Gündüz Akgül: Çifte standart (ölçüt)…

İktidar partisinin her konuda, benden yana ise iyi, senden yana ise kötü şeklinde bir huyu vardır.
Bu uygulamaya Türkçemizde çifte standart deniliyor.
Her seferinde bu tür uygulamalarını laf kalabalığı ile kendi lehine çevirmeye çalışıyorlar.
Fakat bu sefer artık laflarda para etmiyor. Çünkü açık ve net kanıtları var.
Herkes tarafından Cemaat yanlısı olduğu bilinen ve kendisi tarafından da kabul edilen AKP İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Cemaat ile İktidar partisi arasında başlayan gizli savaştan rahatsızlığını belirterek istifayı bastı.
Başta Başbakan olmak üzere, Hakan Şükür’ü bombardımana başladılar.
Örneğin;
-Başbakan, “İstifasını beklemiyordum. Kendisine yakıştıramadım. Eğer dürüstse kendisinin Parlamento'dan da ayrılması gerekir” dedi.
-Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ''Hakan'ı tebrik ediyorum, çünkü diğer milletvekilleri gibi 'gördüğüm lüzum üzerine partimden ayrılıyorum' demedi. Niçin ayrıldığını, çok açık bir şekilde ifade etti. Aslında işin özeti; 'Bana emrettiler ben AK Parti'ye geldim, şimdi emrettiler ayrıldım' demektir" dedi.
Bu açık söylemlerden sonra, belleklerimizi tazeleyerek iktidarları döneminde diğer partilerden istifa ederek AKP’ye katılan milletvekillerine, bırakın parlamentodan ayrılmasını söylemek, bunlara nasıl kucak açıldığına baktığımızda çifte standart gün gibi açığa çıkacaktır.
1-Salih Fırat, seçimlere Adıyaman'dan CHP listesinden girdi. TBMM'de, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in ana dilde savunmaya imkân tanıyan tasarının görüşmeleri sırasındaki söylediği ''Türk ulusuyla Kürt milliyeti eşit olamaz'' ifadeleri üzerine istifa kararı aldı ve İstifanın ardından AKP’ye katıldı. Parti rozetini de bizzat Başbakan taktı.
2-2002 yılında Ağrı’da CHP listesinden seçilen Cemal Kaya, 30 Temmuz 2003’te partisinden istifa etti. Kısa bir süre bağımsız kalan Kaya, 12 Ekim 2003’te AKP’ye geçti. Cemal Kaya’nın AK Parti’ye katılımında da rozeti bizzat Başbakan Erdoğan tarafından takıldı.
3-2002 seçimlerinin ardından, CHP’den Edirne milletvekili seçilen Prof. Necdet Budak ile yine CHP’den Adana milletvekili seçilen Atilla Başoğul da, seçildikleri dönem bitmeden partilerinden ayrılıp, AKP’ye geçtiler. Her iki vekilin rozetleri de Başbakan Erdoğan tarafından takıldı.
4-ANAP’tan milletvekili seçilen Mustafa Zeydan 2003’te AKP’ye geçti, Zeydan’ın AKP’ye geçişiyle, milletvekili sayısı Anayasa değişikliği yapmaya yetecek üçte iki çoğunluk olan 367’ye ulaşmıştı. Kritik Anayasa oylaması öncesinde Zeydan’ın hemen ardından, CHP Batman Milletvekili Nezir Nazıroğlu da partisinden istifa edip, AK Parti’yi tercih edince, AK Parti grubu 368 sayısına ulaşmıştı.
Şu anda anımsadıklarım bunlar.
Sayın Başbakan bunların hiç birine “Eğer dürüstseniz parlamentodan da ayrılın” demedi aksine hepsine kucak açtı.
Bunların tümü açık ve net çifte standarttır.
Böyle biline.

17.12.2013
Gündüz AKLGÜL
Emekli Cumhuriyet Savcısı

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget