Jet Fadıl’ın yıldızları döküldü!

Jetpa Holding’in medyada “7 yıldızlı” diye tanıttığı Bayrampaşa’da yapımı süren Caprice Gold Palace, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na çarptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın mevzuatta 7 yıldız hakkında bir sınıflandırma olmadığı yönündeki görüşü üzerine harekete geçen bakanlık, dünkü toplantısında holdinge yanıltıcı reklamlarından ötürü 652 bin TL ceza kesti. Şirket geri adım atmazsa bu ceza katlanacak.
Jetpa Holding, bir süre önce Caprice Gold için TRT’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda televizyondan reklam harekâtı başlatmıştı. Televizyon reklamlarının yanı sıra bilboard’lardan da “saray odası” olarak sunulan projenin 5 yılda kendisini amorti ettiği ileri sürülmüş, reklamlarda projenin 7 yıldızlı olduğu savunulmuştu.
Şirket, “Avrupa’nın 7 yıldızlı tek sarayı”, “Kendisini 5 yılda ödeyen dünyanın en kârlı yatırımı”, “Caprice Gold sarayında neler var?” ve “Tapu ve kira garantili otel odaları” başlıklı reklamlarla izleyicide heyecan yaratmıştı.
Ancak durumdan kuşkulanan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan konuyla ilgili bilgi istedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan gelen cevap üzerine Gümrük ve Ticaret Bakanlığı cezai işlemler başlatmak için konuyu gündemine aldı. Edinilen bilgilere göre, dün yapılan Reklam Kurulu toplantısında Caprice Gold reklamlarında müşterin yanıltıldığı ve haksız rekabet yapıldığı gerekçesiyle holdinge 4 ayrı reklamdan toplam 652 bin TL ceza kesildi.

Fırat Kozok/Cumhuriyet

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget