Bir Perinçek Aranıyor - Ali Sirmen

Çarşamba günkü Hürriyet, manşetinde şöyle sesleniyordu:
- 60 iyi senatör aranıyor.Tipik bir “olmayacak dua”!
Senato’nun kabul ettiği yasayı onaylamayan 60’tan fazla senatör var. Ama bunların toplanıp Anayasa Konseyi’ne başvurmalarını beklemek hayal. Çünkü bağlı oldukları partilerin yönetimleri oy nedenleriyle bu yasadan yana tavır koymuş durumda.
Durum böyle olunca senatörlerin “iyi”likleri mahkemeye başvurmalarını değil, başvurmamalarını amir.
Ama amaç Anayasa Komisyonu’na başvurmak ise onun başka yolu da var. Çıkar, muhtemelen Türk asıllı, yürekli bir kişi, mahkûmiyeti göze alır, inkâr eder soykırımı; sevk edilir mahkemeye, yasanın anayasaya aykırılığı iddiası ile Konsey’e, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne aykırılığı iddiasıyla da AİHM’ye başvurur.
Daha önce, İsviçre’de benzeri oldu, yiğit Doğu Perinçek fırladı meydane.60 “iyi” (kime göre iyi) senatör hayal. Bunun gerçekçisi şöyle olmalıydı:
- Bir Perinçek aranıyor.
Ama ne yazık ki o da olmayacak dua. Çünkü Doğu Perinçek, Silivri’de hapiste. Tutukluluk süreleri değişse bile, savunmalarında söylediklerinde suç unsuru bulunduğundan 16.5 yıla mahkûm.1915 olaylarıyla ilgili kitap yazmış olan Mehmet Perinçek de içeride.Kısacası, boşuna bir Perinçek de aramayın!
Zor bulursunuz!
***
Türkiye bugün korkunç bir imaj erozyonu içindedir.Özel yetkili ağır ceza mahkemeleriyle...Akıl almaz uzunlukta tutukluluk süreleriyle... Keyfi tutuklama kararlarıyla...İçerideki 99 gazetecisiyle...Yayımlanmadan yazarı tutuklanan, kendi yasaklanan kitaplarıyla...Kitap yazmaktan terör örgütüne üyelikle suçlanan tutuklu sanıklarıyla... Kamu vicdanını lime lime etmiş olan Hrant Dink davasıyla...Parasız eğitim istediği için 19 ay tutuklu kalan gençleriyle...Kadınlara karşı işlenen töre cinayetleri ve kadının konumuyla...Korkunç imaj erozyonu içindedir Türkiye .
Bu imaj erozyonuyla ne bir Perinçek bulursunuz ne de derdinizi anlatacak bir yol !

Ali Sirmen/Cumhuriyet

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget