MHP Budur - Gündüz Akgül

On yıldır iktidarda bulunan AKP’ ye muhalefet ettiği görüntüsü veren ve Atatürkçü görünen, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Türk İslam-sentezi politikaları gereğince yeri geldiğinde laik Cumhuriyete karşı eylemlerde AKP saflarında yer alarak AKP’nin elini rahatlatmakta sakınca görmeyerek büyük bir şaşkınlığa neden olmaktadır.

Kim ne derse desin, TBMM de kabul edilen, 4+4+4 şeklinde düzenleme getiren 12 yıllık kademeli eğitimle ilgili yasa, geleceğimiz olan çocuklarımızın dinsel eğitime tabi tutulmasının önünü açmıştır.

Yasanın görüşülmesi sırasında muhalefet etme görüntüsündeki MHP, AKP’nin bile düşünmediği bir önerge hazırlayarak, Kuranı Kerim ve Peygamberimizi hayatının seçmeli ders olarak kabul edilmesini istemesi, AKP’yi cesaretlendirmiş ve kendilerinin de ayni doğrultuda önerge vermesine olanak sağlayarak yine MHP’liliğini göstermiştir.

Her iki partide yüce dinimizi siyasal amaçlarına alet ederek oy avcılığının peşindedirler.

Çünkü:

Cumhuriyet kurulduğundan beri bu ülkede, gerek tek parti döneminde, gerekse çok partili hayata geçtiğimizden beri herkes dini yükümlülüklerini hiçbir baskıya uğramadan rahatça yerine getirmektedir.

Uzun yıllardan beri Ülkemizde bir algı yaratılarak CHP’yi din karşıtı olarak göstermek yanlışlığı yapılmaktadır.

CHP’nin tek parti döneminde ezanın 18 yıl Türkçe okunmasının, Kuranı Kerimin anlayacağımız şekilde Türkçeye çevrilmesinin, dine ne zararının olduğunu anlamakta güçlük çektiğim gibi bunun kabul edilir kanıtlarını da ortaya koyan çıkmamaktadır.

3.Mart. 1924 Tarihinde Kabul edilen Tevhid-i Tedrisat (Eğitim Birliği) yasasının 4.maddesiyle, dini hurafelerden kurtarmak için kapatılan medreseler yerine İmam ve Hatip yetiştirmek amacıyla 29 yerde İmam Hatip Okullarını açan parti CHP’dir.

21 Nisan 1924 tarihinde görüşülerek kabul edilen İstanbul Daru-l Fünun yasasının 1. Maddesi ile kurulan Fakülteler arasına İlahiyat fakültesini koyan da CHP’dir.

Tüm bu gerçekler karşın CHP’nin din düşmanı olarak halka benimsetilmeye çalışılması tamamen politik ve çirkin bir propagandadır.

Bu propagandanın temel amacı oy avcılığıdır.

4+4+4 diye nitelendirilen kademeli eğitim yasası, eğitimi kesintisiz şeklinden, kesintili hale getirmiştir.

Başbakan, Kuranı Kerimi ve Peygamberimizin hayatının seçmeli ders olarak kabulünde kendilerine omuz veren MHP’ye teşekkürünü esirgememiştir.

MHP Genel Başkanı Bahçeli de, bu önerinin kabulünü sağlayan MHP’dir diyerek, yüce dinimizi siyasi amaçları için kullanmakta sakınca görmemiştir.

Elbette ki dinimizi öğreneceğiz ve uygulayacağız bunu hiç kimsenin engelleme gücü yoktur.

Bunun yeri, Anayasanın 174. maddesinde devrim yasası olarak kabul edilen, Eğitim Birliği yasası değildir. Bu düzenleme ile Anayasaya aykırı hareket edilmiş ve devrim yasalarından biri olan Eğitim Birliği yasası sulandırılmak istenmiştir.

Kuranı Kerimi ve peygamberimizi hayatını, imam hatip öğrenim programı ve Diyanet İleri Başkanlığının açtığı yasal Kuran kursları programlarından öğrenmemiz en doğrusudur.

Evet, MHP bunu hep yapar.

11. Cumhurbaşkanının seçimi için AKP nitelikli çoğunluk olan 367 rakamına ulaşmayacağını anlayınca, tam diğer partilerle uzlaşmak üzereyken MHP dindar Cumhurbaşkanına kabul oyu vereceğini söyleyerek, yine Türk-İslam sentezinin gereğini yapmakta tereddüt etmemişti.

Ne yapalım ki MHP budur.


Gündüz AKGÜL
Emekli Cumhuriyet Savcısı
gunduzakgul@hotmail.com

Yorum Gönder

[blogger][facebook][disqus]

Kemalın Askeri

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget