Kim Suçlu? - Cüneyt Arcayürek

Devletin içine düşürüldüğü kargaşaya önayak olan Başbakan RTE’nin MİT aracılığıyla terör örgütüyle yaptığı ulusal çıkarlarımıza zıt pazarlıkların üzeri yasa ile örtülmeye çalışılıyor...
Aydın Doğan’ın iktidarı ürkütmeyecek kurallarına uygun yayın yapan örneğin CNN Türk’te önceki gün Deniz Bayramoğlu, devlet içinde Başbakan’ı sorumlu konuma getiren yönetimden kaynaklanan görülmemiş kargaşayı, çarpıklığı; “MİT satrancı” diye basite indirgeyiverdi .
Bir başka örnek: Cüneyt Özdemir programında Başbakan’ın “Ne olacak? Dindar nesiller yerine tinerci gençlik mi yetiştireceğiz?” açıklamasından sonra tinerci bir çocuğu ekrana çıkardı.
RTE’nin gruptaki, “Vay sen misin benim sözlerim üzerine tinerci gençliği savunan? Bu nasıl gazetecilik?” sözleriyle bir güzel haşlanan Özdemir, düşünen adamlara özgü o bilinen davranışıyla elini çenesine dayayıp düşündü, düşündü ve:Ya Aydın Doğan’ın iktidarı üzerine çekmeyi yasaklayan kurallarına uyacak...... pek çok CNN Türk çalışanı gibi ya da serden, yani programdan vazgeçecekti. Birinciyi yeğledi.
Amacının Başbakan’ı rahatsız etmek olmadığını, gazetecilik dürtüsüyle tinerci çocuğu ekrana getirdiğini içeren vallahisi billahisi eksik, (Vatan internet sitesinde metnini bulacağınız) özür dileme kokan bir açıklama yaptı.
***
Böylece medyanın bir kolunda; RTE’nin asıl amacını, sorumluluğunu çaktırmadan gözlerden kaçırıp, üç beş MİT’çiye yükleyen haberler ağırlık kazandı.
Bu eğilimin medyada yer aldığı sırada; belki Adalet Bakanlığı’ndan, belki de başkentin bir yerlerinden…
…esen rüzgâr, terör örgütü ile yapılan görüşmeleri sahneden uzaklaştıran, zaten kimi sorumluluklarını Hakan Fidan’ı kollayacağım diye yasa çıkaran, oysa asıl kendini kurtarmaya girişen RTE’yi...…rahatlatan bir başka açıklamayı kamuoyunun önüne getirdi .
İstanbul Özel Yetkili Başsavcı Vekili Fikret Seçen; “MİT’çiler hükümetin verdiği görevlerin dışına çıktılar” diyen açıklamasıyla sorumluluğu üç beş MİT’çiye yükledikten sonra......“Hükümetin terörün sona erdirilmesiyle belirlenen ve icra edilen tercih ve politikaların soruşturma konusu yapılması hiçbir şekilde söz konusu değildir” dedi ve sonuçta....
…bu açıklama; -haklı olarak- Oslo’da içeriği geniş biçimde açığa çıkan, Başbakan’ın izni ve emriyle MİT’in PKK yetkilileriyle yapılan görüşmelerde, terör örgütüne ulusal yararlarla çakışmayan ödünlerden kaynaklanan Yüce Divanlık sorumluluğun üstünü örten, hükümeti de, tabii RTE’yi aklayan bir açıklama diye yorumlandı.
***
Oslo yok. Diyarbakır’da ele geçirilen MİT-PKK görüşmelerinin ses kayıtlarıyla belgeler yok!MİT elemanlarının kimin emriyle KCK kuruluşuna katıldığı, MİT-Kandil arasındaki iletişimin nasıl gerçekleştiği, Öcalan’a evde cezasını çekme vaadi, özerk Kürdistan uzlaşması ve benzeri sorular, sorular, askıda.Döndürüp dolaştırdılar, skandal olaylardan Başbakan’ı soyutladılar. Üç beş MİT ajanı yetkiyi aştı noktasına getirdiler.
Başbakan’ın sorumluluğunu tartışamayan, sözüm ona bağımsız yargı...
...medyadaki olayların Başbakan’ı daha da güçlendirdiği yorumunu yapan Akşam’ın Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya’ya; pekâlâ öyleyse bu gelişmeler RTE’nin tek adamlık kariyerine, yani RTE’nin faşizan eğilimli değirmenine su taşıyor değil mi diye soramayan CNN Türk’ün haber sunucusu Bayramoğlu ve benzerleri...
...savcılıktaki polis belgelerini sızdırarak günlerce tefrika eden bir gazete kadar beceri sahibi olmayan partiler…
...RTE korkusu karşısında medya, iktidarın Meclis’teki ezici çoğunluğu karşısında muhalefet partileri ne yapsın diyorsanız…
…Demokrasimiz ensesine RTE’den daha çoook Osmanlı tokatı yer!

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget