Türkiye Himayesinde Kürdistan Planının Yolu - Mehmet Ali Güller

AKP’nin Kalkınma Ajansları’nın, “Türkiye himayesinde Kürdistan planı”nın bir aracı olarak nasıl değerlendirildiğini anlatmıştık “ayrılma ajansları” başlıklı yazımızda.
Hakkari valisi Muammer Türker’in başkanlık ettiği Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı heyetinin kuzey Irak temaslarından söz etmiştik.
NTV’nin bir haberi, “Kalkınma Ajansları aslında ayrılma ajanslarıdır” tezimizi doğruladı.
Haber şöyle: Uludere’de 34 köylünün bombardıman sonucu ölmelerinin ardından, kaçakçılığa alternatif arayan hükümet, Üzümlü ve Derecik’te iki sınır kapısının açılması için harekete geçmiş. Ancak Irak talebe soğuk yaklaşmış. Bunun üzerine Mesut Barzani, Türkiye’ye Bağdat’ı by-pass edecek bir anlaşma önermiş. Barzani, sınır kapılarının, Türkiye’nin Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi ile imzalayacağı bir anlaşmayla açılmasını önermiş.
Barzani, bu teklifi, kendisini ziyarete gelen Hakkâri valisinin başkanlık ettiği Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı heyetine iletmiş. Barzani, heyete açıkça “Bağdat yönetiminin devre dışı bırakılabileceğini” söylemiş.
ULUDERE’NİN SIRRI
Washington bizzat eski Ankara Büyükelçisi Robert Pearson’un şu sözleriyle “Türkiye himayesinde Kürdistan planı”nın yolunu çizmişti: “Irak’ın kuzeyi ile Türkiye’nin güneydoğusu tek bir ekonomik bölge olmalı.”
AKP işte o yolu uyguluyor. Kaçakçılığa çözüm adı altında, Barzani’yle, Bağdat’ı devre dışı bırakacak bir anlaşma imzalamak ve sınır kapısı açmak, bu yolun önemli bir dönemeci olacak maalesef.
Bu dönemecin alınabilmesi için Uludere’dere 34 yurttaşımızın bombalanmasını bahane etmek ise akıllara başka soruları getiriyor elbette.
Geçen onca zamana rağmen, köylülerimizin hangi yanlış istihbarat sonucu öldürüldüğü, bir türlü resmi olarak açıklanmıyor. Aydınlık’ın,”istihbaratın kaynağı ABD, ilk bombayı da Predatör attı” şeklindeki haberleri de yalanlanamıyor!
NOT: BASININ SEVİYESİ
Yeni Şafak’tan Salih Tuna eski bir yazımıza önceki gün yanıt vermiş. Tuna, “tennezzülmeselesi yapmayacak, anında ağzının payını verecektim” diyor ama biraz gündemin yoğunluğu biraz da üşenmesi nedeniyle yanıt verememiş bir türlü.
Gerçi bir yanıt da vermiş degil. Bir yanıt vermeye çalışsaydı eğer, üslubundaki seviye de bu kadar göze batmazdı kuşkusuz.
Tuna, 11 Ocak tarihli “Bırakın ne derse desin, mazurdur o” başlıklı makalesinde Rıdvan Dilmen’i yerden yere vurmuş, sonra Trabzonspor’un Ömer Çavuşoğlu hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirtip şöyle demişti:
“Çavuşoğlu’yla ne uğraşıyorsunuz? Sinsi bir şekilde Trabzonspor’un kuyusunu kazmaya çalışanlara baksanıza ya!”
Biz de Rıdvan Dilmen’i işaret eden bu yazısından dolayı Tuna’yı da diğer bazı yandaş kalemlerle birlikte, savcılık yapmakla eleştirmiştik.
Tuna bu somut olguya yanıt veremeyeceği için, konuyu bırakmış, 40 yıllık bir MİT yalanına başvurmuş; Aydınlık’ın solcu ihbar ettiği türünden beş para etmez bir propagandaya sarılmış.
  • Ne yapalım, basının düştüğü seviye bu…
Mehmet Ali Güller/AYDINLIK

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget