Facebook'daki Anılarımız - Güner Yiğitbaşı

Facebook'daki Anılarımız - Güner Yiğitbaşı “Facebook'daki anıların” ibaresini gördük ve bu ibarenin altında, “Güner, seni ve burada paylaştığın anıları önemsiyoruz.

Facebook'daki Anılarımız - Güner Yiğitbaşı
Bugün (23/05/2016) sosyal paylaşım sitesi Facebook'daki sayfamıza girince, ekranda; “Facebook'daki anıların” ibaresini gördük ve bu ibarenin altında, “Güner, seni ve burada paylaştığın anıları önemsiyoruz. 3 yıl önceki bu gönderiyi hatırlamak isteyeceğini düşündük” ibaresine yer verilerek, bizim 3 yıl önce bugün, yani 23/Mayıs/2013 tarihinde yazıp, Facebook'da da paylaştığımız “LAİK CUMHURİYETİ NE HALE GETİRDİNİZ...!” başlıklı yazımızın, Facebook tarafından da hatırlatılmaya değer görüldüğüne tanık olduk.

Facebook Paylaşım Sitesi tarafından bize anı olarak hatırlatılmaya çalışılan bu yazımızı baştan aşağı yeniden okuduğumuzda, bugün Cumhurbaşkanı olan Tayyip Bey'in; çok kısa sayılabilecek olan bu 3 yıllık zaman zarfında, Başbakan olduğu 3 yıl öncesine göre, laiklik karşıtlığı hariç, Gülen Cemaat'i, PKK ve HDP ile işbirliğine dayalı yakın ilişkilerinin tamamen yok olduğunu, bu konularda,strateji ve politikalar değiştirerek bambaşka bir kişiliğe büründüğünü görmekteyiz.

Tayyip Bey'deki bu değişiklik, anlatmakla izah edilemez.

Bize Facebook tarafından hatırlatılan 3 yıl önce yazıp yayınladığımız “LAİK CUMHURİYETİ NE HALE GETİRDİNİZ...!” başlıklı makalemizi okuyarak 3 yıl öncesini hatırlamak, gerekiyor.

Bu makalemizi okuduğunuzda, Tayyip Bey'in; eski dostlarıyla bugün nasıl kanlı bıçaklı düşman olduklarını, Tayyip Bey'in 3 yıl öncesine kadar işbirliği içinde bulunduğu Gülen Cemaati ile PKK yandaşı HDP 'yi, bugün silahlı terör ötgütü ilan ettiğini, hayretle ve ibretle hatırlama fırsatını bulacaksınız.

Haydin bu anı yazıyı hep birlikte okuyalım öyleyse.
23/05/2016 
Güner YİĞİTBAŞI 

LAİK CUMHURİYETİ NE HALE GETİRDİNİZ!...


Yeni Anayasa yapmak sizin neyinize.

Siz önce, beğenmediğiniz ve değiştirile, değiştirile, ne adla anılacağını bilemediğimiz, tümüyle değişmediği için,yine de 12 Eylül darbecilerinin yaptırdığı 1982 Anayasası olarak anmak zorunda kaldığımız, yürürlükteki Anayasayı tam olarak uygulayın, başka bir şey istemiyoruz.

Anayasayı tüm hükümleriyle birlikte uygulamadıktan, demokratik ve laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetini, fiilen ortadan kaldırıp tanınmaz hale getirdikten sonra, sizin yapacağınız Anayasadan, bu ülkeye ve milletimize ne hayır gelecek? Sormak istiyoruz.

Evet, bu serzenişlerimiz, on yılı aşkın süredir ülkemizi yöneten AKP iktidarına ve onun lideri Tayyip Bey ile onun lider kadrosuna.

İşçi ayakta, öğrenciler ve gençlik ayakta, en başta Suriye olmak üzere, komşu ülkelerle sorunlar diz boyu. Yurtta sulh, cihanda sulh ilkesi ayaklar altında, anaların göz yaşlarına son sloganı ile anaların göz yaşları istismar edilerek, bölücü terör örgütü PKK militanlarına getirilen fiili af, Cumhuriyetin tüm kazanımlarının ve değerlerinin  ayaklar altına alındığı bir dönem.

Anayasanın Laiklik ilkesine rağmen, fiilen, dini bir lidere sahip konuma getirilmiş  acınacak durumdaki sözüm ona laik, Cumhuriyet.

İran'dan pek farkımız kalmadı dersek, başımız ağrımayacak.

Fethullah GÜLEN hocayı ve cemaat'ini kastediyoruz.

Gülen Cemaat'inin; yargıya kadar sirayet eden, devlet yönetimi ve AKP iktidarı üzerindeki etkisini ve vesayetini hepimiz biliyoruz.

Gülen Hoca'nın, senelerden beri yaşamını sürdürdüğü Amerika dan yaptığı konuşmalarıyla, AKP iktidarına ve Tayyip Bey'e dolaylı olarak talimatlar verdiği ve  ayar çektiği, bilinen bir gerçek.

Geçenlerde yaptığı beyanlarıyla, Gülen Hoca dahi, Tayyip Bey'in diktatör olma eğilimi içinde olduğu imasında bulunarak, onu uyarmak zorunda kalmıştır.

Bu nedenle olsa gerek, Tayyip Bey; son Amerika gezisinde, Gülen Hoca'nın eleştirilerine kulak verdiğini hissettirmek ve ona karşı olan güvenilirliğini tazelemek amacıyla, Gülen Hoca'yı Amerikadaki ikametgahında bizzat ziyaret ederek, kendisiyle görüşmeyi çok arzulamasına rağmen, Türk kamuoyundan çekinerek, bu görüşmeyi bizzat yapmamış ve kendisini temsil' en görüşme yaparak tavsiye ve talimatlarını almak ve güven tazelemek için, yardımcısı Bülent ARINÇ'ı, dini lider Gülen Hoca'nın yanına göndermiştir.

Bugünkü (23/05/2013) Sabah Gazetesinde,”Bülent Arınç:Fethullah Gülen'le 3 saat görüştük” başlığı altında  verilen haberde; Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Amerika'ya dört günlük bir ziyaret yaptığını, konu Amerika olunca, mümkün olursa hoca efendi'ye ziyaret yapar mıyız diye gönlünden geçirdiğini, konuyu Başbakan Tayyip Bey'e de açtığını, ona, bu ziyareti uygun görür müsünüz diye sorduğunu, Tayyip Bey'in çok memnun olduğunu, keşke biz de görüşebilsek diyerek hayıflandığını, Tayyip Bey'in, kendisine, hoca efendiye sevgilerini iletmesini, emir ve tavsiyelerini sormasını istediğini, Gülen Hoca Efendi ile üç saat birlikte olduklarını, Hükumet ile cemaat arasında soğukluğun olduğunu kesinlikle reddettiğini, yani, cemaat ile Hükumet arasında soğukluk olmadığını beyan ederek, Hükumetle cemaat arasındaki organik bağı itiraf etmiştir.

Fethullah Gülen Hoca ile Amerikada üç saat görüştüğünü beyan eden Bülent ARINÇ'ın, bu ziyaretle ilgili, gazetedeki demecinde, Laik Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı Tayyip Bey'e atfen yer verdiği,  “ Keşke biz de görüşebilsek, bizden sevgilerimizi iletin, bir emri olur mu, tavsiyeleri olur mu öğren dedi..” ibareleri, dikkat çekici olduğu kadar, laik Türkiye Cumhuriyeti adına, çok üzücü ve utanç vericidir.

Fethullah Gülen Hoca kimdir, sıfatı nedir ki, laik Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanlığı koltuğunda oturmakta olan Tayyip Bey, kendisinden talimat ve tavsiyeler beklemektedir.

Tayyip  Bey'in; Gülen Hoca'yı ziyareti öncesi, Hoca'ya iletmesi için Bülent ARINÇ'a söylediklerine baktığımızda, Anayasasına göre laik ve demokrat bir ülke olan Türkiye Cumhuriyetinin, gizli ve fiili (gizliliği de pek kalmadı ya) dini bir lidere sahip olduğunu ve Laik Türkiye Cumhuriyetinin, kimlerin elinde kaldığını gösteren acınacak halini, açıkça ortaya koymaktadır.

23/05/2013
Güner YİĞİTBAŞI 
İzmir Barosu Üyesi Avukat

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget