Balbay'ın tahliyesi istendi

Mahkemeden, milletvekili seçilen Mustafa Balbay'ın tahliyesi istendi. Balyoz Davası tutuklu sanığı emekli Korgeneral Engin Alan'ın ise bugün tahliye talebinde bulunması bekleniyor. Gözler tutuklu vekiller için mahkemelerden gelecek kararlarda...

Genel seçimlerde milletvekili seçilen Ergenekon, Balyoz ve KCK davalarının tutuklu sanıkları, tahliye taleplerine mahkemelerden verilecek kararı bekliyor.
Ergenekon Davasının sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay ve KCK davasının tutuklu sanıkları Mehmet Hatip Dicle, Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız, Kemal Aktaş, Gülser Yıldırım ve İbrahim Ayhan için avukatları mahkemelere başvurarak tahliye talebinde bulundu.
Ergenekon Davası sanığı Mustafa Balbay İzmir'den Haberal Zonguldak'tan, Engin Alan İstanbul'dan BDP'nin desteklediği Dicle Diyarbakır'dan, Irmak ve Sarıyıldız Şırnak'tan, Aktaş Van'dan, Yıldırım Mardin'den Ayhan ise Şanlıurfa'dan vekil seçildi.
Avukatı tarafından mazbatası alınan Balyoz Davası tutuklu sanığı emekli Korgeneral Engin Alan'ın ise bugün tahliye talebinde bulunması bekleniyor. Sanıkların avukatları tahliye talebinde müvekkillerinin kaçma ve delilleri karartma şüphesinin ortadan kalktığı gerekçesini mahkemeye sunacak. Buna örnek olarak da milletvekili Sabahat Tuncel için daha önce verilen kararı gösterecek.

Ergenekon ve Balyoz Vekilleri
24. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Zonguldak'tan milletvekili seçilen ikinci Ergenekon davasının tutuklu sanığı Prof. Dr. Haberal'ın avukatı, müvekkilinin oğlu Erkan Haberal tarafından Zonguldak İl Seçim Kurulundan alınan milletvekilliğine ilişkin mazbatayla tahliye isteminde bulundu. Haberal ile ilgili kararı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi verecek.
Balbay'ın mazbatasını dün İzmir'den alan avukatları, tahliye talebini bugün 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sudu.  İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen İkinci Ergenekon davasında iki yılı aşkın bir süredir tutuklu yargılanan ve CHP İzmir 2. Bölge'den milletvekili seçilen Mustafa Balbay'ın Avukatı Mehmet İpek, Balbay'ın 24 Haziran'da yapılacak yemin törenine yetişmesini umut ettiklerini söyledi. MHP milletvekili Korgeneral Engin Alan'ın ise tahliye talebini bugün mahkemeye sunması bekleniyor.

KCK tutukluları

İl seçim kurullarından mazbatalarını alan tutuklu vekillerden Dicle, Irmak, Sarıyıldız ve Aktaş'ın, avukatları müvekkillerinin tahliyesi için Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.
Ayhan ve Yıldırım'ın avukatları da il seçim kurullarından aldıkları mazbataların örneklerini, müvekkillerinin tahliyesi için Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sundu.
Diyarbakır KKC davası ile ilgili Hatip Dicle, Selma Irmak, Kemal Aktaş tutuklu buluyor. Bu dava 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyor. Aynı mahkemede görülen Şırnak KCK davasında ise Faysal Sarıyıldız tutuklu olarak yargılanıyor. Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Mardin KCK davasında da Gülser Yıldırım, Şanlıurfa KCK davasında ise İbrahim Ayhan tutuklu bulunuyor. KCK tutuklusu milletvekilleri hakkında, TCK'nin 314/2. maddesi uyarınca örgüt üyesi ve yöneticisi olma suçundan 7.5 ile 15 yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor.

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget