‘Danıştay Başkanı ile ilgili iddialar, 2. Deniz Feneri gibi’

CHP'li Tarhan, 100 milyon liralık yolsuzluk soruşturmasına ismi karışan Danıştay Başkanı Karakullukçu'yu istifaya çağırdı...
DANIŞTAY Başkanı Hüseyin Karakullukçu hakkında "Bir hayali ihracat çete liderinin adamı ile sık sık görüştüğü ayrıca görüşmelerden sonra çete liderine de bir bilgi sunulduğu" yönündeki iddialar başkent Ankara'nın gündeminde önemli bir yer tutuyor.

Nereye kadar uzanır?
CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, dün Meclis'te düzenlediği basın toplantısıyla Karakullukçu hakkındaki bu iddiaları sordu. Tarhan Erdoğan'a seslendiği konuşmasında şunları söyledi: "Bu soruşturmada Savcı Mustafa Kemal Gül muhtemelen soruşturmanın iktidar odaklarına kadar uzanması nedeniyle son yaz kararnamesinde görevinden alınmış ve Edirne Savcılığı'na verilmiştir. Bu kirli olayların nereye kadar uzandığının yine aynı Deniz Feneri'nde olduğu gibi özel yöntemlerle kapatılmaya çalışıldığını görüyoruz. Başbakan bu kişiyi neden koruyor? Bu iddiaların kurumları ve başındakileri yıprattığını söylediği bazı odaklar var, bu odaklar kimlerdir? Sayın Başbakan Emniyet'i mi kastetmektedir? Başbakan'ın açıklamaları yargıya ve medyaya bir mesaj mıdır?"

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget