'Türküler Kalır' - Rıza Zelyut

Bugün sizlere bir kucak kitap sunuyorum.
Bana gönderilen bu eserler arasında en ilgimi çekeni de müzikolog ve Türk halk müziği sanatçısı Bayram Bilge Tokel'ın yazdığı 'Türküler Kalır' isimli inceleme eseri.
Bayram Bilge Tokel, aynı zamanda bir bağlama üstadı ve çok iyi bir icracı. Onun pazar akşamları Ülke TV'de yaptığı Salkım Söğüt isimli  türkü programlarını hiç kaçırmam.
Türküler Kalır'da çok ilginç  konuları incelemiş Sayın Tokel. Örneğin, 'Alevi-Bektaşi Geleneğinde Saz: Telli Kuran' bunlardan birisi...
Türkü-Kimlik-Kültür bağlamında son derece ilginç konuların bulunduğu Türküler Kalır;  özellikle de sanatla ilgilenen herkesin mutlaka faydalanması gereken bir kaynak.
Kapı Yayınları'ndan çıkan bu esere 0212 513 34 20-21 ve 'kapiyayinlari.com'dan ulaşabilirsiniz.

Türk Tarihinde İŞBİRLİKÇİLER VE 150'LİKLER

Bu ilginç çalışma Erdoğan Aslıyüce'ye ait. 1. Dünya Savaşı sonunda Türkiye işgal edildiğinde  'Türk Wilsoncular Birliği', 'İngiliz Muhibler Cemiyeti' 'Kürdistan Teali Cemiyeti', 'Teali-i İslam Cemiyeti' gibi  emperyalizmle işbirliği yapan derneklerdeki Osmanlı aydınlarının sefaleti ve ihaneti, Kurtuluş Savaşı'nı baltalamak için yaptıkları anlatılıyor.
Cumhuriyet tarihinde 150'likler olarak bilinen olayın içyüzünü merak edenler Yesevi Yayıncılık tarafından yayımlananan bu çalışmayı kaçırmasınlar.
İletişim: 0212 638 50 12
'HORASAN'DAN ANADOLU'YA: Bir Yol Hikayesi'
Yeni Çağ Gazetesi'nin başarılı yazarı Selcan Taşçı; gazetede Aleviler ve tarihiyle ilgili olarak  yayımlanan röportajını daha da genişleterek kitap haline getirmiş: Horasan'dan Anadolu'ya: Bir Yol Hikayesi.
Togan Yayınları'ndan çıkan bu çalışma; Aleviliğin geçmişine yaptığı  göndermeler ve bugünkü sorunlarına tuttuğu ışıkla ilgiyi hak ediyor.
İletişim: 0212 542 02 97,  'bizimavrasya.com.tr'
'MISSION KURDISTAN: ABD-PKKK İlişkilerinin Stratejik Analizi: 1978-2012'
Ceyhun Bozkurt'un bu çok önemli çalışması Kripto Yayınları'ndan çıktı. Ülkemizin en yakıcı sorununa çözüm arayanların mutlaka bakması gereken bir eser.
İletişim: 0312 432 1923; 'kriptokitaplar.com'

'YAŞATMA İDEALİ'
Yazdıklarından çok siyasi konumuyla tartışılan M. Fethullah Gülen'in bu son kitabı 'Kırık Testi 11' sırasıyla Nil Yayınları'ndan çıktı.
Bu kitapta, M. Fethullah Gülen, dinsel konuları kendi bakış açısına göre ve bugünle de buluşturarak yorumluyor.
İletişim: 0216 522 11 44, 'nil.com.tr'
'10 KASIM Öncesi ve Sonrası Atatürk'ün Vefatı'
Sömürgecilerin 'Hasta Adam' ilan edip çökerttikleri Osmanlı Devleti'nin yerine bugünkü Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Kemal Atatürk'ü  yaşadığı dönemin gözüyle tanımak istiyor musunuz? O zaman usta gazeteci Orhan Erinç'in bu  ciddi çalışmasını kaçırmayın.
Atatürk'ün vefat etmesinden sonraki yayımların da derlendiği bu belgesel kitap Cumhuriyet Kitapları'ndan çıktı.
İletişim: 0212 343 72 74, 'kitap.cumhuriyeti.com.tr'

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget