Lütfi Arıboğan neden sorgulanmadı? - Rıza Zelyut

Futbolda şike soruşturmasını sadece Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım ile ilgili gibi gösteren medyaya da soruşturmayı böyle kurgulayan Savcı Mehmet Berk'e de soruyorum: Şike dosyasında yer alan sınav skandalında merkez konumunda bulunan  dönemin TFF 1. Başkan Vekili Lütfi Arıboğan'a nedan hiçbir soru sormadınız?
Hatırlayalım: Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 31 Mart 2011'de Futbolcu Temsilcisi (Menajerlik) Sınavı yaptı .
Fakat bu sınavı 12 Nisan'da iptal etti. TFF'den yapılan açıklamada deniliyordu ki:
'10 günlük titiz inceleme sonucunda toplam 20 soruluk sınavda, FIFA tarafından hazırlanarak ülke federasyonlarına gönderilen 15 sorunun, bazı adaylarca sınavdan önce elde edildiği anlaşıldı.'
Açıklamada; TFF'nin, FIFA ve kendi kuralları gereği konuyla ilgili soruşturma başlattığı, TFF 1. Başkanvekili Lutfi Arıboğan'ın başkanlığında, Yunus Egemenoğlu ile Prof. Dr. İlhan Helvacı'dan oluşan komisyonun soruşturmayı yürüteceği bildiriliyordu.

TAPELERİ OKUYALIM
Şaşırıyorum. Çünkü şike Savcısı Mehmet Berk; iddianameye aldığı bu sınav skandalını araştırırken bile birilerine vurmuş; birilerini de korumuş gibi...  Bunu; Savcı Berk'in  TFF Başkan Vekili Lütfi Arıboğan ile ilgili tavrından da anlamaktayız.  Ne demek istediğimi merak edenler; bu konuyla ilgili  şüpheli ve tanık ifadelerine bakabilir.
Bakınız eski TFF yöneticilerinden Mehmet Levent Kızıl, iddianamede yer alan (Sayfa 139) ifadede diyor ki:
'Olgun Peker'i, 2000 yılında Milli Takım olarak Avrupa Kupası maçlarına gittiğimizde, o zamanki Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un yanında görmüştüm; o zaman tanışmıştık. (...)
30.03. 2011 tarihinde Olgun Peker'le İstinye Park'ta bulunan Masa Restaurant'ta buluştuk. (...) Olgun Peker 31.03. 2011 tarihinde menajerlik sınavı olduğunu; menajerlik sorularını Lütfi Arıboğan'ın kendi arkadaşlarına verdiğini, kendisine de sınav sorularını verip veremeyeceğimi sordu. (...)Bu sırada Mümtaz Karakaya da söylentileri duyduğunu bana belirtmişti.'
Olgun Peker'in Sedat Peker ile bağlantısını Fenerbahçe'yi itibarsızlaştırmak için kullandığı havası yaratan Savcı Berk, bu kişiyi Avrupalara götüren Haluk  Ulusoy'a acaba 1 soru sorabildi mi?

SORULARIN MERKEZİNDEKİ ARIBOĞAN
Sınav şikesinde tanıklığına başvurulan TFF Avukatı  Billur Tuğba Kakışım; 140. sayfada yer alan ifadesinde  özetle diyor ki:
FİFA, soruları bize yolladı; Baş Hukuk Müşaviri  Ömer Bedük aldı.  TFF 1. Başkan Vekili Lütfi Arıboğan'ın isteğiyle bu sorular NPU Tercüme bürosuna yollandı.  Bu mail, aynı zamanda TFF 1. Başkan Vekili Lütfi Arıboğan'a da yollandı. Hazırlanan  sorular  İlhan Helvacı'nın odasındaki çelik kasaya konuldu.
Lakin sorular çalınıyor...  Sonunda Haldun Şenman diye birisi  suçlu ilan edilip konu kapatılıyor.
Şimdi Şike Savcısı Mehmet Berk'e soruyorum: Sayın Savcı hadi şüpheli olarak çağırmadın peki tanık olarak neden ifadesine başvurmadın Lütfi Arıboğan'ın?
Ya şuna ne demeli:  12 Nisan 2011 tarihinde dönemin TFF Başkanı Mahmut Özgener, M. rumuzlu birisiyle soruların çalındığını konuşurken karşıdaki şöyle diyor: 'Konuyla ilgili soruşturma açılmıştır diyeceksin; kapatacaksın yani.'
Öyle de olmadı mı?

ERZİK'İ UYARIYORUM
Durum onu gösteriyor ki Sayın Şenes Erzik TFF'nin yeni başkanı olacaktır. Kendisinin deneyimi ve tarafsız kişiliği, bu görevi hakkıyla yapacağını gösteriyor.
Gazetelere yansıyan haberlere bakınca görüyoruz ki kendisine Lütfi Arıboğan'ı birileri dayatıyorlar. Hatta ve hatta İlhan Helvacı gibi ismi şiddetle tartışılmış birisini bile Sayın Erzik'in sırtına yüklemeye uğraşanlar var.
Eğer Sayın Erzik başarılı olmak istiyorsa; tarafsız görüntü vermeli; bunun için de bazı kulüpler tarafından hasım gibi görülen isimleri yönetimine almamalıdır.
Kendisini; şike soruşturmasını yürüten Savcı Berk'in yarattığı taraf savcı imajına düşmemeye çağırıyorum.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget