Eşitlik ölçütü - Işık Kansu

Eşitlik ölçütü
YÖK'ün sözde üniversiteye girişte katsayı eşitlenmesi kararına karşı Danıştay'da dava açan CHP milletvekili Dilek Akagün Yılmaz diyor ki. “"Fen ve Anadolu liseleri ile düz liselerden mezun gençler için kendi alanlarını ya da farklı bir alanı seçmeleri önemli olmayıp katsayı.. 12 olarak uygulanacak.Bu gençlere üniversiteye girişte başka bir ayrıcalık tanınmıyor.Meslek liselerinden mezun gençler için ise hangi alanı seçerlerse seçsinler.. 12 katsayı uygulanacak.Ayrıca,kendi alanlarını seçtiklerinde.. 06 oranında ek puan uygulanacak,kendi alanlarındaki meslek yüksekokullarına sınavsız geçebilecekler.Girdikleri meslek yüksekokulundan da lisans eğitimine dikey geçiş yapabilecekler.Bunun neresi eşitlik?”
Asıl amaç eşitlik değil ki,imam okullarını kayırma.

Ak

Paket paket dediler,ucundan açtılar sonunda...Görüldü ki,uzun tutukluluğa filan değinilmiyor.Kişiye öze düzenlemeler getirilmiş.Yargısız infaz yapanlar,yazılmamış iddianameyi yazanlar,mahkeme kararlarını mahkemeden önce açıklayanlar,gazete köşelerinde savcılığa ve yargıçlığa soyunanlar,kısaca yandaşlar kurtarılıyor.Onların davaları varsa,düşecek.
Aklayacaklar,AK'ıncıları.

Suçlarken...

Halen yargılanmakta olan tutuklu gazeteciler için “ateşli silah,patlayıcı bulundurmak,evrakta sahtecilik,cinsel taciz,terör,darbeye teşebbüs...Gazeteci dedikleri işte bu suç isnatları ile yargılanıyor,diyen...”
“ Minareler süngü,kubbeler miğfer,camiler kışlamız,müminler asker” diye konuştuğu için 10 ay hapse mahkûm olmuş.Hakkında “zimmet,kalpazanlık,resmi evrakta sahtecilik,cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak” savlarıyla fezleke düzenlenmiş.Dahası,partisi,Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla,laikliğin karşıtı eylemlerin odağı olduğu,gerekçesiyle Hazine yardımının yarısından mahrum bırakılmış...
Konuşuyor.

Cezaevi Mektubu

Mektup,Sincan Kadın Kapalı.Cezaevi'nden geliyor:
“2007 Ocak ayında çıkarılan genelgeyle tutsakların haftada 10 saat 10 kişiyle sohbet hakkı yazılı olarak düzenlendi.Bugünkü Meclis Başkanı Cemil Çiçek,o gün 'İleride 20 saate de çıkar' diyerek daha üst sınırdan söz verdi.Sincan kadın hapishanesi düzenlemesi haftada5 kişi 3 saat.Bu hak değil.”

İnanılmayan değişiklik

Bu Meclis'ten anayasa çıkar mı?Çıkmaz.
Seçimler öncesi CHP,çağdaş,uygar bir anayasaya gerek olduğunu dile getirdi.İktidara gelirse değiştireceğini söyledi.Gelemedi.İktidara gelen AKP “Anayasa için oturalım” önerisini getirdiğinde baştan itiraz etmek istemedi. “Hay hay oturalım” Bizim de değiştirilmesini istediğimiz yönler var “sizin de” dedi.Niye?AK,.hem iç,hem de dış dünyaya. “CHP anayasa değişikliği istiyordu,şimdi vazgeçti” kampanyasına başlayacaktı.CHP,bu senaryonun önüne geçti.
CHP kurmay heyeti,anayasa değişikliğinde AKP'nin önceliklerinin ne olduğunu sezebiliyor.Kürtçe eğitim ve bölgesel özerkliğin anayasaya konması örneğin...
Özetle,TBMM'deki partiler anayasa değişikliğinin çıkacağına inanmıyor.Çoğu topu birbirine atıyor.çünkü çözümsüzlüğü dayatan parti olmak istemiyor.

Ailemizin bakanlığı

Din Öğretim Genel Müdürlüğü,imam hatip lisesi müdürlüklerine birer yazı göndererek Ensar Vakfı'nin “Değerler Eğitimi Merkezi” tarafından yapılacak. “İmam Hatip Liselerinde Arapça Öğretimi Sempozyumu” na katılımın sağlanması çağrısında bulunmuştu.
CHP'li Aylin Nazlıaka,bir soru önergesi ile konuyu Meclis'e taşımıştı.Milli Eğitim Bakanlığı önergeye yanıt vermiş:
“Değerler Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen imam hatip liselerinde Arapça öğretimi sempozyumu ile ilgili bir sivil toplum kuruluşunun yaptığı etkinliğe.Arapça öğretmenlerinin katılmalarının mesleki gelişimlerine katkı sağlayacağı düşünülerek,konu Din Öğretimi Genel Müdürlüğü internet sayfasından imam hatip lisesi müdürlüklerine duyurulmuştur.Bu durumun yasa ve yönetmeliklere aykırı bir yönü bulunmamaktadır.
Arapça öğretimine katkı sağlamak amacıyla bakanlığımız hizmetiçi faaliyetleri kapsamında değişik zamanlarda Arapça öğretimi kursları açılmış ve ihtiyaç duyuldukça açılmaya devam edilecektir.”
Öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sağlayan,sivil toplum kuruluşu.Ensar Vakfı'nın kurucular kurulu üyelerinden biri,bizzat Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'dir.
Ensar Vakfı'nın Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu,stanbul il Genel Meclisi'nin AKP'li üyesidir.Ensar Vakfı'nın Başkan Yardımcısı Mehmet Sarımermer,Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün damadıdır.Ömer Dinçer'in oğlu ve Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın damadı Asım Dinçer de,vakfın mütevelli heyeti üyesidir.
Adeta AKP'nin bir aile kuruluşu olan Ensar Vakfı,öğretmenlere Arapça öğretecek,o öğretmenler de çocuklarımıza Arapça eğitimi verecek.Böyle böyle ilerleyeceğiz….

Işık Kansu/Cumhuriyet

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget