Kılıçdaroğlu: Yemin etmeyeceğiz

CHP TBMM grup toplantısı sona erdi. CHP'nin tavrına ilişkin verilen karar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklandı: Yemin etmeyeceğiz...

CHP TBMM grup toplantısı sona erdi. CHP'nin tavrına ilişkin verilen karar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklandı: Yemin etmeyeceğiz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan MYK toplantısı yaklaşık 2 saat sürdü. Toplantıda Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan CHP milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'ın tahliye taleplerinin reddedilmesine verilecek tepki belirlendi. Toplantının ardından herhangi bir açıklama yapılmazken, MYK üyeleri CHP Grup toplantısına katılmak üzere TBMM'ye geçti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan toplantı 13.30'da tamamlandı.


"Af talebimiz yok"
CHP'nin kararını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu açıkladı... İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

- MYK ve Meclis Grubu'muz, demokrasi ve insan hakları konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koymuştur. Partimiz nasıl ki 2002 yılında milletvekili olamayacağı yasal olarak ortadayken bu durumu tersine çeviren bir karara yardım ederken haklarında kesinleşmiş hapis kararı bulunmayan arkadaşlarımızın da parlamentoda olmasını istiyoruz.
- CHP olarak biz hiç bir arkadaşımız için ek bir ayrıcalık istemiyoruz. Yargılanmasınlar da demiyoruz, af talebimiz de yok.
- Mahkum olmamış, seçilme engeli bulunmayan YSK'dan seçimden vekil olabilirler denilmiş ve mazbatalarını almış bütün arkadaşlarımızın yemin etme haklarının gasp edilmesine karşı çıkıyoruz.
- Önüne geleni tutuklayan yargı anlayışına hayır diyoruz. Demokrasiye olan inancımız gereği olarak, başka aday bulamadınız mı diyenlere soruyoruz? Hangi Erdoğan konuşuyor: Milli iradeye karşı çıkan Erdoğan mı milli iradeye sahip çıkan Erdoğan mı konuşuyor?

- Hiç kuşku yok ki Başbakanlığı'nı Adalet Bakanlığı'nın yaptığı dağıttığı adalet adalet değildir.

- Halkın seçtiği milletvekillerinin yemin etmesine izin vermeyen anti demokratik unsurların parçası olmayacağız. Arkadaşlarımız yemin etmeyene kadar biz CHP'li diğer vekiller de yemin etmeyeceğiz.

- Buradan herkesi bir daha sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Grubumuzun bu anlamlı ve onurlu kararını sizlere sunuyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
Kılıçdaroğlu'nun açıklaması sık sık CHP'li vekiller tarafından alkışlarla desteklendi. CHP'nin son kararı olan 'yemin etmeyeceğiz' ortak tavrı da ayakta alkışlandı.

Sadece Oktay Ekşi yemin edecek
CHP'den yemin edecek tek milletvekili en yaşlı üye sıfatıyla Meclis'i açacak Oktay Ekşi olacak.

Çiçek, Kılıçdaroğlu'ndan randevu istedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurul Salonu'na girerken sorularını yanıtladı. "Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile bir görüşmeniz mi olacak" sorusuna CHP Genel Başkanı, "Evet, randevu istedi. Yarın saat 11.00'de Meclis'te görüşeceğim" dedi.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget