Şimdi Sadrazam Kim Olacak? - Güner Yiğitbaşı

Şimdi Sadrazam Kim Olacak? - Güner Yiğitbaşı
Hepinizin bildiği gibi, Tayyip Bey'in; ecdadı olmakla övündüğü ve büyük özlem ve sempati duyduğu Osmanlı da, Başbakanlık görevini yürüten kişiye sadrazam denir.

Bugün, ülkemizde Anayasa yok edilerek tek kişiye dayalı fiili bir başkanlık sistemi uygulanmakta olduğu için, Cumhurbaşkanı Tayyip Bey'i fiili  Başkan (Padişah) olarak kabul edersek;Tayyip Bey tarafından, kovulan DAVUTOĞLU'nun yerine AKP Genel başkanlığına ve Başbakanlığa getirilecek ve kaderi Tayyip Bey'in iki dudağının arsında bulunacak olan  kişiye, teşbihte hata olmaz, Sadrazam diyebiliriz.

Bu nedenle, makalemizin başlığını da Sadrazam Kim Olacak? Şeklinde belirlemeyi uygun bulduk.


Dünkü makalemizde değerlendirdiğimiz gibi, Başbakan DAVUTOĞLU, Tayyip Bey ile Sarayda kapalı kapıların ardında yaptığı görüşmede kovulduğunu resmen  öğrenmiş, kovulduğu bizzat Tayyip Bey tarafından yüzüne karşı tebliğ edilmiş, Tayyip Bey bir jest ve kibarlık yaparak, seçimli Olağanüstü Kongreyi topla ve aday olma, AKP Genel Başkanlığından ve Başbakanlıktan bu şekilde yumuşak bir şekilde çekil demiştir.

DAVUTOĞLU da Tayyip Bey'in buyruğuna uyarak, bugün (05/05/2016) AKP' nin MYK'sını toplayarak, 22.Mayıs2016 tarihinde olağanüstü kongre yapılması kararını almış ve koltuğu yumuşak bir inişle terk etmek için düğmeye basmıştır.

Şimdi herkes AKP Genel Başkanlığına ve dolayısiyle de Başbakanlık koltuğuna kimin getirileceğinin merakı içine girmiştir.

Şimdi sırada kim var acaba?

Kamuoyunda muhtelif isimler; Binali YILDIRIM, Efgan ALA,Bekir BOZDAĞ, damat Berat ALBAYRAK ve diğerlerinin isimleri telaffuz edilmektedir.

Bize göre, en büyük adaylardan birisi olan Binali YILDIRIM, Tayyip Bey tarafından  kesinlikle Sadrazam koltuğuna oturtulmayacaktır.Yanlış anlaşılmasın, Tayyip Bey Binali YILDIRIM'a güvenmediği için değil, bilakis çok güvendiği ve sevdiği, Ulaştırma Bakanlığında çok başarılı bulduğu için, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden beri çok yakınında ve birlikte çalıştığı, adeta kankası olduğu ve onun yıpranmaması için, Binali YILDIRIM'ı  AKP Genel Başkanlığı ve Başbakanlık koltuğuna oturtmayacaktır.Onu, Ulaştırma Bakanlığında, Sarayında bir kanka olarak yanında tutmaya devam edecek ve ondan çok özel olarak yararlanmaya devam edecektir.

Damat Berat ALBAYRAK, Tayyip Bey'in gönlünden geçse de, Osmanlının damat Feritlerini çağrıştıracağı için, bize göre damat Berat'ın da şansı zayıftır.

Bize göre, Tayyip Bey'in delegelere önceden emir ve talimat vererek, 22.Mayıs günü yapılacak olan AKP Olağanüstü Kongresinde AKP Genel Başkanlığına atama yoluyla seçtireceği ve daha sonra da Başbakanlık koltuğuna oturtacağı kişi, Adalet Bakanı Bekir BOZDAĞ'dır.

Peki neden?

Bekir BOZDAĞ da, Tayyip Bey gibi imam hatip mezunu olup, aynı zamanda hukukçudur,Tayyip Bey'e çok yakın bir kişi olup, imam hatipte biat kültürü alarak yetişmesi ve bugünkü konumunu Tayyip Bey'e borçlu olması nedeniyle, Tayyip Bey'e koşulsuz olarak itaat ve biat edeceği kesindir.

Bekir BOZDAĞ'ın bir özelliği de, 17/25 Ararlık sürecinde önemli bir misyon üstlenmiş, canla ve başla, büyük bir sadakat içinde çalışarak, yargının kolunun ve kanadının kırılmasında,17/25 Ararlık soruşturmasını yürüten savcı ve yargıçların görevden uzaklaştırılmalarında, yargı bağımsızlığının tamamen yok edilmesinde, Tayyip Bey'in düze çıkmasında çok önemli roller üstlenmiş ve işler başarmış kişi olmasıdır. Yanılmıyorsak, bir ilimizde vali iken İstanbul Emniyet Müdürlüğüne atanan kişinin, Tayyip Bey'in özel uçağı ile İstanbul'a getirilerek İstanbul Emniyet Müdürlüğü koltuğuna oturtulduğu gece, sürpriz bir şekilde bizzat İstanbul Emniyet Müdürlüğüne gelerek İstanbul Emniyet Müdürü ile görüşen ve birlikte 17/25 Aralık soruşturma sürecinin önünü tıkama mesaisine başlayan ve bu sürecin önünü tıkayan kişi de Bekir BOZDAĞ'dır.

Tayyip Bey'in; Bekir BOZDAĞ'ın şahsına yönelik bu itaatkarlığını,bağlılığını, sevgisini ve yaptığı fedakarlıklarını, yeri geldiğinde hukuk dışına çıkma konusundaki cesaretini unutmuş olması mümkün değildir.

Bekleyip, olacakları hep birlikte göreceğiz.

Çoğunuz farkında değilsiniz ama, bir realite olan Saray darbesi, vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun, iyi uykular Türkiyem!

05/05/2016
Güner YİĞİTBAŞI 

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget