Unutulan imza, yanlış kodlama, yetmeyen süre ve aşırı güvenlik - Abbas Güçlü

Aşırı güvenlik önlemleri can sıkıcı boyutlara ulaştı. Heyecan nedeniyle zaten burunlarından soluyan adayların, sanki kopyacıymışcasına taciz edilmeleri tansiyonları yükseltmeye yetiyor da artıyor.
Gelecek yıllarda umarız çok daha "insani" sınavlar gerçekleştirilir...
Bu arada aşırı stres, gerginlik ve daha pek çok nedenle sorunlar yaşandı. İmza atmayı unutan da var, aday numarasını yanlış kodlayan da. Seçenekleri kaydıranlar için çözüm üretmek zor ama diğer adaylar için eminim ki çözüm yolu bulunacaktır. yeter ki dilekçe verip, durumlarını ÖSYM'ye anlasınlar.
Bu arada zamanlama ve cevap kartlarının değiştirilmesi konusunda da uyarılar var. İşte bu yönde gelen maillerden bazıları:

İmzayı unuttu
Kızım bu sene LYS imtihanlarına giriyor. İlk imtihan olan LYS 1 Matematik ve Geometri sınavında SORU KİTAPÇIĞINI İMZALAMAK HARİÇ gerekli tüm kodlamaları doğru yapmış ve imzaları almıştır. Soru kitapçığına kendisinin de imza atması gerektiğini fark etmediği gibi, görevliler tarafında da ikaz herhangi bir ikaz yapılmamıştır. İmtihana girdiği yerde yaptığımız girişimler Ankarada ÖYSM merkezini aramamızı tavsiye ettile. Kişisel olarak ararsak doğru yere ulaşmamızın zor olacağı düşüncesi ile ve muhtemelen başka katılımcıların da problemi olan bu konuda sizin gibi uzman kişilerin daha kolay cevap alabileceği düşüncesi ile ÖSYM nezdinde yardımcı olmanızı ve bu sorunumuza bir cevap bulmanızı rica eder, peşinen teşekkürlerimizi sunar başarılar dilerim."

Kodlamayı hatırlamıyor
Üniversite öğrencisiyim ; kardeşim LYS-1 Matematık-Geometri sınavına girdi. Sınav sonuçları da iyi zaten YGS de Eşit Ağırlık öğrencisi olarak 28 bininci olmuştu. Sınav sırasında ADAY KİTAPÇIK NUMARALARI kısmını doğru doldurmuş cevaplamalarını da yapmış ancak soru kitapçık numaralarını doğru kodladım ( ) kısmını işaretleyip işaretlemediğini hatırlamıyor. Ama salon gözetmeni imzasını atmış. Bu konuda gerçekten tedirginiz belki heyecandan hatırlamıyor olabilir. Annem ve babam pazartesi günü dilekçe vermek için Ankara’ya gidecek. ÖSYM den yetkililer ve rehberlik hocaları bunun bir sorun olmayacağını sınavının değerlendirmeye alınacağını söylediler. Önemli olan aday kitapçık numaralarının doğru kodlanması bu kısmın önemi yok bu bir kodlama değil işaretleme bi nevii öğrenci için geribildirim dediler.
Haftaya Edebiyat-Coğrafya sınavı var morelini yüksek tutmaya çalışıyoruz. Mailime en yakın zamanda olumlu ya da olumsuz yanıt verirseniz çok memnun oluruz siz yıllardır bu işin içindesiniz söyleyecekleriniz çok önemli.

Süre yetersiz
ODTÜ'de öğrenciyim. Düzenli olarak ders verdiğim için değişen sistemi de mecburen takip ediyorum. Sizin de bildiğiniz gibi son değişen sistemde matematik için belli bir süre verilip kağıtlar toplanıp geometri soruları dagıtılıyor, her bölüm için de aynı sistem uygulanmış. Size oranla çok daha küçük bir tecrübem olsa da en azından kendi adıma açıkça söyleyebilirim ki bu konsantrasyonun dağılması için çok bir fırsat.
Öğrenciler belirlenen bölümü yaptıktan sonra mahkum oldukları sırada belki 10 dakika,belki 20 dakika, belkide 1 saat (bugün ders verdiğim öğrencilerden biri tarih sınavını bitirdikten sonra 1 saat sırada uyumuş 15 dakikada bitirdiği tarih sınavı için 65 dakika süre verilmiş) beklemek zorunda bırakılıyor. Bu da bana göre konsantrasyonun azalması ve sıkılmanın artması demek oluyor. Lütfen yazılarınızda buna dikkat çeker misiniz?

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget