Baykalcılar Sarıgül’e direniyor - Rıza Zelyut

Baykalcılar Sarıgül’e direniyor - Rıza Zelyut Baykalcılar; Sarıgül’e karşı kuvvetli bir defans oluşturmuş durumdalar. Bu defans hattının liderliğini de Gürsel Tekin yapıyor.

Baykalcılar Sarıgül’e direniyor - Rıza Zelyut
Mart sonunda yapılacak olan belediye seçimlerinde en kritik il, hiç kuşkusuz ki İstanbul…
İstanbul’u alan Türkiye’yi de alıyor.
Bana göre ise 80 il bir tarafta, İstanbul bir tarafta…
Hatta İstanbul 80 ilden daha ağır.
Çünkü; ana kaynak merkezi burası…
Bu şehir 20 yıla yakındır Milli Görüş çizgisinin elinde…
Şu anki başkan Kadir Topbaş, yine şanslı gözüküyor.
Lakin; CHP’nin Mustafa Sarıgül’ü devreye sokması, bu partinin de şansını artırdı.
Yani Sarıgül CHP adayı olursa, Sayın Topbaş’ın işi kolay olmayacak…
Halk arasında yaptığım sohbetlerde, esnafla görüşmelerimde aldığım izlenim şu: Sarıgül, mevcut CHP  oylarının üstüne yeni oy koyacak. Daha önce CHP’ye oy vermemiş olan esnafın Büyükşehir belediye seçimlerinde bu partiye oy atabileceği kuvvetli bir olasılık…
***
Lakin, Sayın Sarıgül’ün işi Sayın Topbaş’ınkinden daha zor.
Birincisi; Ak Parti gibi güçlü iktidar partisinin adayına karşı yarışacak…
İkincisi de parti içindeki Baykalcı ekiple mücadele etmesi gerekecek.
Çünkü Baykalcılar; Sarıgül’e karşı kuvvetli bir defans oluşturmuş durumdalar. Bu defans hattının liderliğini de Gürsel Tekin yapıyor.
Gürsel Tekin’e bağlı olduğu bilinen bir haber sitesinde yer verilen bir haber bile bu amaçla konulmuş gibi duruyor. Haberde şöyle deniliyor:
“CHP'li Gürkut Acar, Meclis Başkanlığı'na 'en fazla kamu zararını hangi kurumların yaptığını' sordu. Soruya cevap veren Sayıştay 'Kamuya toplamda en fazla zararı Şişli Belediyesi verdi' dedi.”
Ayrıntıya gerek var mı? CHP Antalya Milletvekili soruyor, Sayıştay, Sarıgül’ü şaibeli gösterecek bir liste sunuyor. Bunu da yine bir CHP’linin haber sitesi yayımlıyor.
O yüzden diyorum ya; Ak Parti adayı Sayın Topbaş, CHP adayı ile uğraşırken, CHP adayı öncelikle kendi partisindeki bu ekiple uğraşacak.
Bu ekibin; el altından Sayın Sarıgül’ü başarısız duruma düşürmek için çalışma başlattığından kuşkulanıyorum. Gürsel Tekin’in; Sayın Baykal’ın genel komutası altında bu işi şekillendirdiği anlaşılıyor. Kendisinin belediye başkan aday adayı olarak ortaya çıkmasının gerçek sebebi de budur. Birçok CHP’linin bile “Gürsel Tekin aday olursa oy vermem!” dediği ortada iken, neyin adaylığıdır bu?
Acaba; “Büyükşehir adaylığı olmaz ise Kadıköy adaylığı olsun…” pazarlığı için mi?
Ama asıl proje; Sarıgül’ü Kadir Topbaş karşısında başarısız etmek…
Bu gerçeği CHP Lideri Sayın Kılıçdaroğlu’nun da gördüğünü tahmin ediyorum. Ama demokratik davranmak adına bu yıpratma saldırıları karşısında sesini çıkartmıyor gibi…
Dur bakalım nereye kadar?

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget