Allahsızlar! - Işıl Özgentürk

Bu kadar onursuzluk, bu kadar bencillik, bu kadar ülke sevmezlik ve bu kadar “Allahsızlık” daha önce hiç görmediğim bir şey!

Allahsızlar! - Işıl Özgentürk
Bugünlerde sakin olmaya çalışmak en zor şey! Kendimi sık sık bir lağım çukurunda soluk almaya çalışırken hissediyorum. Bu kadar onursuzluk, bu kadar bencillik, bu kadar ülke sevmezlik ve bu kadar “Allahsızlık” daha önce hiç görmediğim bir şey! Ülke bir iç savaşta yitirebileceği kadar itibar ve ekonomik güç yitiriyor, devletin başı konumundaki Cumhurbaşkanı her şeyi seyrediyor. Sessiz, oysa yetkileri var, meseleye el koyabilir. Bir heykel kadar kıpırtısız olayları izliyor, yuh olsun!
El Kaide, El Nusra, İran’a giden altınlar, savcı sözü dinlemeyen polis, jandarma, bitiş bu olsa gerek. Ama bir sahne var ki, dayanamıyorum. Tayyip Erdoğan Pakistan dönüşü otobüsün üstünde konuşuyor, kalabalık... Tayyip Erdoğan zırhlarını giyinmiş, kendini, kendine bağlı erlerini ve ailesini korumak için, ülkeyi feda etmeye hazır! Ve benim aklıma bir sahne düşüyor. O zamanlar bakan olan Erdoğan Bayraktar Trabzon’da, konuşması bitmiş, bir köşede yakın korumasını çağırıyor, elinde deste deste para, onları korumasına veriyor, “Bunları dağıt” diyor. Görüntü alındığından habersiz olsa gerek. Koruma çevresinde bulunan gençlere parayı dağıtmaya başlıyor. Ve gençler adeta birbirlerini ezerek parayı almaya çalışıyorlar. Evet, bu ülkeyi bu kadar onursuz duruma getirdiniz. Bu halkı böylesine üç kuruşa muhtaç ettiniz ya, gerçekten sizin Allahınız yok! Sakinleşmeye çalışıyorum ya, boşuna lağımda dolaşıyorum ve birden bir ışıltı görüyorum ve sizlerle bunu paylaşmak istiyorum. Daha doğrusu bugün gidip bir kart alın, yollayacağınız adresler aşağıda, onların hepsi Gezi Olayları nedeniyle içeri alındı ve bu yılbaşını F tipi cezaevlerinde geçirecekler, kartlarımızla onlara “sizleri unutmadık” demeliyiz! Her zamankinden daha çok dayanışmaya, paylaşmaya ve umuda ihtiyacımız var.

Gezi tutsaklarının mektup adresleri:
Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Hapishane
Dinçer Ergün, Erdal Demirhan, Alp Altınörs, Ali Karaçay, Ali Sönmez Kayar, Emrah Görtaş, Erhan Baybekman, Hasan Tunç, Hüseyin Şahin, Mustafa Diren Saygılı, Salih Coşar, Sercan Genç ve Ümit Yetik.
Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Hapishane B2 57 No’lu koğuş Boran Atıcı, Ali Haydar Akdeniz, Ersin Topçu.
Kocaeli 1 No’lu F Tipi Hapishane Aziz Aydoğdu, Mustafa Keskin.
Kocaeli 2 No’lu F Tipi Hapishane Anıl Çalışkan, Doğuberk Zeki Dolay, Tuncel Ayaz.
Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi Çiçek Otlu, Goncagül Telek, Ümran Yurdayol.
İzmir 1 No’lu Kırıklar F Tipi Hapishanesi PK/60 Şirinyer / Buca
Müslüm Güvendir, Miraç Vayiç, Ulaş Arslan, Mehmet Barışcan Yalçın, Orhan Yıldız, Görüş Atıcı, Yasin Sünger, Soner İnanç, Serdar Gür, Mehmet Yunus Kızıltaş, Erol Özdemir, Abdullah Yüksel, Faruk Erdoğan, Hicri Serviler.
Erzurum H Tipi Hapishanesi Çetin Kirsiz, Can Koçak, Dağlar Delen, Mukamet Çelik, Özgün Kaya, Özcan Kaya, Ali Sağlık
Edirne F Tipi Hapishanesi
Sıtkı Güngör, Okan Danacı, Ergün Üzüm, Çağrı Aydoğan, Mehmet Kara, Emre Kaya, İmran Aydın, Şahin Yeşilırmak, Ulaş Bayraktaroğlu, Emek Ulaş Suna, Doğukan Oci, Ceyhun Dönmez, Furkan Tombul, Fatih Sizgen.
Kürkçüler F Tipi Hapishane / ADANA Murat Akıncı , Mahmut Yiğit.
Malatya E Tipi Kapalı Cezaevi - C2 Koğuşu
Kenan Küçük, Ahmet Elma, Önder Ergen ve Behzat Doğan.
Malatya E Tipi Hapishanesi Gazel Gür.
Antalya L Tipi Kapalı Hapishane Fecri Ataseven, Umut Baran, Mustafa Cihan Yılmaz, Murat Sezgin.
Alanya L Tipi Kapalı Hapishane Ayşe Deniz Karacagil.
Balıkesir L Tipi Hapishane Emel Yeşilırmak ve Songül Ünal.Bursa H Tipi Hapishane Yalçın Doğru, Mehmet Ter, Mustafa Çiloğlu, Teoman Kankılıç, Galip Kulak. Kolay gelsin!..

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget