Hoş geldin Halis Ağa - Rıza Zelyut

Halis Toprak, Diyarbakır Lice doğumlu bir işadamımız idi. 2001 krizi ile büyük darbe yedi. TMSF; onun şirketlerine el koydu. Halis Ağa; bunun haksızlık olduğunu söyledi; çırpındı durdu ama kimse ona el uzatmadı.  Geçen gün öğrendik ki mahkeme Sayın Toprak'ın bütün şirketlerini 5 yıl sonra kendisine iade etmiş.
Peki bunca mücadele, bunca zaman, bunca emek ve para kaybı niyeydi?
O şirketlere biraz daha yardım edilse de büyütülse idi; bundan Türkiye kazançlı çıkmayacak mıydı?
Halis Ağa'nın özel hayatını konuşacağımıza; onun yarattığı iş olanaklarını nasıl geliştireceğimizi konuşsak daha iyi olmaz mıydı?

ERDOĞAN'I DESTEKLEDİLER YA
Bilmem hatırlar mısınız? 3 Kasım 2002 genel seçimlerinden önce iki büyük işadamı açıkça Sayın Tayyip Erdoğan'ı desteklediklerini ortaya koymuşlardı. Bunlardan birincisi Çukurova Holding'in patronu Sayın Mehmet Emin Karamehmet, diğeri de Halis Toprak idi.
O sıralarda,  eski hükümetle bağlantılı bazı sermaye grupları, Sayın Karamehmet'i batırmak için çok uğraştılar. Sadece adı milyar dolar eden Pamukbank gibi büyük bir KOBİ bankasını ondan kopartıp kapattılar. Türkiye'nin en etkili özel bankası durumundaki Yapı Kredi'yi de elinden sadece bir banka şubesi fiyatına aldılar. Asıl hedeflerinde Turkcell vardı.  Çukurova'yı o kadar sıkıştırdılar ki bugün Turkcell'de  yabancıların işine gelen bir ortaklık yapısı meydana geldi.
AKP iktidarı; ne yazık ki bu sırtlanların Çukurova'ya saldırısını seyretmekle yetindi.  Bugün bile Maliye Bakanlığı ikide bir Çukurova'ya şuradan veya buradan yüzlerce milyon liralık vergi cezası adı altında ceza bindirir. Mahkemeye verse kazanacağı kesin iken hükümetle kavgalı gözükmemek adına  Sayın Mehmet Emin Karamehmet, hazineye fazladan milyarlarca dolar ödemiştir. Devletten alacakları yok farz edilen Çukurova'nın ayrıca 6 milyar dolar da borç ödemesi yaptığını hatırlarsanız; AKP Lideri Erdoğan'ı desteklemesinin hiçbir avantaj yaratmadığı görülür.
Aynı biçimde Halis Toprak'ın da Başbakan Erdoğan'ın yanında görünmesi; Toprak Holding'e bir avantaj getirmedi.
Neyse ki mahkeme Sayın Halis Toprak'ın şirketlerini sahibine vermiş.
Umarım ki iktidar; Güneydoğu'da ekonomik kalkınmanın sağlanmasında onun deneyimlerinden ve girişimciliğinden faydalanır.

2023 TÜRK DÜNYASI
İktidar; Türkiye'yi, Suriye kavgasıyla uyuturken yaptığı çok önemli bir işi de gölgeledi. Bu büyük adım; Azerbaycan doğalgazının yeni bir  boru hattıyla Türkiye'ye getirilmesi ve buradan da Avrupa'ya aktarılması. Salı günü Başbakan Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in katılımıyla düzenlenen törende imzalar atıldı.
Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) projesi 7 milyar dolarlık bir maliyete sahip. Bu projeyi Türkiye ile Azerbaycan ortaklaşa yürütecek. Yani arada Avrupa'dan, ABD'den sömürgeci şirketler yok. İşin en güzel tarafı da maliyetin büyük bölümünün parasını Azerbaycan karşılayacak.
Başbakan Erdoğan'ın imza töreninde ne kadar mutlu olduğunu görünce ben de ülkem adına sevindim.
Şimdi  soruyorum:  Azerileri kırarak 4 milyonluk Ermenistan'ın ayağına giden Cumhurbaşkanı Gül; Türkiye'ye büyük kıyak yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı ve Azeri halkı karşısında kendisini nasıl hissediyor?
'Biz, bir millet, iki devletiz.' diyen baba Haydar Aliyev'in o özdeyişini her zaman, her koşulda kılavuz alırsak; Türkiye de Türk dünyası da büyür; ileride dünyanın en büyük ilk 5 gücü arasına da böyle gireriz.
Sayın Başbakan'a hatırlatıyorum: 2023 projesi ancak Türk devletlerini iktisadi ve kültürel birlik içinde toplamakla hayata gerilebilir. Lütfen bu büyük potansiyeli; Arap dünyasına Vehhabi Sünniliği egemen kılmak adına kenara atma.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget