Şike Davasının Anımsattıkları! - Cüneyt Arcayürek

Yazılı basın; seçimlerde muhalefet partilerine, siyasal önemli gelişmelere göstermediği ilgiyi dün başlayan şike
davasında sergiledi.
Yanlısı, yalakası, yandaş ve içlerinde Doğan Holding kriterleri doğrultusunda iktidarın hiddetini üzerine çekmeden yayın yapmayı beceren gazeteler dahil hemen hepsinin….
….birinci sayfalarındaki manşetler, içeride de iki tam sayfa, dün Silivri’de başlayan şike davasına ayrılmıştı.
Sanki yalnız FB Başkanı yargılanıyor. Oysa, sekiz kulüp şike sanığı.
Silivri’deki görkemli manzara FB’nin, rakiplerini kıskandıracak boyutta, sadece maddi olanaklarıyla, tesisleriyle değil, yönetimi, taraftarlarıyla büyük bir kulüp olduğunun tartışılmaz kanıtı!
Yazılı ve sözlü medyada sekiz aydır izlenen yayınlar anımsanınca, davaya bakan 15. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ekinci’nin iki gün önce söylediği, dün de yinelediği, “Takımları yargılamıyoruz. Suç işledikleri iddia edilen kişileri yargılıyoruz. Takımlar ülkenin yüz yıllık değeridir” diyen anlamlı cümleleri, medyada sekiz aydır elmalarla armutları karıştıranlara…
….örneğin kabzımal, burnu Kaf Dağı’ndaki Erman Toroğlu ve benzerlerine...
….ya da bir gün sonra yalanlanan haberler yazarak ortalığı karıştırmayı marifet sayan, spor sayfalarına egemen FB karşıtı yorumculara, yazarlara, habercilere ders niteliğinde sözler değil mi?***
Spor haberlerinde de siyasal haberlerinde de medya tarafsızlıktan yoksun.Spor yazarı olmayan, ne ki taraftarı olmadığı kulübe karşı içinde veya başında bulunduğu yayın olanaklarını kullananlar da var medyada.
Hasan Cemal hasta GS’lidir; fakat köşesinde şike suçlamalarını kullanarak ezeli rakip saydığı FB’yi, şike davası başlamadan önce zor duruma sokacak veya yanlış algılamalara neden olacak yazılar yazmadı.
GS taraftarı olmakla övünen Mehmet Ali Birand ise:
Şike davasının başlamasından beş-altı gün önce aldığı zikzak kararlarla Türk futbolunu içine düştüğü bunalımı körükleyen, UEFA’dan gelen yaşamsal değerdeki belgelerden ancak istifa eşiğindeyken haberi olduğunu itiraf eden ve…
…ne mahkeme kararı, ne iddianame ortada yokken, UEFA ile birlikte şike yapan FB’nin küme düşmek yerine puanlarının silinmesine karar veren, FB’nin Şampiyon Kulüpler’e girmesini de böylece engelleyen eski TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ı saatlerce Kanal D’deki Arena programında konuşturdu.
GS’li Birand, FB’li Aydınlar’ın; FB’yi savunur görünen ama karalayıcı açıklamalarına ve şike davası başlamadan…
…yargıda FB aleyhine hava yaratmayı amaçlayan sözlerine geniş yer verdi.
***
Aziz Yıldırım’ın, “Mücadelemizin amacı FB’yi senin gibilere teslim etmemektir. Sen FB başkanlığını rüyanda görürsün” diye tanımladığı Aydınlar, Birand’ın sorularıyla yardımcı olduğu Arena’da, spor yorumcusu FB’li Rıdvan Dilmen’le, dolayısıyla FB Teknik Direktörü Aykut Kocaman’la da ilgili kimi iddialarda bulundu.Birand şimdi, kamuoyunun istifa nedenlerini merak ettiği Aydınlar’ı Arena’da konuşturarak toplumu aydınlatma ve de habercilik görevini yaptığını söyleyebilir ve fakat:
Birand’ın Dilmen’le Kocaman’a program sırasında telefonla bağlanarak yanıtlarını almaları…
…dürüst habercilik gereğiydi.Dürüst habercilik yapılsa; ortada fol yok yumurta yokken Aydınlar’ın, FB’yi küme düşmek yerine, puanlarını düşüren formülde UEFA ile anlaştığını söyleyince Aykut Kocaman’ın, öneriyi reddederek; “Takımı kümeden düşürün” diyerek yanından ayrıldığını da kamuoyu öğrenebilirdi.
Tabii gerçekleşirse tek çare; dürüst haberciliği raftan indirmek!

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget