Muhalefetsiz Türkiye! - Sabahattin Önkibar

İktidar her rejimde var!
Muhalefet ise sadece demokrasilerde olur!
Türkiye’de demokrasi var mı gelin sorgulayalım.
Demokrasinin olmazsa olmazı hür basındır, peki Türkiye’de var mı hür basın?
Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütüne göre Türkiye basın özgürlüğünde dünya devletleri arasında 136. sırada yani Mısır ile Kongo’nun bile gerisinde!
Demokrasinin bir başka olmazsa olmazı siyasallaşmamış yargıdır, son HSYK oluşumu sonrasında kim Türkiye’deki yargının bağımsız olduğunu iddia edebilir?
Alman yargısının kesin hükmüne göre zekât hırsızı olan kişiler bir bir salınırken,  kimileri sadece aleyhte kitap yazdığı için olmayan bir darbe bahane edilerek 5 yıla yakın bir süredir içeride tutuluyor!
Sivil toplum örgütleri mi dediniz?
Sendikaların hali ortada, 30 sene önce bir milyonu zorlayan sendikalı sayısı bugün artan nüfusa rağmen onun üçte biri bile değilse ve olanların büyük bölümü iktidara yalakalık yapıyorsa siz düşünün gerisini!
Müteşebbis örgütleri de vergi kıskacında, aleyhte söz eden işadamı soluğu vergi dairesinde alıyor!
Aynı şekilde üniversiteler pısmış halde, öğrenci parasız eğitim istiyoruz dediği an 14 yılla yargılandığı için sindirilmiş!
Ama Meclis’teki muhalefet partiler var ya mı diyorsunuz!
Güldürmeyin beni, duruşları ve seyirleri itibarı ile o partilerin varlığı aslında muhalefetsiz Türkiye’nin en büyük delili!
Bugünkü CHP de MHP de BDP de gerçekte majestelerinin muhalefeti hüviyetindedir yani var olan otoriter rejimi demokrasi gibi gösteren sözde muhaliflerdir!
Haksızlık mı ediyorum?
Önceki gün TBMM’deydim ve muhalefetin gurup konuşmalarına kulak kabarttım.
Ne CHP ne MHP liderleri Füze Kalkanı için dişe dokunur tek bir söz bile etmediler!
Düşünebiliyor musunuz Türkiye Suriye’ye durduk yerde neredeyse savaş ilan edecek muhalefetten tık yok. İran ile Rusya haklı olarak Ankara’yı uyarıyor, iktidar gibi CHP ile MHP de oralı değil ve ABD’ye teslim olmuş durumda!
Gündem varsa yoksa Dersim idi ki, o konuyu toplumu uyutma ve kamuoyunu meşgul etme adına Erdoğan manşete çıkarmıştı. Hem Kılıçıdaroğlu hem Bahçeli Meclis konuşmalarında Başbakan ne istediyse onu yaptılar ve asıl konuların kenarından bile geçmediler!
Tekrar tekrar soruyorum böyle bir muhalefete majestelerinin muhalefetinden başka hangi niteleme yapılabilir? Hem bu CHP ile MHP değil midir söz konusu ABD olunca AKP’ye kuyruk olan? Libya’ya tezkere olayında MHP ile CHP ne yaptı düşünsenize!
Hülasa Türkiye’nin bugünkü öncelikli sorunu gerçek bir muhalefettir ki o yapı inşa edilemezse göreceksiniz yarın AKP gitse bile yerine yine ABD’nin istediği benzer bir yapı gelecektir!
Türkiye, İspanya ve İtalya’dan kötü!
Evet, yapılan bilimsel bir analize göre Türkiye’nin durumu İspanya ve hatta battı, iflas etti denilen İtalya’dan bile kötü imiş!
Yok yok araştırmayı yabancılar değil bir Türk üniversitesindeki ekonomistler tamamen veriler ışığında yapmış.
Okan Üniversitesi Finansal Riskleri Araştırma ve Uygulama Merkezinin hazırladığı rapora göre Türkiye yüksek cari açığı ile sorunlu ülkeler kategorisinde İspanya ile İtalya’dan bile kötü imiş!
Dahası, 2012 Türkiye için gerçek bir kırılmanın yaşanacağı yıl olacakmış!
Tamamen verilere dayalı olan bu raporun gerçekçiliği hükümetin tüketimi frenlemek için çıkarmayı düşündüğü ek tüketim vergisi ile ortada. Evet, iktidar geliyorum diyen cari açık belası için insanları durduk yerde açıktan vergi diye tehdit etmeye başladı!
Yayınlanan gazetelerin tiraj raporlarının yüzde 80’i yalandır
Sonsuz da bir kuşkum yok ve çok çok iyi biliyorum ki bu ülkede 20 bin basıp tirajını 40-50—60-80 ve 100 bin diye yutturanlar var.
Bunu emin olun hiç tahmin etmediğiniz gazeteler bile yapıyor!
Dağıtıcı firmayı ayarladın mı, sorun yok!
Çok satış demek prestij, itibar ama ondan önemlisi resmi ve özel ilan demek!
30 - 50 bin sınırını aştın mı resmi ilan kontenjanı yükseliyor!
Bu arada pek çok gazetenin marketlerde, kitapçılarda, benzinci de ve apartmanların kapısında balyalar halinde bırakılıp bedava dağıtıldığı da bir başka husustur!
En önemli haber, muhalif diye bilinen bazı gazetelerin perde gerisinde hiç ummadık isimlerin olmasıdır ki bunu yakında belgeleriyle ifşa edeceğim!
MHP’li muhaliflerden haberler
MHP camiasında kiminle konuşsak Devlet Bahçeli’ye ateş püskürüyor!
Ama bu infial kayıt dışı yani perde gerisinde!
Gelin tepkileri anonimleştirin, bayrak açın dediğimizde tamamına yakını anında toz oluyor!
Daha birkaç ay öncesinde Devlet Bahçeli için Stalin benzetmelerini yapıp, burada yazamayacağım iddiaları dillendirenler şimdi dut yemiş bülbül misali suskun!
Zerre abartmıyorum pek çoğunun hedefi şahsi ve nefsi!
Dava, ülkü, inanç, ideal hepsi mazide kalmış!
MHP bugün adeta ülkücülükten geçinenlerin partisi olmuş!
İyi de 12 Eylül öncesinde binlerce ülkücü delikanlı niçin toprağa düştü, bu fikir tüccarlarını bugünlerde mebus yapmak için mi?
Bu tabloyu yani fikir simsarlığı olgusunu iyi okuyan Bahçeli, sonunda yine bana razı olurlar diyerek postunda oturmaya devam ediyor!
MHP’nin bugünkü teslimiyetinde Bahçeli kadar, onu orada muhafaza edenler de tarih önünde sorumludur!

Sabahattin Önkibar/Yeni Mesaj

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget