Yasin Aktay nasıl profesör olmuş? - Rıza Zelyut

Bir zamanlar, “Kürt yok; karda kart kurt sesi çıkaranlar var!” diyen darbecilerin sözcüleri vardı.
Şimdi devir değişti ya, “Türk yok!”diyenler ortalığı kapladı. Bu yeni darbeciler her yerde Türk’e atıp tutuyorlar. Allame yazarlardan İsmet Berkan, Radikal’da, bir sapık Alman’ın ağzından çıkanları kendi fikriymiş gibi tekrar ederek  “Türk yok; Türk bir sentezdir!” diye ferman buyurmuştu.
Şimdi bu kervana Yasin Aktay nam profesör de katılmış. Bu zat-ı muhterem AKP tepe yönetiminde.
Hadi bunu bazı Kürtçüler söylese anlarım da aldığı oyların yüzde 80’i Türklerden gelen bir partinin yöneticisi nasıl söyler? Hem de yakasında profesör rozeti takılı iken.
Demekki bizim profesörler;  ortalama bir ilkokul mezunun bilgisine bile sahip olamayabiliyorlar.
***
Şimdi Bay Aktay’a bazı hatırlatmalar yapalım:
Türk ismi; tarih öncesine kadar uzanır. Bu isim Çin kaynaklarında geçer. Türk, Hunlar’ın içinde yaşarken onlardan ayrılıp Gök Türk Hakanlığı’nı kuran Açine (Aşina) soyunun özel adıdır. Bu haliyle de tam bir ırk adıdır. Sadece Çin yıllıklarında değil, 720-732 arasında dikilen ve özel Türk alfabesi ile yazılan Orhun anıtlarında Türk budunu sözü yer alır.
Gök Türk Hakanlığı’nun yıkılmasından sonra Türk ismi, Hun (Gun/Kun), Saka, Kuşan, Avar, Oğuz,Karluk, Türgiş,  Kanlı, Bulgar, Kırgız, Kıpçak, Kimek ve onlarça büyük Türk halkının ortak adı olarak kullanılmaya başlanmıştır.
Daha 8. Yüzyılda Arap kaynaklarında Hazar bölgesi, Asya ve Türkistan’daki  bu büyük Türk boyları  toptan  Türk adı altında anılmışlardır. Bu yüzyılda bile Türklerin ne kadar erdemli olduklarını Arap yazarlar anlata anlata bitiremezler.  El Cahiz’in bu konudaki kitabını acaba bu profesör duymadı mı?
Türkler ve Türk adı Çin dışında Bizans, Fars, Arap, Rus kaynaklarında da açıkça yer alır. Hatta Yunan eserlerine bile girmiştir. Türk ırkı ile ilgili olan arkeolojik verilerin eskiliği MÖ 4. bin yıla kadar çıkmaktadır. İtil-Ural ırmakları bölgesindeki kazılar bunu ispatlamıştır. Ama bu büyük profesör böyle bilimsel verileri nereden bilecek ki?
Yasin Bey bilmiyor olabilir ama Rus salnameleri 10. Yüzyıl’da bile Türklerden Tork diye kuvvetle söz eder.
Yasin Bey, 11. Yüzyıl’da Kaşgarlı Mahmut Bey’in  “Tanrı devlet güneşini Türk burcundan doğurmuştur.” demesinden de belli ki habersizdir.
Hadi onu geçelim 12. Yüzyıl sonlarında Haçlı  ordusuyla Anadolu’ya giren Alman Kralı Barbrossa’nın yanındaki Batılı yazarlar Anadolu’dan nasıl söz ediyorlardı? Bu profesör onu da mı bilmiyor? Onlar, bu Roma topraklarına Türkiye, yani Türk yurdu demiyorlar mıydı? Bir müddet sonra da Marco Polo aynı biçimde Anadolu’yu Türk yurdu olarak göstermedi mi? O Türkler de mi uydurma Türklerdi?
Avrupalılar; Osmanlı Devleti zamanında da  şimdi Osmanlı diye gösterilen toplumdan Türk olarak söz etmediler mi?
Osmanlı sarayındaki Enderun yetiştirmesi dönme-devşirme takımı da hak isteyen Türk halkından “Etrak-i bîidrak” diye söz etmiyor muydu? Etrak, Arapça Türkler demek değil midir ey profesör? Hoca Sadeddin Efendi’nin “Akılsız Türkler” dediği bu Türkler uzaya gittiler de onların yerine birileri laboratuvarda sentezleme yoluyla biz Türkleri mi imal etti?
Aha Yasin Bey, ah! Suç sizde değil; sizi böyle Türk’ten habersiz biçimde yetiştirip ortaya salanlarda.
Hem siyaset yapacaksan yap. Yediğin içtiğin senin olsun ama bırak şu Türk milletinin yakasını.
Biraz sende ilim adamı kimliği var ise, Türk tarihi ile ilgili yabancı kaynakları oku. Bak bakalım Türk ırkı var mıdır yok mudur? Sonra gel konuşalım.
Ama bizimle tartışamazsın ki… Seni rakipsiz olarak kürsüye çıkartırlar sen de oradan atar tutarsın.
Tekrar ediyorum: Yediğiniz içtiğiniz sizin olsun; bırakın şu Türk milleti ile uğraşmayı… Vallahi sonunda millet adamı çarpar…

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget