Atatürk’e kahpelik! - Uğur Dündar

Atatürk’e kahpelik! - Uğur Dündar Prof.Dr.Yaşar Nuri Öztürk, dünyaca saygın bir ilahiyatçı olmasının yanı sıra, felsefe ve hukuk alanlarında da uzmandır.

Atatürk’e kahpelik! - Uğur Dündar

Prof.Dr.Yaşar Nuri Öztürk, dünyaca saygın bir ilahiyatçı olmasının yanı sıra, felsefe ve hukuk alanlarında da uzmandır. Ancak değerli hocamız, bir süredir ciddi sağlık sorunları yaşıyor. Bu kış, uzun süre hastanede yattı ve bir ameliyat daha geçirdi. Şu günlerde de hastanedekitedavisi sürüyor.
Kendisini sık sık arayıp hatırını, bir emri olup olmadığını soruyor, acil şifalar diliyorum. Geçen günkü sohbetimizdekendi sağlık durumundan çok, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan saldırı ve iftiralara üzüldüğünü söyledi.
Bunun üzerine onun 2015'te, Aydınlık'ta yayımlanmış bir yazısını sizlere sunmanın tam zamanı olduğunu düşündüm.

İşte Cumhuriyet'i yıkmak için önce Atatürk'ün itibarını yok etmek gerektiğini düşünerek, her fırsatta bu büyük dahiye kin kusanların hak ettikleri cevap:
*  *  *
“Komünizm geliyor yaygarasıyla Türkiye'yi ürkütüp yarattığı Yeşil Kuşak İslamı ile bizi Demir Perde'ye karşı bedava şövalye olarak kullanan Haçlı Batı, şimdi aynı şeyi ‘Ilımlı İslam' slogan ve projesiyle yapıyor. Tek fark, Türkiye'nin bu kez, gayri Müslimlere karşı değil, doğrudan doğruya İslam âlemine karşı kullanılmasıdır.
*  *  *
Önce, bir numaralı direnç noktası olabilecek değerleri yıkmak, Türkiye'nin omurgasını kırmak lazım. Omurga, Türkiye'yi farklı kılan Kemalist mirastır. Onu işe yaramaz hale sokmak gerekiyor. Onun petrolden daha güçlü olduğu anlaşılmıştır. Petrolün işini bitirdiler ama Kemalist mirasın işini bitiremiyorlar. Bu onları çıldırtıyor.
*  *  *
Çare şöyle bulundu: “Sizi model yapacağız” diyerek Türkiye'yi model olmaktan çıkarmak.
İlk iş, Kemalizm'in teorik koruyucu güçlerini, yani akılcı aydınları etkisizleştirmek, ikincisi, Cumhuriyet ordusunu saf dışı etmektir. İki binli yılların başından itibaren subaşlarına oturttukları imanı ve kanı bozukları kullanarak bu projelerinde büyük mesafe aldılar. Bir yandan bunu yapıyorlar, bir yandan da bize “Sizi İslam dünyasına model yapacağız” diyorlar. Ve bu halk sormuyor:
“Bizi İslam dünyasına model yapacaksanız bu modelin kaynağı olan mirasın yaratıcısına neden savaş açmış durumdasınız? Neden Atatürk'ten ve laiklikten vazgeçin diye avazınız çıktığı kadar bağırıyorsunuz?..”
*  *  *
İngiliz yazar Andrew Mango oyunun belini, şu sözlerle kırıyor:
“İslam coğrafyasındaki ülkeler tabii ki laik ve demokratik Türkiye'den ders alabilirler. Ama bugünkü Türkiye yerine 1930'ların Türkiye'sine bakarlarsa ve o Türkiye'nin bu hale nasıl geldiğini incelerlerse, kendilerini düzeltecek daha birçok şey öğrenebilirler!..”
*  *  *
Atatürk'ü niçin sevmediklerini anlamanıza yardımcı olsun diye bir olayı anımsayalım:
Yıl 1932… Birleşmiş Milletler'in nüvesi veya ilk şekli olanMilletler Cemiyeti (veya Cemiyeti Akvam) kurulmaktadır. Dünyanın bu en büyük uluslar topluluğuna katılmamız için çevresindekiler Atatürk'e telkinde bulunurlar. Cevabı şu oluyor Atatürk'ün:
“Başvurmayı düşünmüyoruz, ama davet ederlerse katılırız!..” 
Ve topluluk, 43 üyenin oybirliğiyle Türkiye'yi katılıma davet kararı alıyor. Ve Türkiye, işte bu davet üzerine o topluluğa katılıyor!..
*  *  *
Atatürk Türkiye'sinde o idik; bugün ABD ve AB önünde ne olduğumuz belli! Oradan buraya nasıl gelindiğini anlamak için, yine Atatürk'ün sözü bize yardımcı oluyor:
“Dünyanın bize hürmet göstermesini istiyorsak evvela biz, kendi benliğimize ve milliyetimize bu hürmeti hissen, fikren, fiilen bütün iş ve hareketlerimizle göstermeliyiz!..”
*  *  *
Atatürk mirasının bütün nimetlerini nankörce, melunca, patlayasıya-çatlayasıya yiyen kanı bozuk,
beyni uyuşuk dinci hainler bu gerçekleri bilmiyorlar mı? Bilmiyorlarsa yazıklar olsun onlara. Bilip de gereğini yapmıyorlarsa lanet olsun onlara!
Haçlı Batı, Türk halkının Atatürk mirasından yararlanmasına seyirci kalır mı? Sen gel de bunu anlat emperyalizmle işbirliğini ‘en büyük keramet' sayan bilcümle dinci alçaklara. Kadınlarımızın yatak odalarına giren ırz düşmanı Yunan işgalcileri çoktan unuttular; Atatürk'ün içtiği rakıların kadeh çetelesini tutmaya devam ediyorlar. İman ve namus kıratları işte bu!..”
*  *  *
Atatürk'e iftira kusan vicdansız, aldın mı cevabını?..
Uğur Dündar

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget