

- MİT Müsteşarı Hakan Fidan' ı sorgulamak isteyen Savcı Sadrettin Sarıkaya, daha önce Adalet Bakanlığı'nda müfettiş olarak görev yapıyordu. Kendisi mevzuatı çok iyi bilir.
- Şu anda devlet içinde derin bir iç çatışma yaşanıyor. Yargıya, polise, askere, MİT'e güven giderek azalıyor. Bunun giderilmesi gerekir. Devletin kurumları birbirlerini bir yabana servis gibi hırpalıyor.
- Uzun yıllar DGM Savalığı yapan birisi olarak söylüyorum, DGM'lerin içinde bir iç denetim vardı. Bana göre bugünkünden daha adildi. Dinleme karan alabilmek için hakime yalvarırdık. Çoğu kez bu dinleme isteklerimiz çevrilirdi. Tutuklama istekleri önemli ölçüde yerine getirilmezdi. Şimdi siyasallaşma kurumsal hale gelmiş .

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget