Hoş Geldin Tayyiprasi Güle Güle Demokrasi - Güner Yiğitbaşı

Hoş Geldin Tayyiprasi Güle Güle Demokrasi - Güner Yiğitbaşı Cumhurbaşkanı seçilmesi nedeniyle, partisiyle ilişkisini kesmesi ve tarafsız olması gerekmesine rağmen

Hoş Geldin Tayyiprasi Güle Güle Demokrasi - Güner Yiğitbaşı

Recep Tayyip ERDOĞAN; 10/Ağustos/2014  günü yapılan seçimler sonunda, çatı adayı destekleyen partilerin azımsanamayacak miktardaki taraftarının seçime ilgisizliği nedeniyle, çok az bir oy farkıyla birinci turda Cumhurbaşkanlığını kazanarak, 12.Cumhurbaşkanı seçilmişitir.

Tayyip Bey, bugüne kadar kazandığı sekiz seçimde olduğu gibi, bu dokuzuncu seçim  zaferinden sonra da balkon konuşması yapmış ve taraftarlarına seslenmiştir.

Cumhurbaşkanı seçilmesi nedeniyle, partisiyle ilişkisini kesmesi ve tarafsız olması gerekmesine rağmen, AKP adayı olarak seçime girdiği ve kazandığı için, Tayyip Bey'in balkon konuşmasını AKP Genel Merkezinde yapmış olmasını hoş görüyoruz, konuşma için balkona ailesi fertleriyle çıkmasına rağmen, konuşmaya başlamadan önce ailesi fertlerinin balkondan ayrılarak Tayyip Bey'in yalnız vaziyette konuşma yapmasını, tarafsız Cumhurbaşkanı sıfatı için olumlu bulmuş iken, konuşmadan hemen sonra, Kırgızistan Cumhurbaşkanının konuşması sırasında AKP li bakanların ve Ankara Belediye Başkanının da içlerinde bulunduğu partililerin hemen balkona doluşmaları, tarafsızlık adına bizde oluşan hevesi ve umudu yerle bir etmiştir.

Tayyip Bey,yaptığı balkon konuşmasında, içerik olarak daha önceki konuşmalarına benzer klasik konuşmalarından birisini yapmış olup, konuşma hiçbir yenilik içermemiştir.

Tayyip Bey'in konuşmasının teşekkür bölümünde şehit ve gazilerimize teşekkür ederken, özellikle Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve Çankaya köşkünün ilk makam sahibi, seleflerinden Mustafa Kemal ATATÜRK'ün ismini kasıtlı olarak anmaması dikkat çekmiş olup, balkon konuşmasında bu seçimleri statükonun kaybetmiş olduğunu belirten Tayyip Bey'in, Mustafa Kemal ATATÜRK'ü de, seçimi kaybeden statükocular arasında gördüğünü akıllara getirmiştir.

Tayyip Bey'in, beyan ve söylemleriyle eylemlerinin daima farklı olduğu, balkon konuşmalarını kısa sürede unutarak, çatışmacı, ayrıştırıcı ve bölücü tutumunu devam ettirdiği unutulmamalıdır.

Tayyip Bey, konuşmasında, sürekli olarak, eski dönemin kapandığından ve yeni bir Türkiyeden bahsederek, parlamenter demokrasiyi öngören Anayasayı rafa kaldırarak, Anayasa dışı, kendi kafasına uygun şark tipi bir başkanlık sistemini fiilen uygulamaya koyacağının açıkça sinyalini vermiştir.

Önümüzdeki dönemde, ülkemizde, milli irade ve sandık edebiyatı eşliğinde Tayyiprasi olarak nitelendirebileceğimiz Anayasa dışı tek adama dayalı fiili bir baskı rejimi devreye sokulacak ve demokrasiye güle güle denilecektir.

Kurulacak olan bu anayasa dışı rejimde; çatı adayı formülünün bir dayatma olduğunu iddia ederek çatı adaya burun kıvırıp çata adaya karşı boykot çağrısı yapmak suretiyle asıl dayatmayı kendileri yapan, Tayyip Bey'in değirmenine su taşıyan CHP'li Süheyl BATUM'lar, çok okunan ve yazıları sosyal paylaşım sitelerinde paylaşma rekorları kıran köşe yazarı Yılmaz ÖZDİL'ler de, maalesef pay sahibi olacaklar, çatı aday formülünü dayatma olarak görüp sandığı boykot edenler, asıl dayatmanın ne olduğunu, Tayyip Bey'in Cumhurbaşkanlığı döneminde görecekler, bu nedenle, yeni Cumhurbaşkanı Tayyip Bey'in Anayasa dışı muhtemel dayatmalarına şimdiden hazırlıklı olmalıdırlar.

Gözünüz aydın boykotçular, yeni Cumhurbaşkanınız Recep Tayyip ERDOĞAN sizlere hayırlı ve uğurlu olsun.

11/Ağustos/2014
Güner YİĞİTBAŞI
İzmir Barosu Üyesi Avukat


Yukarıda okuduğunuz makalemizi,Tayyip Bey'in Cumhurbaşkanı seçildiği günün hemen  ertesinde, 11/Ağustos/2014 tarihinde yazıp yayınlamışız.

Yaklaşık iki sene öncesinden, bugünlerde olacakları aynen görüp sizlerle paylaşmışız.

Keşke yanılan ve iki sene önce yazdıklarımızdan dolayı utanan biz olsaydık.

Amatör bir yazarız, ancak bizim amatörlüğümüz, para karşılığı ve bir mesleğin icrası  olarak yazmamamızdan kaynaklanıyor, bu nedenle kendimize amatör yazar diyoruz, yazarlıkta toy ve acemi olduğumuzdan, kötü yazdığımızdan dolayı değil.

Gördüğümüz lüzum üzerine bu yalın gerçeği, burada özellikle  vurgulamak ve bu konuda tevazu göstermemek istiyoruz. Ülkemiz öyle bir hale geldi ki, herkes kendini diğerinden üstün görmeye, çöple samanı birbirine karıştırmaya başladılar.

Şen ve esen kalınız.
06/05/2016 
Güner YİĞİTBAŞI

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget