Erdoğan duyurdu, kaset çıktı!

Başbakan Erdoğan'ın "bugün yarın yayınlanabilir" dediği ses kaydı internete düştü. Siirt Bağımsız Milletvekili adayı Gültan Kışanak, "Ses kaydı düzmecedir" dedi.

Başbakan Erdoğan, bugün Diyarbakır mitinginde bir BDP'linin ses kaydının çok yakında çıkacağını söyledi ve o ses kaydı internete düştü!
Kayıtta YSK’nin BDP destekli İsa Gürbüz’ün bağımsız milletvekili adaylığını iptal etmesinin ardından, Elazığ’da seçimleri 12 Eylül referandum oylamasında olduğu gibi boykot etme kararı alan BDP, daha öncesinde MHP’ye destek verme kararını masaya yatırmış.
Ses kaydında BDP'li İl Başkanı Baki Yıldırım, BDP eski Eşbaşkanı Gülten Kışanak'a "Eğer CHP uygun değilse götürelim eğer MHP kazanıyorsa orda bir tane çıkarıyorsa ikincisini biz destek sunarsak MHP çıkarıyorsa biz götürüp MHP'ye verelim oyu. Yani AKP orada bir daha beş sıfır yapmamalı" diyor.

Kışanak: Ses kaydı düzmecedir
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Diyarbakır mitinginde alıntılar yaptığı ses kaydına ilişkin olarak Gültan Kışanak yazılı bir açıklama yaptı.
Hiçbir şekilde böyle bir konuşma ya da görüşmesi olmadığını kamuoyuna duyuran Kışanak "Bu kaset tümüyle düzmecedir, psikolojik savaş ürünüdür, kirli propagandaya yöneliktir. Gündemimizde asla böyle bir konu yoktur" dedi.
Kışanak açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Sayın Başbakan bugünkü Diyarbakır konuşmasında "Bir BDP yöneticisi pazarlık yapıyor. Ses kasetleri bugün yarın çıkar" diyerek, söz konusu kasetin nasıl üretildiğini ve nasıl bir organizasyonla servis yapıldığını aslında açıkça itiraf etmiştir. Demek ki, bu tür kasetler Başbakan'ın talimatıyla üretiliyor, yayınlanmadan önce Başbakan'a dinletiliyor ve yine Başbakan'ın talimatıyla servis yapılıyor. Şahsıma ait olduğu ileri sürülen kaset de yalan ve iftira kampanyasına yönelik bizzat Başbakanın talimatıyla üretilmiş bir kasettir. Kasetçi Başbakan'ın bu siyaset dışı, etik dışı tutumunu kınıyor ve değerli kamuoyunun vicdanına bırakıyorum."
Etiketler:

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget