Yerel Seçimlere Meclisi Boşaltarak Giriniz! - Hayrettin Ökçesiz

Sevgili Vekiller, AKP’nin kendisinin ve düzeninin Anayasaya aykırılığını, yolsuzluklarını, tüm takiyyelerini, ihanetini görüp de mecliste oturmayı hâlâ sürdürerek, bunlara meşruluk kazandırmak nasıl bir yurtseverliktir?

Yerel Seçimlere Meclisi Boşaltarak Giriniz! - Hayrettin Ökçesiz
Daha 2000'lerden beri bas bas bağırmıştık, meclisi boşaltın diye. Her seçimde, bu barajdan nemalanmak halka saygısızlıktır diye, gördüğümüz herkese söylemiştik de, milli piyango bileti gibi, her defasında kendinize çıkacağını düşünmekten, saygılı olmak hatırınıza bile gelmemişti. Bugün de aynı heves... Bugün yine bas bas bağırıyoruz: meclisi boşaltın sevgili milletvekilleri! Hani, kılı kıpırdayanınız var mı? Bırakın artık bu gaz alma işlerini.
Hepinize sorum şudur: Meclisi boşaltarak halka gittiğinizde, eriyip kaybolacağınızı düşünüyorsanız; halkı ikna edecek bir programınızın bulunmadığından, Sizleri anlamayacaklarından, Sizleri tercih etmeye nedenlerinin bulunmadığından korkuyorsanız, şu anda mecliste bulunmanızın bir meşruluğu yok demektir. Bunu en iyi Sizler biliyor olacaksınız. Ama Halka döndüğünüzde Sizleri kucaklayıp, yücelteceğinden, bu yolu Sizlerle birlikte yürüyerek, bu kötülükten kurtulmaya çalışacağından eminseniz, mecliste kalmakla AKP'ye verdiğiniz bu desteği nasıl açıklayacaksınız?
Kısaca: Halkın içinde bir yeriniz yoksa, mecliste zaten hiç yeriniz yoktur. Halkın içinde bir yeriniz varsa, artık halkın olmayan bu mecliste bir yerinizin olmaması gerekir. Halinizden korkunuz geliyor aklıma!
Sevgili Vekiller, yerel seçimlere, meclisi boşaltarak giriniz. Halkın iktidarını yerelde kurarak, TBMM için gerçek gücünüzü gösteriniz. Bu Halkın Sizler kadar hitabeti yoktur ama, Sizlerden daha idealisttir, daha iyi görür ve anlar. Zaten onun yüksek değerlere bir inancı ve güvenci yoksa, Sizin hiç mi hiç olamayacaktır. Ama Sizler de bu değerlere inanıp, güveniyorsanız Halka uyunuz, Halka güveniniz, onu dinleyiniz, onun gibi olunuz ve onun, Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık ufkuna ulaşmasına yardım ediniz.
Cemaat yuvalarında, yurt dışlarında oy aranmak; Ülkenin, Cumhuriyetin o ya da bu düşmanına şirin görünmek yerine halkın bağrından yüksek sesle, ülke toprağının en az beşte birinin nasıl satıldığını haykırın. İşçinin sendikasızlaştırılmasının Cumhuriyet tarihinde bugün nasıl en düşük düzeye indirildiğini, bunları kabul edemeyeceğinizi söyleyin köşe bucak. Meydanlarda, işverene sendikasız işçi çalıştırmasını yasaklayacağınızı, bunu bir anayasa hükmü olarak getireceğinizi bildirin. Üretim ve emek ahlakının kapitalizmin sömürü kurallarından nasıl üstün olduğunu her konuşmanızda ısrarla vurgulayın.

Bu Halkın Sevgilisi Atatürk'ün adını bile telaffuz edemeyenlere, onların oy güruhuna Cumhuriyetin ve Demokrasinin asli değerlerini peşkeş çekmeye asla girişmeyin. Burada kararlı olmak, tüm bunları satarak iktidara gelmekten ölçülemeyecek kadar değerlidir.
Silinip gideceğiniz güne kadar meclise çöreklenmek, sütunlarına sarılıp kalmak bir onur değildir. İrtica tüm gücüyle, hilesiyle, tehdidiyle, aldatmasıyla devletin ve halkın içinde kol geziyor, zehirliyor, kırıyor, koparıyor, yıkıyor ve dağıtıyor.
Yurtseverliğinizden, Atatürk sevginizden, Cumhuriyet ve Demokrasi değerlerine bağlılığınızdan kuşku duymak istemiyoruz. Hiç bir yurttaş böyle düşünerek, çaresizliğe kapılmak istemez.
Mecliste kalarak hiç bir felaketi önleyemeyeceğiniz gibi, boşaltarak da hiç bir felakete yol açacak değilsiniz. partinizin ve Sizin zarar göreceğinizi düşünüyorsanız - ki bunun tersi olacaktır -, böyle bir özveriyi bu halk ve ülke sanırım, çoktan hak ediyor.
Yerel seçimlere, meclisi boşaltarak katılınız. Yeni bir Cumhuriyet devrimi için gerçek başkaldırı, gerçek yol ve yöntem budur.
Önümüzdeki haftalarda bir yurttaş olarak Sizleri mecliste ziyarete geleceğim. Basına böyle bir bildiri okuyacağım ve her birinize "change.org" da imzaya açtığımız ve bugüne kadar bine yakın Yurttaş'ın imzaladığı " 'Uygar Direniş' İçin Milletvekillerine ve Kamuoyuna İvedi Bir Çağrı!" başlıklı dilekçeyi sunacağım. Bu çağrıya katılınız, "Kurtuluş Kongresi Hareketi"mize katılınız!
Daha fazlası ne yazık ki, elimizden gelmiyor. Ama biliniz ki, elimizden her ne gelecekse, gözümüzü kırpmadan yapacağımızı bu Ülkenin, bu Cumhuriyetin tüm dostları ve düşmanları çok iyi bilmeliler. Sizler de bilmelisiniz.
Umarım, her şey böylece daha açık anlatılmış oldu.

 Hayrettin Ökçesiz/Cumhuriyet/Bilim Teknoloji

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget