Devlet Adamı Olmak - Cüneyt Arcayürek

Siyasete giren herkes milletvekili, başbakan, hatta cumhurbaşkanı olabiliyor.
Köprüler, çift yollar, hastaneler, okullar yapıyor ama…
Devleti yönetecek kıratta adam olamıyor.
Örneğin RTE, darbeleri ve darbecileri temizleyeceğim diye yola çıktı. Polise olağanüstü yetkiler verdi. Telekulak düzenini ihya etti. Araç ve gereç ile donattı. Özel savcılar ve mahkemeler kurdu.
Kürt sorununu çözümleyeceğim diye MİT’i terör örgütü ile devlet adına pazarlık yapar konuma sürükledi.
Kürt sorununun çözümünde MİT’i önemli bir merhale sayan ünlü kalemler (örneğin Hasan Cemal, Cengiz Çandar) destek yazıları döktürdüler...
Yalaka, yandaş basın da desteğini esirgemedi.
***
Hakan Fidan’ın Oslo’da RTE’nin özel temsilcisi olarak PKK ile yaptığı gizli görüşmelerin medyaya yansıması, devlet yönetiminin yörüngesinden çıktığına ilk işaret!
Derken efendim; bir sabah halkımızın yüzde 50’sinin ülkeyi başarıyla yönettiğine inandığı böyyük devlet adamı RTE’nin, yıllardır savunageldiği, ülkeyi binbir musibetten koruduğuna inandığı özel yetkili savcılardan biri, hatalar da yapsa harcamayacağını ilan ettiği MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı üstelik “şüpheli” kişi olarak savcılığa davet etti ve...
...sorular ve yanıtlar, korku belası aman dokunma yanarsın diye RTE’ye el bebek gül bebek muamelesi gösteren medyada boy göstermeye başladı.
RTE ise aradı taradı. Müsteşarına savcı çağrısına uymama emrini verdi.
Oysa genel yargı şöyle oluştu: RTE bal gibi yargı önünde hesap vermekten kaçıyor!
RTE, ifade vermeye gitmesini engellerken, müsteşarını değil, kendisini koruyor.
Generalleri, amiralleri, Genelkurmay başkanlarını, adı sanı bilinen aydınları, gazetecileri, özel savcı ve mahkemeler içeri attığında öne sürülen eleştirilere karşı, “Yargı önünde herkes eşittir. Rütbesi, sıfatı ne olursa olsun hiç kimse yargı önünde hesap vermekten kaçınamaz” diye kürsü kürsü, meydan meydan kükreyen RTE, MİT Müsteşarı söz konusu olunca sus pus kesildi!
MİT’e verdiği buyruklar, izinler çerçevesindeki uygulamaların sorumluluğunun müsteşar kadar, hatta bizzat kendisinde olduğunun elbet bilincinde.
Aslında Fidan’ı koruyor, sorgudan kurtarıyor görüntüsü altında RTE yargıdan kendini kurtarıyor.
***
Yandaşları, hele hukuktan ekonomiye, siyasete kadar her alanda derya deniz bilgi ve söz sahibi Nagehan adındaki biri var ki, önceki akşam CNN Türk’teki Dört Bir Taraf programında, Başbakan’ın dolaylı olarak ifadeye çağrılmasını kabul edilemez diye niteledi.
RTE’yi, belgelerle ortaya saçılan rezaletten ayrı göstermek için “Hükümetin alanına giren girişimlere yargı karışmamalı… Bu ‘olay’ Ergenekon davasına zarar verir” diye adeta yırtındı.
Yandaş medya, MİT olayı patlayınca manşetlerini, örneğin Yeni Şafak “Yargı skandalı” diye iri puntolarla süsledi.
Ne ki şu yargıyı belleklerden de gündemden de silemeyecekler: Savcı+polis, hükümet desteğindeki MİT karşı karşıya!
MİT’i yargıdan kurtarmak için RTE, özel savcıların yetkilerini kısıtlamaya hazırlanıyor.
Yakında medyada boy göstereceğini umut ettiğimiz PKK ile yapılan 12 görüşmenin ses kaydıyla, MİT-PKK ilişkilerini açığa çıkaracak...
…örneğin MİT’in, Öcalan’la Kandil arasında kuryelik yapması-özerklik bildirimin kökeninde MİT’in etkin rolü-kimi operasyonları engellemesi-KCK’nin tamamlanmasına göz yummak, hatta kuruluşuna yardımcı olmak-özerk Kürdistan mutabakatı-MİT ajanlarının KCK eylemlerine fiilen katılmaları-eylemleri önceden haber vermemeleri gibi onlarca belgenin üstünü örtmeye çalışıyor.
Ne yapsa nafile!
Son olaylar, gelişmeler, belgeler, RTE elinde devletin tam bir keşmekeş içinde yönetildiğinin…
…imam hatipten Başbakan olunuyor da, devlet adamı olunamadığının çarpıcı, somut ve de yadsınamaz kanıtı !

Cüneyt Arcayürek/Cumhuriyet

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget